Keanu Reeves en vrouwen met grijs haar

alexandra grant en keanu reeves

Sinds Keanu Reeves in november samen met zijn vriendin op een evenement verscheen, is er op social media behoorlijk veel te doen geweest om het koppel, of beter gezegd om haar grijze haren. Sommige mensen dachten dat de dame op de foto Helen Mirren (74 jaar) was maar Keanu’s vriendin is de 46-jarige kunstenares Alexandra Grant.

Zij is dus negen jaar jonger dan Keanu maar omdat zij grijs haar heeft, werd er veelal geschokt gereageerd dat hij ‘met zo’n oude vrouw’ samen was. Nou ja zeg, wat een gedoe om niets weer!

Het liefdesleven van Keanu

Keanu Reeves heeft niet veel relaties gehad waar ‘wij’ van weten. Sowieso beschermt hij zijn privacy goed maar daarnaast lijkt het ook geen man te zijn die veel date. Hij is in het verleden gelinkt met Winona Ryder, Sandra Bullock en Sofia Coppola (waarvan alleen Coppola echt bevestigd is).

In 1998 had hij een serieuze relatie met Jennifer Syme, een onbekende actrice (en assistente van David Lynch – zijn film Mulholland Drive is aan haar opgedragen). Syme werd zwanger maar helaas werd hun dochter Ava Archer na acht maanden doodgeboren. Enkele weken na het overlijden van hun dochter gingen Reeves en Syme uit elkaar. In 2001 stapte Syme na een feestje bij Marilyn Manson onder invloed van van alles en nog wat in de auto. Dat overleefde ze niet. Sindsdien is er eigenlijk helemaal niets meer bekend over iets van een relatie voor Keanu Reeves tot nu.

shadows reeves grant
Shadows

Grant en Reeves kennen elkaar al jaren en delen hun liefde voor kunst en filantropie. Zij werkten eerder samen aan Ode to Happiness in 2011. Dit is een soort van prentenboek voor volwassenen, met teksten van Keanu en illustraties van Alexandra. In 2016 werkten zij samen aan een ander project: Shadows. Een jaar later richtten zij samen een uitgeverij op voor kunstboeken e.d

Uit Ode to Happiness

Grijs haar

Maar om even terug te komen op de negatieve reacties, wat is dat nou toch? Waarom kan een man wel grijs haar hebben en een vrouw niet? Ik heb het zelf aan het begin, toen het grijs werd twee jaar geleden, grijs gelaten. Ik kreeg zo enorm veel negatieve reacties. ‘Zonde dat je het niet verft’, ‘je ziet er ouder uit dan dat je bent’, ‘het staat onverzorgd, ik zou het wel verven voor je weer gaat werken’, dat soort dingen. Ik ging ook overstag. Ik besloot toch te verven tot ik een stuk ouder zou zijn maar eigenlijk begrijp ik die negatieve reacties niet zo.

grijs haar

Ik vind de vriendin van Keanu bijvoorbeeld hartstikke mooi met het grijze haar en ik vind haar er helemaal niet uitzien als 80 want haar gezicht is gewoon jong. Je ziet wel een opleving van modellen met grijs haar de laatste twee jaar dus ik was wel verbaasd door de hoeveelheid aan negatieve comments op de foto van Keanu en Alexandra. Ik dacht dat we dit alweer voorbij waren maar duidelijk nog niet dus.

Mooi grijs is niet lelijk

Wat vinden jullie van grijs haar? Hieronder enkele (bekende en iets minder bekende) vrouwen met grijs haar die ik persoonlijk hartstikke mooi vind.

grey hair
Maye Musk, moeder van Elon Musk en al sinds haar jonge jaren model. Nog steeds!
grijze haren
Eveline Hall is een Duits model. Zij begon haar modellencarrière op haar 60ste.
annika von holdt
Annika von Holdt is een Deense schrijfster en Insta-persoonlijkheid.
grijs haar
Carmen Dell’Orefice, model en actrice, werkt nog steeds als model terwijl ze inmiddels alweer 88 jaar oud is!
grijs haar
Yazemeenah Rossi is fotograaf en Insta-persoonlijkheid

Wat vind jij van grijze haren? Heb je ze al? Verf je je haren of zou je juist voor de natuurlijke look gaan?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.

7 thoughts on “Keanu Reeves en vrouwen met grijs haar

  1. Mijn eerste gedachte na het lezen van je blog was: Oh jeetje is Keanu al zo oud? hihi….
    Ben het met je eens, mooi grijs haar is absoluut niet lelijk. Hier is het zelfs een tijdje heel hip geweest onder de jongere om je haar wit en grijs te verven.

  2. Het is onder jongeren nog steeds hip om grijs haar te hebben, maar mijn mening is dat je het beter grijs kunt later als de natuur haar werk begint te doen. Naturel grijs kan echt heel mooi zijn.

  3. Goh, Keanu Reeves al 52… Ach ja, ik oordeel er verder niet over, maar eerlijk: ik dacht dat hij met een oudere vriendin was gespot. Zij ziet er wel ouder uit, vind ik. En mooi grijs is niet lelijk, zie jouw foto’s waar de modellen op staan.
    En ik ben zelf ontzettend grijs. Ik verf het wel, want ik vind het niet mooi bij mij. Het is niet eens onverzorgd en ik zie er ook niet ouder uit, ik vind het simpelweg niet mooi staan bij mij. Een vriendin van mij is ook zo grijs, zij verft het ook. Maar allebei lopen we er meestal te lang mee door, zodat we een enorme uitgroei hebben. Ook zij ziet er niet ouder uit met grijs haar. Het is eerder een reactie van: zo, wat een uitgroei, wanneer ga je naar de kapper?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »