SRSCK

Nieuwe rubriek: #Throwbackthursday op zondag

Lieve mensen, ik ga wat structuur aanbrengen op Srsck. Brrrrr, ik krijg al rillingen bij het woord structuur. Dat woord zit meestal heel diep in een donker hoekje van mijn hersenen verstopt samen met regelmaat, organisatie en planning. En toch soms moet de bezem erdoor, toch? Srsck is behoorlijk veranderd sinds Dochterlief en ik er mee begonnen.

Foto op 01-02-15 om 20.12 #2
De Srsck-dames

Waar is de McDonalds?

Eigenlijk begon ik de blog toen we naar Frankrijk verhuisden, ik wilde een soort van reisverslag bijhouden, ik dacht toen namelijk dat alles heel anders zou lopen dan hoe het uiteindelijk liep. Dochterlief wilde al snel meedoen. Ik schreef toen in het Engels en ik had een artikel geschreven over wat er te doen viel in Amsterdam en daar was Dochterlief het totaal niet mee eens: de McDonalds stond niet in mijn top 10 sputterde ze, dat was heiligschennis.

Zij schreef toen een top 10 te doen in Amsterdam voor kinderen. Ik vond het geweldig om vanuit de ogen van een kind naar dingen te kijken. Ze bedacht onderwerpen waar ik als volwassene nooit op zou komen, dingen als ‘tips tegen vervelende broertjes‘ 🙂 We werden dus de Srsck-dames. Sinds kort blogt Zoonlief ook zo nu en dan, het wordt een echte familie-blog 😉

Goede tijden, slechte tijden, andere tijden

Begin jaren '80 in Joegoslavië met mijn oma
Begin jaren ’80 in Joegoslavië met mijn oma

Hoe dan ook, wat ik dus net besefte is dat we dus al meer dan drie jaar hier bloggen maar dat onze vaste lezers van het eerste uur en tweede en derde, eigenlijk vrij weinig over mij weten. Ik heb teruggekeken naar oude blogs en de persoonlijke blogs zijn op 1 hand te tellen.

Trouwe lezers weten dat ik kip over het balkon gooide toen ik klein was, dat ik gescheiden ben (en alleenstaande moeder van 3 superschatjes!) en dat ik mijn moeder aan borstkanker kwijt ben geraakt. Het leek me dus leuk om een soort van Throwbackthursday rubriek te maken. Op de site van Kidseropuit stuitte ik op de rubriek ‘Uit de oude doos’. Deze post over Joegoslavië bracht dit hele Throwback-idee teweeg. Ik lag in 1985 ook op het strand in Joegoslavië en… ik kreeg de nostalgische kriebels! Ik wilde ook aan de hand van oude foto’s iets vertellen over vroeger (Is dat een 40+ iets?!)

floppies
Vroegâh had je gewoon floppies enzo

We are all mad here

cheshire-cat
Hear hear!

En zoals een van mijn favoriete personages aller tijden zou zeggen: “We are all mad here” dus we gooien de Throwbackthursday gewoon lekker op de zondag want ik werk op donderdag dus dan ben ik niet zo nostalgisch ingesteld. Dus voortaan kunnen jullie elke zondag een paar oude foto’s en een persoonlijk verhaaltje van moederlief vinden op Srsck. Hoop dat jullie het leuk vinden en anders kunnen jullie een zondag-Srsck-pauze nemen want op maandag beginnen weer fris, fruitig en op onze opperste Srsck-zelf zoals je ons gewend bent.

2 thoughts on “Nieuwe rubriek: #Throwbackthursday op zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »