SRSCK

Persoonlijk op zondag

Jawel, ik ben er nog maar het is weer druk druk druk geweest. Op het werk gaat het, wat drukte betreft, met golven. Zoals jullie weten werk ik in een museum. Vier keer per jaar wisselen de tentoonstellingen. Het hele jaar door is het qua drukte gemiddeld (met andere woorden: veel te doen maar prima te behappen) en vier keer per jaar is het zo druk dat het praktisch onmogelijk is om alle deadlines te halen (met andere woorden: gekkenhuis). Ik houd van krappe deadlines. Altijd al gehad. Ik kan intens genieten van het moment waarop je terugkijkt op een hele drukke periode die je afgesloten hebt binnen een bijna onhaalbare deadline. Is dat weird?

picasso aan zee
Voorbereidingen Picasso aan Zee

Hoe dan ook, wij zijn nu bezig met een Picasso tentoonstelling. Een hele toffe al zeg ik het zelf want het is geen gewone Picasso tentoonstelling maar eentje met voornamelijk keramisch werk van Picasso en dat zie je niet vaak. De laatste keer dat er zo’n dergelijk overzicht was in Nederland was in Boijmans 60 jaar geleden. De tentoonstelling is dus eigenlijk bijna net zo zeldzaam als de komeet van Halley! Ik vertel jullie nog eens een keer hoe ik de komeet van Halley gemist heb in 1986. (ja ook waarom dat zo’n indruk op me heeft gemaakt!!)

komeet halley
Halley

Behalve alle keramische werken komen er ook een paar sculpturen zoals de geit – die de kids heel tof vinden. Vooral Krumlov is helemaal into Picasso momenteel omdat hij vaak naast me zit wanneer ik thuis werk.

Eergisteren is het eerste kunstwerk van Picasso aangekomen. Het was echt heel tof om erbij te zijn toen het werd uitgepakt. Het is zoveel mooier dan je zou verwachten aan de hand van foto’s. Ok, ik houd wel op over Picasso maar ik ben gewoon een kunst nerd, dat weten jullie. De opening is volgende week donderdag dus daarna komt er weer een rustigere periode en ga ik weer meer schrijven 🙂

werkende moeder
Op ‘kantoor’

Behalve het feit dat ik helemaal in beslag wordt genomen door het werk is het ook niet heel handig geweest dat sinds het begin van het schooljaar nu alweer 3 studiedagen zijn ingezet op de school van Krumlov. Daarnaast was ook nog zijn juf 2 dagen ziek waarbij de school niet voor vervanging kon zorgen dus toen was hij ook vrij. Maar wat nou als je een alleenstaande én werkende moeder ben? Wat moet je met al die vrije dagen? Dat was nog best een probleem.

Wel tussendoor met Krumlov naar de kapper geweest omdat:

1. Kinderbijslag

2. Krumlov op Paul McCartney in zijn jonge jaren leek.

Het haar van Krumlov
Het haar van Krumlov

We gaan altijd naar een kinderkapper hier in de buurt en elke keer word ik weer helemaal vrolijk van de inrichting daar. Ze hebben er een soort van trein nagebootst. Op de foto zie je het niet heel goed maar het ‘behang’ is gemaakt van allerlei stripboek-pagina’s. Mocht je in de buurt wonen –> een aanrader.

Kids Only
De kinderkapper

En daarna was Krumlov ziek geworden, al twee weken inmiddels en echt goed ziek dus 1 van de 2 weken kon hij helemaal niet naar school. Het mannetje was echt hondsberoerd. Hij heeft inmiddels antibioticum gekregen. Hij neemt het al drie dagen maar ik zie nog geen verbetering, ik hoop dat het snel helpt. Wanneer hij ziek is ziet hij er nog kleiner uit dan normaal :(. Dan wil ik hem de hele dag alleen maar knuffelen!

Zo nu en dan, als hij even een opleving had en ik klaar was met werken, dan gingen we naar het strand. Even uitwaaien. Dan waardeer je het wel driedubbel dat je zo dichtbij het strand woont.

scheveningen

Oh ja en ik was het alweer bijna vergeten – moet je nagaan – maar eind september had ik opeens enorme pijn aan mijn kies. Bleek ik een wortelkanaalbehandeling te moeten ondergaan in twee delen met een week ertussen. Ik had het niet eerder gehad, ik heb eigenlijk ook nooit kiespijn, en ik raad het niemand aan 😉 Ook financieel raad ik het overigens niet aan, dat kost dus even 500 euro zo’n behandeling.

kiespijn
Kiespijn = geen aanrader

En toen werden we midden in mijn wortelkanaal-perikelen door hele lieve vrienden die een weekendje in Scheveningen waren uitgenodigd om heel chique te gaan eten bij Waves, het restaurant van het Kurhaus hotel. Zit je daar met je kiespijn temidden van allerlei enorm lekker eten dat je niet kunt eten. Niks slow food, ik ging voor soft food die avond: risotto van parelgort. De sfeer is daar overigens wel heel relaxed en het eten lekker en verzorgd. Mocht je portemonnee het toelaten –> aanrader. Ik zou wel eerder daar gaan lunchen i.p.v dineren omdat je wanneer het buiten licht is nog kunt genieten van het uitzicht op zee.

Risotto
Soft food
kurhaus
Kurhaus by night

Verder gaat alles zijn gangetje, school, clubjes (die ik van zoonlief niet meer clubjes mag noemen maar ehhh…wat dan?!). Dochterlief is al gewend aan haar nieuwe school. Deze school past zoveel beter bij haar dan de oude school. Ze heeft nu ook creatieve vakken erbij zoals fotografie en theater. Dat is wel een pak van mijn hart. Het is verschrikkelijk naar om een van je kinderen zo ongelukkig te zien. Zoonlief voelt zich wel thuis op die school maar voor haar was het echt niet de goede school. Beter zo snel mogelijk erachter komen en wisselen. Ze leeft weer helemaal op!

Gisteren trouwens twee toffe stoelen voor haar kamer gescoord op Marktplaats. Vijf euro per stuk – met Jim Morrison! Hoe cool zijn ze?! Moest er wel mee lopen door de stad omdat ik niet in de bus mocht ermee maar hee…als zij het maar mooi vindt he 😉

stoelen the doors
Jim Morisson op je stoelen
Voor in haar kamer
Voor in haar kamer

Ik neem vandaag een dagje vrij. Heerlijk!! Zoonlief gaat straks Pokémon zoeken, Dochterlief is naar een vriendin en ik ga lekker met Krumlov naar de film.

Als ik de afgelopen 30 dagen moet samenvatten in 1 lied, dan kom ik uit op….

 

8 thoughts on “Persoonlijk op zondag

  1. Wat een gave stoelen! En zo’n treinzitje wil ik ook wel in huis, zo gaaf. Hier hebben we vandaag ook op Pokemons gejaagd in heerlijk herfst weer. Een goede oktober gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.