Ga naar de inhoud
Home » Hotel ervaring: Villa Elisa in Bordighera

Hotel ervaring: Villa Elisa in Bordighera

bordighera hotel

Villa Elisa in Bordighera, Ligurië, Italië – kamer 6

We kwamen, met een gezin van 5, zonder reservering aan in Bordighera. We parkeerden aan de achterkant van het 3-sterren hotel Villa Elisa op het privé parkeerterrein. Mijn vrouw werd heel vriendelijk verwelkomd door een vrouw die goed Engels sprak. Ze bood ons het appartement aan, kamer 6, voor een laagseizoen tarief aan. 

Helemaal alleen in de villa

Het is niet moeilijk om vers eten te serveren wanneer je elke dag volgeboekt bent, maar wat gebeurt er wanneer je er slechts een derde of nog minder gasten zijn? Er zijn in het laagseizoen ook minder werknemers. Is dat terug te zien aan de schoonheid van de kamers en aan de service?

De oude stad en onze kamer nr 6 (c) srsck

Volgens mij waren we de enige gasten in Villa Elisa. Ik zag wel twee jonge vrouwen die een kamer betraden in de avond maar zij hielpen met serveren bij het ontbijt dus het bleken werknemers te zijn.

60’s inrichting in de kamer

Onze kamer was gigantisch en ingericht in een soort van onbedoelde jaren 60 stijl. Er was een zithoek met een wit nep-leren bank en een televisie. Op dezelfde verdieping maar op een ander niveau (je moest een paar treden omhoog) was er een eettafel en daarnaast nog een keukentje met een kleine koelkast. De kamer is verdeeld over twee verdiepingen. Op de beneden verdieping waren er nog twee slaapkamers en een badkamer met bad. Het was echt een hele grote ruimte, eigenlijk heel geschikt als je voor langere tijd daar verblijft met een gezin want je hebt lekker de ruimte en je kunt koken.

Het was duidelijk dat het bad al erg lang niet aan was geweest want toen ik de kraan opendraaide, kwam er bruin water uit. Ik heb het een tijd laten lopen en na enkele minuten kwam er weer helder water uit. Iets vervelender was het dat er heel veel mieren waren in de badkamer maar echt overal: in het bad, op de vloer en in de wasbak.

Kamer nr. 6 en de mieren (c) srsck

Wat het keukentje betreft: er waren wat borden, twee pannen en 1 vork, 1 lepel en 1 mes. Een beetje een probleem als je met zijn vijven wil koken en eten 🙂 Omdat wij slechts één nacht bleven hebben we er toch niet gekookt.

Ik werd wel gek van de mieren want ze zaten ook in de slaapkamers en in de keuken bleek later. De kamer was goed verwarmd en het was buiten koud, wat misschien de reden was dat al die mieren er waren. Of misschien een combinatie met dat het al een tijdje leegstond. Ik weet het niet…

Prachtig mediterrane tuin

Vanaf de bovenste verdieping heb je mooi uitzicht op de tuin van Villa Elisa, een echte mediterrane tuin met palmbomen en citroenbomen. Er was ook een zwembad dat gesloten was in de winter en een speeltuintje voor kids. Ik denk dat Villa Elisa heel chill is in de zomer.

villa elisa bordighera
Keuken en tuin van Villa Elisa (c) srsck

Het restaurant van het hotel was gesloten, ook weer omdat het laagseizoen was. Receptionist Ignazio raadde ons een klein familierestaurant, Garibaldi. Het eten was lekker maar het was een dikke 15 tot 20 minuten lopen vanaf het hotel en met die kou en de steile straatjes was het toch iets te lang. Ignazio had ons ook aangeraden om de oude stad te verkennen wat een goede tip is, het is een totaal andere Bordighera dan het gedeelte van de stad aan zee en zoveel mooier ook.

Alles bij elkaar zou ik Villa Elisa in Bordighera niet aanraden in het laagseizoen maar ik denk dat het een heel fijn hotel is in de zomer. De staff is vriendelijk en attent, de tuin is prachtig en de kamer was heel ruim.

Ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »