Oud huis in Kavala

Candy house, Kavala, Greece

Huizen met een ziel, met een verhaal. Ik houd van dit soort huizen. Dit huis zagen we in Kavala in Griekenland. De stad ligt tussen  Thessaloniki en Alexandroupolis, twee steden waar we ook geweest zijn. Thessaloniki is absoluut de moeite waard.

Pittoresk Kavala (c) Srsck

En deze hieronder, geheel in een andere stijl, hebben we ook gezien. Een soort van Hans en Grietje snoephuis! Dit is dan weer niet helemaal mijn stijl.

Weinig toeristen

Je zult weinig toeristen tegenkomen in Kavala. Wij vonden dat juist heel fijn. Het is een échte Griekse stad met mooie wijken maar ook met minder aangename buurten en met heerlijk eten en lieve mensen.

Echt Griekenland dus, een authentieke stad, geen souvenirwinkels e.d maar een levendige havenstad met goede veerboot verbindingen. Wij hebben hier genoten.

Candy house, Kavala, Greece
Candy house, Kavala, Greece

Prachtig hotel

Trouwens, hier bevindt zich één van de mooiste hotels van Griekenland, het Imaret. Wij zijn er helaas niet verbleven. We hebben het alleen van buiten gezien maar het zag er heel mooi uit.

The following two tabs change content below.
Frédérique houdt van mimosa, van films, van Frankrijk, van de geur van gebakken knoflook, van de Middellandse Zee (‘haar’ zee want aan die zee is ze geboren), fotografie, musea, nachttreinen, haute couture en van hotels. Ze zou het liefst voor altijd in een hotel wonen.

Laatste berichten van Frederique (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »