SRSCK

Druk druk in huize Srsck

Zes dagen! We hebben zes dagen niet geschreven! Het is een beetje chaos in huize Srsck momenteel maar wel chaos van het goede soort.

Met de kleine man in het museum
Met de kleine man in het museum

Ik heb nieuw werk sinds het begin van de maand, twee dagen in de week. Tel daarbij op 1 dag als vrijwilliger, de blog, een freelance klusje hier en daar, de feestdagen in aantocht en voor de kids zorgen en behalve zorgen ook een leuke tijd doorbrengen met de kids – laten we het zo zeggen, het is best druk 😉 Hoe doen andere alleenstaande moeders dat toch?

Dochterlief komt om in het huiswerk sinds ze op de middelbare zit. Wat een verschil met groep 8! Ze sprak toen vaak af met vriendinnen en zat op ontelbare clubjes, van zwemmen tot aan zingen en drummen. Dat zit er nu niet meer bij. Ze heeft 1 clubje ‘bewaard’ en in de weekenden kan ze afspreken. De rest van de tijd is het vooral huiswerk, huiswerk, huiswerk.

Huiswerk overload
Huiswerk overload

Ze heeft inmiddels een haat ontwikkeld jegens d’r rugzak. Wat een loodzwaar kreng is dat. Iemand nog een geniale tip tegen te zware rugzakken?

De kleinste man kon de leegte op Srsck niet vullen omdat hij nog niet heel goed kan schrijven maar hij heeft wel zijn lievelings-Pokemon getekend 😉

kunstsjef
Schoencadeau natekenen

…En de grote kleine man had een hele drukke week met twee ‘grote’ momenten: Hij heeft eindelijk zijn bril gekregen en hij had zijn groep 8 adviesgesprek. Hij was zo zenuwachtig voor het adviesgesprek. Het advies telt sinds dit jaar zwaarder dan de uitslagen van de Cito eindtoets. De grote kleine man had eigenlijk geen reden om nerveus te zijn, sinds kleins af aan scoort hij de ene na de andere A. Het ligt in zijn karakter, hij is heel prestatiegericht en heeft al een hele tijd zijn zinnen gezet op een vwo.

Aan zo’n adviesgesprek in groep 8 nemen zowel het kind als de meester/juf, de interne begeleider en de ouders deel. Het advies wordt gevormd op basis van alle cito toetsen vanaf de kleinste groepen. Er wordt ook naar andere dingen gekeken – hoe serieus een kind bezig is met zijn huiswerk bijvoorbeeld. Hoe dan ook, de grote kleine man kreeg zijn gewenst advies dus hij is helemaal blij en ik ben helemaal trots  😉

Toch wel leuk zo'n bril
Toch wel leuk zo’n bril

Nu gaan we richting Sint- en Kerst-drukte. Dochterlief en de grote kleine man zijn bezig met hun suprises. De een heeft een giga-groot ding en de ander een super-klein maar ik mag niet van ze verklappen wat ze aan het maken zijn. Ze vieren het op school. De kleine man gelooft nog in Sinterklaas dus we vieren het ook nog gezellig thuis 🙂

Kerst weet ik nog niet. We hebben geen opa’s en oma’s en schoonfamilie en weet ik het allemaal. Meestal vieren we het op kerstavond en doen we iets leuks op eerste kerstdag zoals naar een uitvoering ergens van, naar het circus, zoiets. Ik zat te denken om dit jaar misschien naar de musical Billy te gaan. De kids leek het erg leuk maar het is serieus idioot duur :/ dus maar even kijken wat we gaan doen!

Dat waren onze 6 blog-loze dagen in een notendop. Gewoon zomaar. Omdat we op Srsck niet vaak over huize Srsck schrijven!!

10 thoughts on “Druk druk in huize Srsck

    1. Hmm raar, ik heb Srsck vorige maand veranderd van een wordpress.com naar een wordpress.org, misschien daarom. Misschien even helemaal verwijderen en dan opnieuw proberen te volgen via srsck.com ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »