SRSCK

Top 20: Leuke cadeaus onder de 10 euro

Leuke schoencadeaus voor de kinderen vinden is wat mij betreft elk jaar met Sinterklaas weer een echte hersenkraker. De schoencadeautjes mogen niet te duur zijn, niet te groot maar wel persoonlijk en leuk. De kinderen moeten er daarnaast blij genoeg mee zijn om te voorkomen dat de cadeaus na 2 dagen ergens achterin een kast belanden. Dit is mijn top 20 schoencadeautjes onder de € 10.

Citroen 2CV

schoencadeau 2cv

Ik vind deze Citroën 2CV cabrio echt te gaaf. Bij De Oude Speelkamer hebben ze nog meer hele gave retro autootjes zoals een gele Volkswagen kever, een te gekke Fiat 500 Nuova en natuurlijk een paar Volkswagen busjes. Deze blauwe 2CV met pull-back motor kost € 8,50.

Hamertje tik

Schoencadeau voor ieder budget

Er zijn van die klassiekers die nooit uit de mode raken. Hoe leuk is hamertje tik voor kleine kindjes?! Deze is slechts € 4. Gewoon bij de Hema!

Vliegtuigje

schoencadeau

Een hele toffe vliegtuig van Vilac voor aan de fiets. Wanneer je fiets draait de propeller. Het vliegtuigje koop je voor € 7,95 bij PSikhouvanjou

Goocheltruc

schoencadeau

Een leuke goocheltruc in een mooi retro doosje. Kijk door een doosje met X-ray kracht! De handleiding is wel in het Engels, houd daar rekening mee. €3,95 bij Studio Zo Mooi.

Zoutvaatje vouwen

schoencadeau

Ja, ik weet het, er zal zelden een lijst langskomen op Srsck zonder iets van Djeco. Ik ben daar nou eenmaal een enorme fan van. En dan ook nog zoutvaatje vouwen…Jeugdsentiment!! Er zitten een boel papiertjes met verschillende motieven in evenals stickers met opdrachtjes. Ze kosten € 5,95 bij Dreumesenzo.

Het Melkmeisje

playmo

Playmobil is echt speelgoed van alle tijden. Ik vind deze bijzonder gaaf! De Playmobil versie van ‘Het melkmeisje’ uit ca. 1660 van Johannes Vermeer exclusief vervaardigd voor het Rijksmuseum. Je shopt haar in de online shop van het Rijksmuseum voor € 4,95. Meer kunstzinnige cadeaus vind je hier.

Biggetjes spel

Cadeau voor in de schoen

Het is eigenlijk een dobbelspelletje met biggetjes in plaats van met dobbelstenen. De manier waarop de biggen vallen wanneer je ze gooit geeft het aantal punten weer. Het biggenspelletje kost € 2,50 en te koop bij Ilovespeelgoed.

Aankleedpop

sinterklaascadeau

Een plakboek met vier kartonnen poppen en verschillende uniformen van beroepen. De illustraties van Yolanda Falagan zijn superschattig 🙂 Ze kost slechts € 2,95 bij Imaginarium.

Viewmaster tv’tje

schoencadeau

Die kleine tv’tjes ken ik nog van toen ik klein was! Kijk door het kijkgaatje, druk op het knopje en zie afbeeldingen uit bekende sprookjes. €3,95 bij Kitsch Kitchen. Je kunt daar sowieso altijd leuke schoencadeaus vinden. Ik woonde er vroeger vlakbij en vond het altijd heerlijk om daarbinnen rond te neuzen maar ze hebben ook een webshop. Ook heel leuk als schoencadeau zijn de drakenogen in de vorm van ouderwetse camera’s.

Vinger Superhelden

sintcadeau

Hele grappige en originele vingerpoppetjes van superhelden. Het zijn tattoo’s met losse cape’s dus in een handomdraai klaar om mee te spelen. Er zitten vijf verschillende soorten helden in een pak (25 tattoo’s en 5 cape’s). €6,99 via Sissy Boy.

Wetenschappelijk experiment

citroen

Koop een citroen en bouw je eigen klok! De kids zullen hier echt van opkijken! €5,89 via Planet Happy.

Een schriftje

schoencadeautjes

Mijn dochter kan ik al sinds ze piepklein is altijd blij maken met mooie schriftjes, en nu ze 15 is nog steeds. Deze vind ik erg mooi. € 7,50 in een van mijn favo-wegshops Prik met een rietje.

Ouderwetse caleidoscoop

Net als vroeger
Net als vroeger

Een mooie caleidoscoop kan de fantasie enorm prikkelen. Deze vond ik voor €8,95 bij de Oude Speelkamer, een geweldige online winkel met veel speelgoed van vroeger. Ze hebben er zelfs de befaamde traumaspeelboom uit mijn jeugd 😉

Schaduwfiguren

sinterklaas speelgoed

Kinderen vinden het meestal spannend en grappig om dieren uit te beelden op de muur, allerlei schaduwvormen uit te proberen. Met deze schaduwfiguren aan een stokje kun je de schaduwen die je met je handen maakt vergezellen en hele verhalen vertellen. De set bestaat uit een fee, heks, draak, kasteel en meer. Voor € 7 te koop via Vintoys.

Kleursprookje Roodkapje

sneeuw

Schitterend kleurboekje van het sprookje Sneeuwwitje met illustraties van Caroline Ellerbeck. Er zijn ook andere sprookjes verkrijgbaar waaronder Klein Duimpje. Ze zijn voor € 6,95 te koop via Bijzonder Mooi.

Mikado

retro speelgoed

Ik speelde dit zo vaak als kind. Vorig jaar een keer gespeeld met de kids en ze waren ook gelijk hooked haha. Echt een spel voor alle generaties. Dit setje is extra lang. €6,50 via Alles in Wonderland.

Klik-Klak eend

vintage speelgoedcadeau

Een ouderwetse blikken klik-klak. Ik ken ze vooral als kikkertjes van vroeger maar deze eend vind ik ook erg leuk. €1 bij Lang Zal Ze Leven (trouwens, deze shop is ook echt een aanrader voor weggeefcadeaus op een kinderverjaardag!).

Chocoladeletter

chocoladeletter sinterklaas

Zonder chocoladeletter geen Sinterklaas! De chocoladeletter op de foto is van de Jamin voor €5,50 (met Wonka Nerds!!) maar je hebt natuurlijk heel veel chocoladeletters. Voor alle smaken en voor alle budgetten.

Balletje blazen

Balletje blazen
Balletje blazen

Een gouwe ouwe maar het blijft leuk: houd het balletje zolang mogelijk in de lucht door te blazen. €2,50 via Prik met een Rietje.

Sneeuwwitje

sinterklaascadeau

En nog 1 extra Sinterklaascadeau…deze is meer dan 10 euro maar ik vond deze te te te leuk!!! De vintage geïnspireerde spaarpot met Sneeuwwitje en de zeven dwergen kun je voor €13,95 bij Knuffelparadijs kopen. Die gaat op mijn eigen verlanglijst 🙂

Meer leuke schoencadeau inspiratie? Houd onze Facebook pagina in de gaten: tot 5 december plaatsen we er elke dag een schoencadeau-tip!

3 thoughts on “Top 20: Leuke cadeaus onder de 10 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.