SRSCK

Tips tegen vervelende broertjes

De broertjes (c) Srsck
De broertjes (c) Srsck

Geschreven door Little Miss

Dat is een probleem ja, 2 vervelende broertjes in huis…

Ik weet hoe het voelt! Dus ik geef je wat tips:

Tip 1. Tellen

Je hebt je chips op en je hebt helemaal geen zin om het zakje weg te gooien. Dus je vraagt lief aan je broertje of hij het weg wilt gooien.

Natuurlijk zegt hij nee.

Dus dan zeg jij: ‘ik weet zeker dat je het niet in 8 seconden kunt doen’.

En dan zegt je broertje van wel, dus jij antwoordt: ‘bewijs het maar’! En dan heeft je broertje het zakje binnen 8 seconden weggegooid!

Ik probeer te lezen (c) Srsck
Ik probeer te lezen (c) Srsck

Tip 2. Weddenschap

Je wilt snoep kopen, maar je bent blut! En je broertje heeft meer spaargeld in zijn spaarpot dan jouw moeder op de bank. Dus je vraagt aan je broertje of je een euro mag lenen, dat mag natuurlijk niet.

Dan stel je voor om een weddenschap te doen! Maar dan wel met iets wat alleen jij kan! Zoals wie het langste op één toon kan zingen. En dan wed je om een euro.

Nu kun jij je snoep kopen!

Tip 3. Liegbeest!

Je broertje heeft het altijd over wat een kinderachtig spel dat is op de WII, maar elke keer dat je kleinste broertje dat spel niet met hem wilt doen, word hij hysterisch! Dus je weet zeker dat hij dat spel WEL leuk vindt, maar hij durft het niet te zeggen!

Dus dan zeg jij: ‘ik vind dat spel toch wel best leuk…’. En dan zegt hij: ‘ja, ik vind het ook wel een leuk spel!’. Dan zeg jij dat je een grapje maakte! BETRAPT!

Ik probeer van de rust te genieten (c) Srsck
Ik probeer van de rust te genieten (c) Srsck

Tip 4. Kletskous

Als je broertje een echte kletskous is, kan dat ook heel vervelend zijn! Dus dan moet je, wanneer hij even stil is, ZELF heel erg gaan kletsen! Blijven kletsen, en dan houd hij het niet meer uit! Dus wanneer hij vraagt of je even op kan houden, zeg je dat dat kan als hij dat voortaan ook doet.

Tip 5.Cadeau

Je broertje heeft een i-pod gekregen van je moeder, wat lief! Maar niet heus. Nu moet je de hele tijd naar saaie liedjes luisteren! Maar er is een oplossing! Ga naar de winkel en koop oordopjes! Dan doe je een goede daad voor je broertje EN voor jezelf! Nu maar hopen dat hij nu niet mee gaat zingen…

Wij zijn boos (c) Srsck
Wij zijn boos (c) Srsck

Tip 6.

Bezoek

Joepieee!!! Je B.F.F. komt spelen!!! Maar je broertje doet ECHT vervelend! EN zet je voor schut voor je B.F.F.!!! Dat kan ECHT niet! Bedenk een spel voor je broertje zodat hij jullie met rust laat!!! Bijvoorbeeld op de Wii, of met de knikkerbaan ofzo. Als DAT ook al niet werkt, ga dan naar je moeder en ga toch maar klikken, het is voor het goede doel…

Ook een hapje? (c) Srsck
Ook een hapje? (c) Srsck

Heeft er nog iemand tips tegen vervelende broertjes???

5 thoughts on “Tips tegen vervelende broertjes

  1. “En je broertje heeft meer spaargeld in zijn spaarpot dan jouw moeder op de bank”

    Begrijp ik hier uit dat jouw broertje handiger is met geld dan jij en je moeder samen?

    Dick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.