SRSCK

Verjaardagsfeestje tip: Natuur is een feest

Je verjaardag vieren bij Natuur is een feest
Je verjaardag vieren in de natuur (c) Natuur is een feest

Ja, natuur is een feest. Ik houd ervan. Zoals de vaste lezers al wel weten hebben wij sinds 2009 behoorlijk wat “afverhuisd” met de kinderen, Zuid-Frankrijk, Kroatië, 10 maanden rondrijden door Europa en het Midden-Oosten. Daarvoor woonden we in hartje Amsterdam, tussen de restaurants midden in het uitgaanscentrum. Hartstikke leuk als jong stel. Toen mijn zoontje geboren werd, waren de eerste mensen die wisten dat het zover was en die “Het is jongen!!” riepen, de uitsmijters van het Cooldown café. Dan heb je een beetje een idee.

Toen we kinderen kregen wilden we ze meer bieden dan alleen de stad. We wilden puur, we wilden natuur, we wilden dat de kinderen lekker konden rennen en ravotten. Nou, we hadden er niet zo moeilijk voor hoeven doen want nu is er….Natuur is een feest! Het klinkt super leuk, we gaan het binnenkort zelf ook even testen (en laten jullie dan weten hoe het was!), je kunt er je verjaardagsfeestje geven maar er is veel meer mogelijk!  We laten Bart de Koning, coördinator Natuur is een feest, aan het woord om jullie zelf te vertellen wat Natuur is een feest precies inhoudt!

Niets moet bij Natuur is een feest
Aandacht voor de natuur (c) Natuur is een feest

“Vuurtje stoken, hutten bouwen, katapulten maken, herten spotten. Het klinkt bijna nostalgisch in dit digitale tijdperk. Maar het bestaat nog steeds.

Ik kom, als feestjesbegeleider bij Natuur is een feest, veel ouders tegen met allemaal een goede reden om een natuurfeestje te boeken.
Maar wie denkt dat deze ouders allemaal kleine boswachters als kinderen hebben, of zelf natuur heel belangrijk vinden, die komt bedrogen uit. Natuur is gewoon lekker! En je moet er toch niet aan denken om 12 jongetjes van 7 jaar oud je huis te laten afbreken? En van dat Indoorspeelparadijs krijg je als ouder ontzettende hoofdpijn! Daarom dus. Gewoon omdat de natuur een feestje is! Omdat je er kunt klimmen, kunt ravotten, hutten kunt bouwen en toch ook wel dat je er wat kunt ontdekken en kunt leren van de natuur.

(c) Natuur is een feest
Samen dingen ontdekken (c) Natuur is een feest

Ik ben begonnen in de ‘natuureducatie’. Bij natuureducatie draait het om ‘beleven’, maar er moet ook geleerd worden. Er zijn prachtige ‘werkvormen’ om de natuur onder de aandacht te brengen. Maar ik had een beetje genoeg van al die spelletjes met regels. Spelletjes met regels kun je ook op de spelcomputer doen of als bordspel.
In de natuur mag je vrij zijn. Kun je samen dingen ondernemen, samen dingen ontdekken. En alleen mag trouwens ook. Een beetje autistische jongen vertelde mij een keer heel blij: Bij jouw feestje ‘moet je niks’ nadat ik hem allemaal klusjes te doen had gegeven zoals boomtakken sjouwen voor de hut.

Dus bij Natuur is een feest gaan we struinen door de duinen. We gaan sprokkelen voor het kampvuurtje. We gaan plukken voor de brandnetelsoep. Net alsof we op jacht gaan naar een hert, pijl en boog in de aanslag.

(c) Natuur is een feest
Klimmen en ravotten (c) Natuur is een feest

Eerst deed ik Natuur is een feest alleen. Maar toen moest ik de helft van de aanmeldingen af zeggen. En was het alleen in Amsterdam, Bussum en Haarlem. Sinds vorig jaar wordt Natuur is een feest groot! Allemaal gelijkgestemde enthousiastelingen geven nu feestjes. Van Castricum tot aan Doetinchem. Van Rotterdam tot aan Ommen. Van Boxtel tot aan Deventer. In steeds meer gebieden kun je ons vinden.

Interesse in zo’n feestje? Kijk eens rond op Natuur is een feest en vraag gerust om informatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »