Ga naar de inhoud
Home » Hotel tip! Mercure Angoulême Hotel de France

Hotel tip! Mercure Angoulême Hotel de France

hotel mercure angouleme

Wanneer je op zoek bent naar een hotel in Angoulême, dan raad ik je het Mercure Hôtel de France aan. De locatie is perfect, in het centrum van de stad. We verbleven er vijf nachten en alle restaurants, winkels en bezienswaardigheden waren op loopafstand. Ideaal!

Stripfiguren muurschilderingen

Wij liepen van het treinstation naar het hotel en hebben het getimed. Het kostte ons 12 minuten met koffers. Op de terugweg deden we er 8 minuten over, dat komt doordat de weg vanaf het station best steil is en je op de terugweg lekker omlaag loopt. Je kunt natuurlijk ook de bus pakken maar de wandeling is eigenlijk heel leuk omdat je de muurschilderingen van stripfiguren kunt spotten.

Muurschilderingen in de stad

Angoulême is bekend om het jaarlijkse stripfestival dus je ziet overal stripfiguren terug. Volg de stripwandeling om geen van de 20 muurschilderingen te missen, die geschilderd zijn door Cité de Creation, een associatie van muurschilders.

Behulpzaam en vriendelijk

De receptionisten en andere werknemers van Mercure Hôtel de France waren allemaal behulpzaam en vriendelijk. We waren in Angoulême op zoek naar Wes Anderson, maar zij gaven ons veel meer goede tips om de stad te bezichtigen wanneer we niet op jacht waren naar filmlocaties 😉 Ze deden er bovendien totaal niet moeilijk over dat we onze reservering door omstandigheden tot aan drie (!) keer toe wijzigden tijdens ons verblijf.

Op de laatste avond van ons verblijf, werd mijn dochter op straat gebeten door een Duitse herder. Ze waren zo behulpzaam, belden de dokter, haalden water en van alles en nog wat. Ik waardeerde dat heel erg want het was best een panieksituatie…

Fijn hotel

Gekleurd bad

Wij sliepen in een suite op de eerste verdieping met een tweepersoonsbed en een tweepersoons slaapbank. De kamer was ruim en licht. We hadden uitzicht op de overdekte markt, een interessant gebouw van glas en metaal, en op de hoofdweg. Wij hoorden de auto’s en bussen helemaal niet dankzij het dikke glas. Het was een fijne rustige plek.

Qua inrichting is het niet speciaal. Het is Mercure hotel met Mercure kamers zullen we maar zeggen, ze lijken overal op elkaar. Maar de meubels waren comfortabel en het kleurenpalet was rustgevend.

gekleurd bad

Mijn kinderen waren bijzonder gecharmeerd door het bad…Er zat een gekleurd lichtje in waardoor je de kleur van het bad kon ‘wijzigen’. Je kon het licht uitzetten maar uiteraard deden mijn kids dat niet. Groen, paars, rood, ze wilden het bad niet meer uit. Eén van de twee kamers (de kamer had twee delen, je kon één deel afsluiten) had ook veranderende gekleurde lichten. Dat maakte de kamer in de avond toch wel sfeervol.

Mercure Angoulême Hôtel de France

Ontbijt was ok

Het enige aspect van ons verblijf dat wat verbetering kan gebruiken is het ontbijt. De prijs is best hoog dus dan verwacht je meer keus en kwaliteit. Mijn zoon vond het wel geweldig dat hij zelf zijn ei kon bakken 🙂

Ontbijt in Mercure hotel

We hebben dan ook de meeste dagen in de stad ontbeten. Er is een goede bakker om het hoekje en een aangename park met bankjes daar tegenover dus als de zon schijnt, is dat een heerlijke manier om je dag te starten.

Ontbijt in Mercure Angoulême Hôtel de France

Historisch gebouw

Het gebouw zelf is een mooi historisch gebouw. Het was het huis van de familie Guez de Balzac. Jean-Louis Guez de Balzac is geboren, en gestorven, in Angoulême.

Verder vind je er alles wat je verwacht van een comfortabel hotel. Er is een privé parking en een restaurant. Je kunt binnen eten maar bij goed weer is het ook mogelijk om in de tuin te eten. Wij hebben het restaurant niet getest al hebben de kinderen één avond club sandwiches en frietjes gegeten via room service en dat was lekker.

pizza in angouleme

Wij kozen ervoor om in de stad te eten, er zijn zoveel leuke restaurantjes in de omgeving. Tip fvoor de pizza fans: probeer Little Comptoir. Liever Frans eten in een gezellige ongedwongen sfeer? Ga naar Le Lieu-Dit. Beiden zijn in Rue de Genève, op enkele minuten van het hotel.

Wij zeggen dus volmondig ja tegen Mercure hôtel de France, nee voor het ontbijt, ja voor de prachtige stad.

1 reactie op “Hotel tip! Mercure Angoulême Hotel de France”

  1. Pingback: Wat te doen in Angoulême in Frankrijk - Frankrijk Dromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »