Beste Hotels | Pan Deï Palais Saint-Tropez

hotel in saint-tropez

Review van Pan Deï PalaisRelais et Chateaux in Saint-Tropez, Frankrijk – Kamer: Deva Suite

Wanneer je een vakantie in Saint-Tropez wilt doorbrengen, dan zul je moeten kiezen tussen een verblijf in het stadje zelf of een verblijf aan de strandweg dus iets buiten het stadje. De keuze aan hotels in het stadje zelf zijn beperkt, de meeste accommodaties zijn iets erbuiten gelegen. Voor beiden is er iets te zeggen. Het hangt er echt vanaf waar je zin in hebt. Ik ben al vaak in Saint-Tropez geweest en ben zowel in hotels langs de strandweg als in hotels in het stadje verbleven. Ik zal jullie vandaag vertellen over Pan Deï Palais, een verborgen luxe hotel in het centrum van Saint-Tropez.

Verborgen luxe

De zware houten deur van het Pan Dei Palais is gesloten en er is geen duidelijk hotel bord te zien. Je zou vrij makkelijk die deur open kunnen duwen maar je zou het niet zo 1,2,3 durven omdat het er uitziet als een privé villa. Wanneer je toch die stap neemt, dan ben je niet meer in het drukke centrum van Saint-Tropez maar in een rustige omgeving. Je bent in een Maharadja paleis.

Pan Deï Palais werd in 1835 gebouwd door een Franse officier voor zijn grote liefde, prinses Bannu Pan Deï. Het Indiase thema is in de smaakvolle decoratie gehandhaafd zonder te overdreven of opzichtig te zijn. Er is gekozen voor antiek uit India, tapijten, houtsnijwerk, schilderijen en Aziatische meubels. Dit luxe boutique hotel in Saint-Tropez biedt slechts tien kamers en twee suites.

Welkom in Pan Deï

Wanneer ik binnenloop word ik verwelkomd door een vriendelijke receptionist. De check-in verloopt soepel en efficiënt en de de medewerkers zijn warm en vriendelijk. Het voelt niet als een hotel maar meer alsof je aankomt bij vrienden. Er is overigens valet parking wat echt een verademing is in het enorme drukke St-Tropez, zeker als je in het hoogseizoen daar bent. We zijn met zijn vijven hier: man, vrouw, drie kleine kinderen. Nu zijn de kids rustig maar toch – ik ben maar al te goed bekend met de bezorgde blikken van receptionisten wanneer we en force binnenkomen. Die blikken zijn er nu niet.

We dragen spijkerbroeken, hebben lang gereden, zijn moe en zien er eerlijk gezegd niet uit op dat moment. Toch zijn de medewerkers enorm lief en we voelen ons helemaal welkom. We hebben weleens minder prettige ervaringen gehad in hotels in deze regio van Frankrijk dus dit is een verademing. We voelen ons dan ook meteen relaxed en ontspannen zoals het hoort tijdens een vakantie.

Eigenlijk waren alle medewerkers erg vriendelijk en behulpzaam tijdens ons verblijf behalve de ontbijtdame, die was wat nors.

pandei hotel

Zen in de tuin

Wanneer je bij het Pan Deï hotel in Saint-Tropez aankomt, dan krijg je eerst een kleine tour. Naast de receptie is er een relaxed bibliotheek hoekje met boeken en tijdschriften. Aan de achterkant van het hotel is een serene tuin met een mooi zwembad.

Wij verbleven in de Deva suite. De kamer was, zoals de rest van het hotel, mooi ingericht. De kamer en de badkamers waren brandschoon. Er zijn twee badkamers, de een heeft een bad én een douche en de andere heeft alleen een douche. Er waren genoeg handdoeken en zeepjes e.d (van Bulgari!).

De extra touch

En we kregen allemaal cadeautjes! Toen we de kamer inkwamen vonden we water, vers fruit en Porto maar ook een cd met relaxed muziek, een petje en zelfs een extra attentie voor de kinderen, badspeelgoed. Wat mij betreft zijn die precies de dingen die het verschil uitmaken tussen een goed hotel en een geweldig hotel.

Het restaurant

Pan Deï heeft een gereputeerd gastronomisch restaurant met Aziatisch georiënteerde gerechten van chef Renaud Capelle. We bestelden roomservice. We konden voor de kinderen niet iets geschikts vinden op het menu, maar het was absoluut geen probleem aangezien ze pasta met tomatensaus voor ze maakten. Ik had de filet de boeuf, een van de meest malse stukjes rundvlees die ik ooit heb gegeten. De gestoomde vis was ook heerlijk. We waren minder enthousiast over de chocolade loempia’s als deseert. Niet dat het slecht was bereid maar de combinatie vonden we niet zo geslaagd. De chocoladesoufflé was wel hemels!

Ontbijt is goed met veel vers fruit maar in vergelijking met de kwaliteit van de rest van het hotel hadden we er net wat meer van verwacht.

Al met al, zou ik het Pan Deï Palais zeker aanraden. Het is een discreet en intiem hotel in Saint Tropez waar je volop tot rust kunt komen terwijl je toch midden in het stadje logeert. Grote luxe maar kleinschalig. Het is slechts van half november tot half december gesloten, wat schaars is in het gebied van Saint Tropez. De meeste hotels sluiten langer in die regio – van oktober tot Pasen. Een verblijf in het Pan Deï Palais is een zeer ontspannende ervaring. Kijk op Booking voor interessante acties.

The following two tabs change content below.
Frederique
Frédérique is moeder van drie tieners en werkzaam als tekstschrijver en communicatiestrateeg in de culturele sector. Ze houdt van Frankrijk, van mimosa, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, haute couture, films en hotels (daar heeft ze een speciale liefde voor, ze zou het liefst in een hotel wonen.)

2 thoughts on “Beste Hotels | Pan Deï Palais Saint-Tropez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *