Snel Frans leren voor de vakantie

Kleuren in het Frans

Vakantieplannen voor Frankrijk of een ander land waar Frans de voertaal is? Dan is het kennen van wat basic uitspraken en woordjes in die taal wel een must. Snel Frans leren voor de vakantie lukt je vast met deze tips.

5x Frans leren tips

Op vakantie vind ik het altijd wel prettig als ik me een beetje verstaanbaar kan maken bij de lokale bevolking. Ik vind dat je als gast op z’n minst mensen in hun eigen taal moet kunnen begroeten. En op het terras je favoriete drankje bestellen of de weg vragen moet ook nog wel lukken, toch? Op vakantie in Europa deze zomer en nog snel Frans leren? Dat kan met deze tips:

Tip 1 – Met een app

Met een smartphone heb je toegang tot heel veel handige apps die je kunnen helpen met het beheersen van de Franse taal. Aanraders zijn onder andere de gratis apps ‘Learn French’, ‘Leer Frans’ van Mondly en ‘Duolingo’.

Het voordeel van deze manier van Frans leren is dat je het altijd bij de hand hebt. De apps bevatten korte oefeningen die per categorie te volgen zijn. Wil je eerst leren tellen in het Frans of alle kleuren weten? Dat leer je allemaal heel gemakkelijk met deze apps.

Je leest de woorden en de zinnen en tegelijkertijd hoor je ze ook. Afbeeldingen maken nog eens extra duidelijk welke woorden je nu eigenlijk aan het leren bent.

Tip 2 – Met een taalbuddy

Ken je toevallig iemand die de Franse taal goed beheerst? Vraag dan of diegene jouw taalbuddy kan worden! Spreek eens per week af (of vaker) en spreek dan alleen in het Frans met elkaar. Doe samen dingen die je op vakantie ook zou doen, zoals op een terrasje zitten, naar het strand gaan of winkelen. Ondertussen leert jouw buddy welke zinnen in die situaties van pas kunnen komen.

Niet iedereen heeft Frans sprekende mensen in de kennissenkring. Je kunt in zo’n geval ook altijd een oproepje plaatsen. Bijvoorbeeld op social media of in de regionale krant. Wie weet houd je er zelfs nog wel een nieuwe vriend aan over!

Tip 3 – Omring jezelf met de Franse taal

Door jezelf in de periode voorafgaande aan je vakantie te omringen met de Franse taal is de kans groot dat je wel wat woordjes oppikt. Ga dus eens een hapje eten in dat restaurant met Franse eigenaar, maak een playlist op Spotify vol Franse chansons en kijk iedere avond een Franstalige film, zoals ‘Un beau matin’, ‘Amélie’ en natuurljk de kaskraker ‘Intouchable’. De Netflix serie ‘Lupin’ is trouwens ook een aanrader.

Zet de ondertiteling aan en luister goed naar de gesproken tekst. Wie weet pik je veelgebruikte woorden en uitspraken op. Nog een voordeel van deze manier van snel Frans leren is dat je ook gelijk de juiste uitspraak leert.

Tip 4 – Spoedcursus Frans

Zowel online als offline zijn er genoeg taalcursussen te volgen. Als je vandaag nog start, dan heb je tegen de tijd dat jouw vakantie ingaat in ieder geval de hoognodige basics onder de knie. En je kunt je huiswerk meenemen naar Frankrijk!

Is er haast bij? Ga dan op zoek naar een spoedcursus Frans, die ook online te vinden zijn voor zowel bedrijven als particulieren.

snel Frans leren

Tip 5 – Pak de taalgids erbij

Gaat het je met bovenstaande tips nog niet snel genoeg? Snel Frans leren, of in ieder geval de zinnen en uitdrukkingen die jij nodig vindt, kun je jezelf ook aanleren met een taalgids.

Zoek de meest handige woorden en zinnen op die je denkt nodig te hebben. Denk bijvoorbeeld aan manieren van begroeten, de weg vragen, iets bestellen of naar de prijs vragen.

Waar je ook aan kunt denken zijn eventuele allergieën of andere medische zaken. Handig als je weet hoe je glutenvrije maaltijden kunt bestellen of aan een arts kenbaar kunt maken dat je net zwanger bent.

Leer deze zinnen uit je hoofd door ze simpelweg te stampen. Pak jouw samenvatting er drie keer per dag bij en laat je overhoren doe een vriend of huisgenoot. Natuurlijk mag je tijdens je vakantie in Frankrijk er heus nog wel een spiekbriefje bijhouden voor de zekerheid.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips voor het snel leren van de Franse taal. Fijne vakantie!

Deze blog is geschreven door Mirjam. Ze geeft je veel meer leuke en handige reistips op eengoedereis.nu

4 gedachten over “Snel Frans leren voor de vakantie

  1. Wat de Franse taal betreft heb ik geluk. Hoewel ik in Vlaanderen ben opgegroeid keken mijn ouders altijd naar Franse tv en dat heeft ontzettend veel bijgedragen aan mijn kennis Frans. Leuke app zeg!

  2. Wat een fijne tips! Ik houd van talen leren en deze tips zijn top! Ik heb alleen nog nooit geoefend met een app. Dat wil ik graag nog eens gaan doen.

  3. Ik ben momenteel bezig met het leren van de Franse taal via Duolingo. Ben nu dik 80 dagen bezig en simpele dingen verstaan en lezen lukt me aaridg, maar spreken. Dat is een ander verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »