SRSCK

Le Musée de la Poupée: Het poppenmuseum in Parijs

“Oh wat leuk zeg, een poppenmuseum! Dat is leuk voor kinderen! Dat moet in onze top 10 wat te doen met kinderen in Parijs!”. Ik was helemaal enthousiast toen we geheel per toeval dit klein museumpje in een achteraf straatje vonden, vlakbij het centre George Pompidou in Parijs.  Mijn kinderen keken me alle drie aan of ik compleet gestoord was geworden. Het museum mocht helemaal niet in de top 10 van ze. Het museum was namelijk eng…..

Beetje freaky - Musee de la Poupee (c) Srsck
Beetje freaky – Musee de la Poupee (c) Srsck

Toegegeven de collectie van meer dan 600 oude poppen in le Musée de la Poupée is ook wel een beetje freaky. Het zijn allemaal oude poppen uit de periode 1800 tot 1959. Bij de ingang krijgen de kids een speurtocht/quiz (ook in het Engels) maar die boeide mijn kids niet. Meestal zijn ze wel van de speurtochten maar deze vonden ze saai.

Let op de "schilderijtjes" (c) Srsck
Let op de “schilderijtjes” (c) Srsck

Die moet naar de dierenarts (c) Srsck
Die moet naar de dierenarts (c) Srsck

Het museum bestaat al 20 jaar. Het is vrij klein, slechts vier kleine zalen (chronologische indeling) op de begane grond. Je bent er zo doorheen. In de laatste zaal vindt je de tijdelijke tentoonstelling. Deze keer was het een Barbie tentoonstelling. De Barbie tentoonstelling loopt door tot 13 september. In diezelfde zaal worden er ook workshops gegeven voor kinderen (bijv. maak een jurk voor Barbie).

Moederlief in de spiegel - Musee de la Poupee (c) Srsck
Moederlief in de spiegel – Musee de la Poupee (c) Srsck
Kleine ruimte, veel poppen - Musee de la Poupee (c) Srsck
Kleine ruimte, veel poppen – Musee de la Poupee (c) Srsck

Toch is dit museum denk ik leuker voor de echte liefhebber of poppenverzamelaar dan voor de meeste kinderen. Er is ook ter plekke een poppendokter waar ze oude poppen restaureren en een winkeltje met behoorlijk dure oude poppen.

Musee de la Poupee (c) Srsck
Musee de la Poupee (c) Srsck
De Barbie tentoonstelling (c) Srsck
De Barbie tentoonstelling (c) Srsck

Wil je het niet missen? Kijk dan op de site van het museum wat de openingstijden zijn. En ondanks alle protesten van mijn kids over de top 10 vonden ze het stiekem wel leuk hoor om er even een kijkje te nemen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.