SRSCK

Test: Vijf verschillende nagellakken

Door Little Miss (11 jr) en testpanel Miss J. (12 jr) en Miss M. (10 jr)

Rood, geel, groen! Nagellak vindt je in alle kleuren, prijzen en stijlen. Nagellak is heel populair maar hoe weet je nou welke je moet kopen? We hebben met drie meisjes vijf nagellakken getest. Welke bleef het langste zitten? Welke was het mooist?

Best out of vijf!
Best out of vijf! (c) Srsck

De nagellakken

Ik heb 5 verschillende nagellakken uitgekozen: licht blauw met glitters van Bourjois (Bourjois Princesse a Vienne nr. 81 a €2,99), donker blauw van Rimmel (Rimmel Lycra Pro nr. 400, Blue Vogue a €6,99), fel rood van Hema (Hema Long Lasting, nr. 821 a €2,50), en blauw (Etos Quick Dry Nailpolish a €2,49) en paars (Etos Effect Nails a €2,49) van de Etos .

Nagels Little Miss
Nagels Little Miss (c) Srsck

De test

Was de lak makkelijk op te doen?

Miss J.: “Ze waren alle vijf makkelijk op te doen behalve de lichtblauwe van Bourjois: het kwastje was een beetje onhandig.” Little Miss: “De Hema heel makkelijk, de andere allemaal gewoon normaal”.Miss M. “Ja!”

Bleef de nagellak goed zitten? Hoelang bleef het zitten?

Miss J. “Ja, maar na 1 dag was er hier en daar al wat af.” Little Miss: “De lichtblauwe van Bourjois niet echt, het begon na een dag al te slijten. De paarse van de Etos begon ook na een dag al te slijten. De andere bleven langer goed. De Hema bleef het mooiste zitten.” Miss M. “Ja, de donker blauwe van Rimmel bleef het langst zitten, de paarse ging na een dag weg bij mij.”

Afgesleten nagellak is lelijk
Afgesleten nagellak is lelijk (c) Srsck

Had het glans?

Miss J. “Ja, elke kleur had glans”. Little Miss “Ja, de twee van de Etos het minste maar ze hadden allemaal glans”. Miss M. “Ja de blauwe wel, en de glitter..”

Moest je meerdere lagen opdoen zodat de kleur mooi uitkwam dus hoe was de dekking?

Miss J. “Ja, bij paars en licht blauw moest je meerdere lagen opdoen.” Little Miss “Bij de lichtblauwe van Bourjois wel want je zag het bijna niet! Bij de paarse van de Etos moesten ook meerdere lagen. Bij de rode en donkerblauwe niet. Bij de blauwe van Etos hoefde het niet persé maar het was wel mooier met een tweede laagje.” Miss M. “Bij de paarse moet je meerdere lagen doen want hij is erg licht maar de andere vier niet.”

Wat vond je van de prijs?

Miss J. “De donkerblauw is heel duur! De rest valt wel mee.” Little Miss “Ik vond het niet zo duur, alleen de donkerblauwe van Rimmel was wel duur.” Miss M. “Sommige waren duur zoals: de donkerblauw van Rimmel, maar verder waren ze 3 euro ongeveer dus wel goed.”

Nagels Miss J.
Nagels Miss J. (c) Srsck

Wat was het resultaat? Lelijk of mooi of zo supergaafmooi dat we moesten gillen en springen ervan?

Miss J. “Alle kleuren zijn er en beetje af. Alleen paars, rood en lichtblauw zijn er wel HEEL erg af!” Little Miss “Bij de blauwe van Etos vond ik mijn nagels niet zo mooi. Bij de paarse prima. De donkerblauwe nagels waren uitstekend en de rode van Hema echt mooi. Die lichtblauwe van Bourjois vond ik niet zo mooi.”

Little Miss
Little Miss

Best out of five

Na deze test en de bevindingen van miss J. en miss M. en mezelf vind ik dat de vijf nagellakken deze cijfers verdienen: De lichtblauwe van Bourjois een 5. De blauwe van Etos een 6,5. De paarse van Etos een 8 en ook de donkerblauwe van Rimmel een 8. De rode van Hema een 9,5. Ik kies dus voor de rode van de Hema als best out of five!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.