griezelige overnachtingen

Airbnb heeft weer wat leuks: ze hebben een aanbod aan ‘spookhuizen’ waar je tijdens het Halloween weekend kunt verblijven. Dit kost slechts 35 euro per nacht, dat moet ook echt even vermeld worden want waar overnacht je tegenwoordig nog voor die prijzen?! Of je het overleeft daarentegen….Deze huisjes zijn overigens niet alleen met Halloween te huur maar de lage prijs geldt alleen voor het Halloween weekend.

Ik vond het zo geinig bedacht dat ik op zoek ging naar hotels waar je ook griezelig kunt overnachten. Hieronder vind je dus zowel enkele Airbnb locaties als enkele spooky andere accommodaties. Boe!

Halloween met Airbnb

Gettysburg Historic, Aspers, Pennsylvania

Op het eerste gezicht is deze Victoriaanse villa een heerlijk rustiek huis op een prachtig landgoed. Wie hier wat langer verblijft zal er echter achter komen dat hier de geschiedenis duistere sporen heeft achtergelaten. Het is niet ongebruikelijk om Henry Guagher, een soldaat van de Confederatie, in uniform stilzwijgend in één van de slaapkamers tegen te komen en schrik niet op als je ’s nachts voetstappen hoort op de verlaten zolder of het geruis van hoepelrokken en gegiechel in de hal.

griezelige overnachtingen

Maar wees niet bang, gastbeoordelingen zweren dat de geesten vriendelijk zijn. Al met al een historisch huis met een rijke geschiedenis. Je kunt zelfs een ‘Paranormal Investigations’ door de eigenaren bijboeken!

Cisco Post Office & Pace Bros Shack, Cisco, Utah

Dit is, by far, mijn favoriet uit de lijst. Hoe spooky zit dit eruit?! Je hebt niet een huis voor jezelf alleen maar een heel dorp/stadje! Ver weg van de bewoonde wereld, in een spookstad dat ooit de rijkste plaats van Amerika werd genoemd, vind je nu alleen nog deze twee verlaten accommodaties. De stad was ooit het thuis van Charles Steen, die uranium ontdekte. Nadat de vraag hiernaar afnam, verloor hij zijn fortuin en raakte de stad in verval. Geruchten gaan rond dat Charles na zijn dood het stadje nooit heeft verlaten en nog steeds op zoek is naar uranium.

griezelig overnachten

The Haunted House, Ontario, Canada

Het verhaal achter dit enorme huis, dat eind 19e eeuw is gebouwd, gaat over de oorspronkelijke eigenaar Carl Back. Hij woonde daar met zijn gezin: zijn vrouw en negen kinderen. Twee kinderen stierven jong. De oudste dochter Mary zorgde voor de overige kinderen toen haar moeder (ook jong) kwam te overlijden. Op een gegeven moment werd ze zelf verliefd en wilde een eigen gezin stichtte, dat viel niet goed bij papa en ze kregen een meningsverschil.

Toen de vader stierf, verdeelde hij zijn grote erfenis gelijk over al zijn kinderen, behalve Mary die slechts $1 ontving. Nu jaren later, vertellen Airbnb gasten dat ze midden in de nacht het silhouet van een man en een boze vrouw zien bij een spiegel. Zouden dit Mary en haar vader zijn, die jaren later nog steeds ruziën over de oneerlijk verdeelde erfenis?

griezelig overnachten

De overige locaties waar de Halloween actie geldt zijn: The Enslin Mansion en Inspiration House.

Overige spook-accomodaties

Ross Castle, Mountnugent, County Meath, Ierland

Ross Castle is een kasteel aan de rand van het meer Lough Sheelin. Een van de oude bewoners was Richard Nugent. Zijn bijnaam was de zwarte baron omdat hij kil en meedogenloos was. Zijn dochter was schijnbaar wel een lieverd en heette Sabina. Zij werd verliefd op een jongen genaamd Orwin. Wat niet zo handig was, was dat Orwin de zoon van een O’Reilly was en de O’Reillys, je raadt het al, waren de grootste vijanden van de zwarte baron.

Orwin en Sabina wisten dat ze nooit bij elkaar zouden mogen zijn door de vete tussen hun families en besloten samen te vluchten. Hun bootje kwam in een storm terecht en Orwin verdronk en stierf. Sabina werd wel gered maar ze kon niet door zonder haar Orwin en sloot zich op in de toren van het kasteel waar ze niet meer dronk of at tot ze stierf. Sabina schijnt nog regelmatig in het kasteel te spoken en ook de zwarte baron zou nog verschijnen zo nu en dan. Het kasteel is nu een B&B en het is wel geinig om even langs de reacties op Tripadvisor te gaan om de spooky ervaringen mee te krijgen!

Castello della Castelluccia, Rome, Italië

Aan de rand van de stad is dit schitterend historisch gebouw in een park geleden waar je de spook van Nero himself tegen het lijf kunt lopen! Het 4 sterrenhotel kent meerdere geesten, waaronder niet 1, niet 2, maar een hele kudde paarden. Toch weer eens wat anders dan je gemiddelde zwevende man of vrouw.

The Langham Hotel, Londen, Engeland

Het is sowieso geen straf om in dit luxe vijfsterren hotel in hartje Londen te verblijven. Het gebouw dateert uit 1865 en heeft 380 kamers dus het is echt een behoorlijk groot hotel. In meerdere van deze kamers dwalen schijnbaar spoken rond. Zo hebben meerdere mensen het over een Duitse edelman die door muren zweeft. Deze man heeft ooit zelfmoord gepleegd door uit het raam op de 4e verdieping van het gebouw te springen. Hij wandelt rond door het hotel en is ook regelmatig in kamer 333.

griezelig overnachten

Verreweg de meeste verhalen (getuigenissen) gaan over kamer 333. Daar schijnt een dokter zijn vrouw, tijdens hun huwelijksreis nota bene, zijn vrouw vermoord te hebben en daarna zichzelf van het leven te hebben beroofd. Deze man zou al vaker gesignaleerd zijn in kamer 333, maar dan wel alleen in oktober. Verder heb je nog Napoleon III ronddolen in de kelder, door de gangen is soms een man te zien met een grote wond aan zijn gezicht, een butler en nog een paar andere geesten. Het is duidelijk druk in The Langham hotel!

Château de Fougeret, Fougeret, Frankrijk

Het kasteel van Fougeret is gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw. Het kasteel ziet er dramatisch uit, hoog op een klif, in een groot park aan een rivier. Precies zoals je van een kasteel zou verwachten zeg maar. Het kasteel is geen hotel maar de eigenaren organiseren speciale overnachtingen en avonden in het bijzijn van een medium (verboden voor zwangere vrouwen, mensen met hartproblemen en minderjarigen zonder begeleiding). Er is geen tv, geen Wifi, nou ja, geen van al die dingen. Het is een overnachting terug in de tijd.

griezelig overnachten

Er zouden paranormale vibes en magische energie zijn in het kasteel en geesten zouden er graag spoken. Niet het kasteel per se maar bronnen in het dorpje zouden bijzondere krachten kennen. Vroeger kwamen mensen naar deze bronnen om genezen te worden van ziektes. Het kasteel zou op een van die bronnen gevestigd zijn.

Het Hoiabos, Roemenië

Dit is dan wel geen hotel maar een heel bos (Hoia Baciu Forest) in Roemenië. Het bos staat bekend als een van de meest spookachtige plekken ter wereld! In de buurt kun je logeren bij pensioen Déjà Vu. In het bos zouden er geesten zijn maar ook zouden er UFO’s zijn gespot en er zouden portalen naar andere werelden verstopt zitten. Bezoekers melden regelmatig dat ze zich ziek of in ieder geval niet prettig voelden in het bos, of dat ze het gevoel hadden dat ze bekeken werden. Over griezelig overnachten gesproken, brrrr….

Er gaat een verhaal rond over een meisje dat het bos inging en verdween. Vijf jaren later verscheen ze weer, in dezelfde kleren, zonder enige herinnering van wat er gebeurd was. Ook zouden elektronische apparaten niet goed functioneren in het bos. Nou ja, al met al, zou er behoorlijk veel geks zijn aan het Roemeense bos. Het is dan ook niet gek dat het bekend staat als een van de meest spookachtige plekken ter wereld!

Zou jij op een locatie overnachten waar er schijnbaar geesten ronddolen?

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)

17 thoughts on “8 x griezelig overnachten

 1. Nee, ik zou niet op een locatie willen overnachten waar het mogelijk spookt. Ik kijk wel graag horrorfilms, maar zelf moet ik er niet aan denken.
  Supergrappig dat er van die spookhuizen bestaan.

  Dank voor het delen!

 2. hahaha, wat een grappig idee. je moet er even voor reizen, maar dan heb je ook wat ! Ik wil naar Ierland, dat is toch al het land van de geesten en de elven

 3. Wat een leuke en originele blogpost! Heel eerlijk gezegd is het niets voor mij haha, ik zou niet slapen denk ik 😉 Maar denk dat veel mensen dit kunnen waarderen.

 4. Diep vanbinnen lijkt het me tof om naar zon plek te gaan, aan de andere kant weet ik dat het geldverspilling gaat zijn. Ik kan daar waarschijnlijk toch niet slapen, haha!
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.