SRSCK

Best out of 2: Hairchalk Essence ¡Arriba! versus L’Oréal Hairchalk

Hoi! Weten jullie nog dat ik vertelde dat ik roze lokken wilde? En dat ik een bepaalde chalk daarvoor had gebruikt? Nou, daarvoor had ik nog een andere chalk gebruikt, en tussen die twee ga ik een best out of voor jullie maken! Afgelopen zomervakantie kreeg ik de hairchalk van Essence in het roze en onlangs kreeg ik de roze L’Oréal hairchalk. Ik heb ze allebei uitgeprobeerd en heb een duidelijke voorkeur!!

HairChalk

Of je veel dingen nodig hebt

Voor de chalk van Essence had ik alleen dat chalkding, haarspray en een kam nodig. Bij die van L’Oréal veel meer. Maar omdat ik het meeste er toch al bij kreeg, vind ik dat niet echt een probleem.

Of het afgeeft

De chalk van Essence gaf eerst behoorlijk af tijdens het aanbrengen en daarna ook nog een beetje. Bij de chalk van Essence is het poeder, na het aanbrengen is het belangrijk om er haarlak op te doen zodat het niet meer afgeeft. De hairchalk van L’Oréal begon er eigenlijk een beetje..af te brokkelen na een tijdje. Als een soort kruimeltjes, maar daar had ik geen last van, het was heel weinig. Wanneer je het aanbrengt is het eerst heel nat, als je het dan föhnt dan geeft het niet meer af.

Dit heb je nodig en...een fohn!
Dit heb je nodig en…een föhn!

Of het makkelijk aan te brengen is

Het aanbrengen ging bij de chalk van Essence veel lastiger, omdat je hem veel vaker over de lok heen moest halen voordat de kleur goed zichtbaar was. Het is een soort van poeder. Toen ik hem daarna nog eens wilde gebruiken, was hij al leeg van de eerste keer. Dat vind ik niet cool. Bij die van L’Oréal hoefde hij minder vaak over de lok en ik heb hem daarna nog vaker kunnen gebruiken! Die van L’Oréal is vloeibaar.

of het lang bleef zitten

De chalk van Essence begon na een paar daagjes al te vervagen, terwijl die van L’Oréal veel langer bleef. Ook zag je die veel duidelijker. De chalk van Essence gaf meer een soort van gloed terwijl die van L’Oréal echt goed kleurde.

Arriba-essence

 of het er cool uitzag

Dit gaat over de reclames en de verpakkingen. Ik vind het chalkaanbrengding van Essence er goed en mooi uitzien, met zwarte letters in cool lettertype eroverheen. De verpakking van die van L’Oréal ziet er redelijk normaal uit, maar wel duidelijk. De reclame en de site van L’oréal vind ik echt heel leuk, lekker kleurrijk en weer heel duidelijk over hoe je het moet aanbrengen en zo. Hoe je de chalk van Essence was ook duidelijk, maar daar valt ook niet zoveel over uit te leggen.

Ojee gaat dit wel goed?!!? :)
Ojee gaat dit wel goed?!!? 🙂

of er leuke kleuren zijn

Van de Essence chalk zijn er twee kleuren, roze (hola, guapa) en groen (macarena mint). Bij die van L’Oréal zijn er heel veel verschillende kleuren en ik wil ze bijna allemaal uitproberen! Hierna neem ik lichtpaarse lokken. Ook wil ik een keer turquoise en super graag zwart!

Eindresultaat Essence hairchalk
Eindresultaat Essence hairchalk

Best out of 2

Ik heb besloten welke ik de beste out of 2 vind: Die van L’Oréal! Het ziet er, vind ik, zo mooi uit! En ik kan het veel vaker gebruiken. Echt een aanrader!

Eindresultaat hairchalk van L'Oreal
Eindresultaat hairchalk van L’Oréal

De hairchalk van Essence kun je o.a. bij de Etos kopen. Het kost 3,99 euro. Die van L’Oréal kun je bij sommige kappers kopen en online. Ik heb ze in Frankrijk gekocht voor 8 euro per stuk maar in Nederland zag ik ze zo rond de 15 euro.

2 thoughts on “Best out of 2: Hairchalk Essence ¡Arriba! versus L’Oréal Hairchalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.