Mika zorgt voor kleur in Parijs

Mika Parijs

De lichtstad zonder concerten, zonder cafés en zonder musea is grauw en triest vond zanger Mika. Hij kreeg het idee om samen met andere kunstenaars de straten van Parijs op te leuken met kleurrijke kunstwerken. Zo gezegd, zo gedaan! Zijn initiatief werd gesteund door de directeur van het Musée des Arts Décoratifs.

Mika in Parijs

Kunstenaars voor hoop

Een groep van tien kunstenaars kreeg carte blanche om een kunstwerk te ontwerpen om Parijs weer wat kleur te geven. De kunstenaars zijn Aurélia Durand, Laurindo Feliciano, Ugo Gattoni, Annick Kamgang, Marie Mohanna, Lamia Ziade, Alexandre Benjamin Navet, Florentine en Alexandre Lamarche-Ovize en Rosa Maria Unda Souki. De tiende kunstenaarsduo is Mika zelf, samen met zijn zus Yasmine.

Mika was in Parijs om de eerste twee posters te installeren, zoals je hieronder op zijn Twitter account kunt zien.

2700 posters door Parijs

De kunstwerken zijn geprint en opgehangen door de hele stad. Dat zijn toch even snel zo’n 2700 posters geworden. De reclamezuilen, abri’s, billboards etc door heel Parijs zijn door de stad en door het bedrijf JCDecaux belangeloos ter beschikking gesteld voor de hele maand maart. Hierdoor krijg je een soort van kleurrijk openlucht museum. Superleuk idee als je het mij vraagt.

Mika couleurs Paris

Mijn favoriet zie je hierboven, Célestes door Marie Mohanna. De Franse illustratrice ging voor een kleurrijke boodschap van hoop met een nostalgische knipoog.

Hieronder zie je ook een heel tof kunstwerk met een verwijzing naar de oorsprong van Parijs en de relatie tussen stad en natuur. Deze is gemaakt door de van oorsprong Braziliaanse kunstenaar Laurindo Féliciano die al een kleine 20 jaar in Parijs woont.

Laurindo Feliciano en Mika

En kijk eens hoe vrolijk dit werk is van Aurélia Durand, geboren op Réunion.

Kunst project Parijs

Zij zegt hierover: “À travers mon visuel, j’ai voulu transmettre le sentiment de liberté. Être libre de sortir le soir et de se balader dans les rues sans conditions. Un moment que nous partagions tous à Paris.” Even vrij vertaald; ze wilt met dit werk het gevoel van vrijheid uitbeelden. ‘S avonds naar buiten mogen en zonder beperkende maatregelen door de straten van deze mooie stad te kunnen wandelen.

Ik kan alleen maar hopen dat we allemaal snel deze vrijheid terugkrijgen en deze keer ook de waarde ervan inzien. Het eerste dat ik ‘post-corona’ ga doen is een treinticket naar Frankrijk boeken. Eerst net als Mika naar Parijs en na een paar dagen door naar mijn geliefde Nice. Ik gok vooralsnog op juli of augustus.

Word jij ook vrolijk van kunst? En wat is het eerste dat jij wil doen na corona?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.
Frederique

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

9 thoughts on “Mika zorgt voor kleur in Parijs

  1. prachtige posters, daar word je gewoon vrolijk van. Toeval bestaat niet, toch 🙂 van de week riep ik ook: ik wil weer naar Parijssssss!!!!

    1. Haha ja echt? Ik heb veel familie en vrienden in Parijs gewoond en heb er zelf ook een paar maanden tijdens mijn studie gewoond. Ik vind het een heerlijke stad, vooral omdat er altijd van alles gebeurt, het is er superlevendig en cultureel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »