SRSCK

Pasen 2015: de 10 leukste uitjes met de kids

Hopen op mooi weer voor het paaswekend want er wordt weer allerlei leuks georganiseerd door het land. Eieren zoeken, een Paasvuur stoken, vogels spotten of aan een eierrace deelnemen, het kan allemaal. Wij hebben een top 10 leukste uitjes voor het Paasweekend voor jullie uitgezocht. Hebben jullie nog leuke tips? We horen het graag in de comments hieronder 🙂

Muiderslot in Muiden 

Het Muiderslot
Het Muiderslot

De Heraut van Graaf Floris heeft naast alle chocolade paaseieren per ongeluk de 6 Gouden Valkeneieren van de Graaf verstopt. Tijdens de Paasdagen op 5 en 6 april kunnen alle kinderen naar het Muiderslot om de Heraut te helpen zoeken naar de Gouden Valkeneieren. Daarnaast geeft de valkenier van het Muiderslot vliegdemonstraties met roofvogels.

De Keukenhof in Lisse

Keukenhof
Keukenhof

Het is Oud-Hollands Weekend in de Keukenhof met Pasen. Een bloeiend familieuitje met oud Hollandse spellen (georganiseerd i.s.m het Zuiderzeemuseum), muziek, kermis en natuurlijk komt de Paashaas ook nog even op bezoek!

Paasvuur in IJzerlo

Paasvuur IJzerlo
Paasvuur IJzerlo

Rond 19:30 wordt op 5 april het beroemde Paasvuur van IJzerlo ontstoken maar er zijn op het terrein veel andere activiteiten, ook voor de kleintjes! Zo zullen de kinderen zich vermaken met de verschillende workshops en de optredens van het kindertheater.

Artis in Amsterdam

Artis (c) Kitty Terwolbeck
Artis (c) Kitty Terwolbeck

Wij gingen vaak naar Artis toen we nog in Amsterdam woonden. Het is er altijd gezellig 🙂 In de Twee Cheetahs is er van 9.30 tot 11.00 uur een Paasontbijt. Daar moet je wel voor reserveren via de site. Daarna kunnen de kinderen de speurtocht doen (vraag er even om bij de bakfiets bij de entree) en de kuikentjes die uit hun ei kruipen bekijken in het broedmachinehuis of een kuikentje vasthouden in het leslokaal.

2 Turven Hoog op Locatie in Amsterdam en Haarlem

Wonderzoekers - 2 Turven Hoog
Wonderzoekers – 2 Turven Hoog

2 Turven Hoog is een theaterfestival in oktober speciaal voor de echte kleine kindjes tot 6 jaar oud. De rest van het jaar reizen de spelers door het land om een gedeelte van het programma te tonen. Met Pasen zullen er uitvoeringen plaatsvinden in Den Haag (4 april), Amsterdam (5 april) en Haarlem (6 april) zijn. Het zijn veelal relatief korte optredens (30 a 40 minuten) en er vinden er gemiddeld 4 a 5 op één dag. Bijzondere theaterstukken die de moeite waard zijn om ontdekt te worden!

Landgoed Nienoord in Leek

Nieno van Nienoord
Nieno van Nienoord

Het belooft gezellig te worden in Landgoed Nienoord op 5 en 6 april. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld eieren zoeken samen met de Paashaas of meedoen met de eierrace of met een van de andere ‘eier-spellen’. Daarnaast worden de kids geschminkt en kunnen ze de kleine lammetjes bekijken.

Museum Catharijneconvent in Utrecht

Zoek het Gouden ei
Zoek het Gouden ei (c) museum Catharijneconvent

Tijdens het Paasweekend is het onmogelijk je te vervelen in museum Catharijneconvent. Er is onder andere een eierenspeurtocht voor de kinderen waarbij ze op zoek moeten naar het gouden ei, verschillende leuke workshops en je kunt de hele dag (voor maar 1 euro) aanschuiven voor de Paasbrunch waar de betekenis van Pasen uitgelegd zal worden.

The Sound of Music in Amsterdam

The Sound of Music musical
The Sound of Music musical

Wie kent The Sound of Music niet? Zoetsappig, een boel kinderen en veel liedjes, kortom: dé perfecte musical voor Pasen 😉 Nee serieus, het is natuurlijk gewoon erg leuk om met de hele familie met Pasen naar de musical te gaan, vooral in Koninklijk Theater Carré (ik ben gek op Carré, er hangt daar zo’n fijne sfeer vind ik!). Ik ben niet de enige die dat vindt want er zijn nog maar erg weinig kaarten over zag ik. Maandag 6 april is er zelfs een wachtlijst maar er zijn nog kaartjes voor de 3e en de 5e.

De poelboerderij in Wormer

De Poelboerderij
De Poelboerderij

Lekker de natuur in met Paasweekend? Bij de poelboerderij draait dit weekend alles om vogels kijken en eieren zoeken 😉 Deelname aan de speciale paasexcursie wordt aanbevolen voor kinderen van 5 tot 10 jaar oud maar het is ook leuk voor oudere kids! Eerst vaar je door het Wormer- en Jispervel en probeer je met behulp van zoekkaarten en verrekijkers zo veel mogelijk soorten vogels te spotten. Na de tocht ga je in natuurpark ‘De Trickel’ eieren zoeken. De gevonden (kunst-)eieren worden ingeruild voor lekkere chocolade-eitjes, nom nom nom!

ss Rotterdam

ss Rotterdam
ss Rotterdam

Even heel wat anders…Op een cruiseschip overnachten tijdens paasweekend. Eieren zoeken op een echte cruiseschip met de Paashaas en Kapitein Kaap. Hoe tof moet dat wel niet zijn?

 

 

 

2 thoughts on “Pasen 2015: de 10 leukste uitjes met de kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.