iconic hotels
|

Iconische hotels: Pikes hotel op Ibiza

Pikes is een luxe hotel op het platteland van Ibiza. Het is niet alleen een hotel, het was ooit hét Rock & Roll paradijs op aarde! De legendarische locatie was voornamelijk beroemd om de over-the-top feesten. Veel drugs, seks en Rock & Roll. Als muren konden praten…

Pikes hotel toen en nu

Je kent het Pikes Hotel misschien wel uit Wham’s ‘Club Tropicana’ videoclip, want die was daar dus opgenomen (aan het begin zie je eigenaar Tony Pike even kort, het is die man met de snor en de hoed op). Als gevolg van het succes van het nummer van Wham en dus de videoclip, werd het hotel al snel de favoriete plek om te feesten voor muzikanten, zangers en andere grote sterren. Naomi Campbell, Grace Jones, Kylie Minogue (nog steeds favoriet bij haar), Boy George, Frank Zappa, Bon Jovi, Roger Moore – ze kwamen allemaal naar Pikes.

Freddie Mercury’s vierde zijn 41ste verjaardagsfeest bij Pikes in 1987. Het feest duurde drie dagen en staat er bekend om één van de meest extravagante feesten te zijn geweest ooit gegeven op Ibiza. Het hotel in San Antonio werd het centrum van de party scene op Ibiza in de jaren 80 en zijn eigenaar het symbool van hedonisme. Boy George noemde Tony Pike ‘de Hugh Hefner van Ibiza’.

In de jaren 90 sloeg het noodlot toe. Het hotel had wat problemen en Pike probeerde het te verkopen. Om een verkoopdeal te bespreken reisde zijn zoon naar Miami af maar hij werd er vermoord! Dit gebeurde in 1998. Enrico “Chico” Forti kreeg levenslang voor de moord op Anthony ondanks dat hij ontkende.

Anthony ‘Tony’ Pike

In 1995, bleek Tony HIV te hebben en de dokters gaven hem vijf jaar. Anthony ‘Tony’ Pike stierf pas afgelopen februari op Ibiza, op 85-jarige leeftijd. Hij had prostaat- en huidkanker. Hij was een crowdfunding begonnen om zijn kankerbehandeling te betalen. Die man heeft echt voor de volle 100% geleefd met veel ups en downs. Hij heeft zijn memoires geschreven. Het boek heet Mr Pikes: The story behind the Ibiza legend. Als dat geen verfilming waard is!

Pike is in 1934 geboren in het zuiden van Engeland. Hij groeide op tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn familie had weinig middelen. Als tiener werkte hij in de stallen waarna hij zich inschreef bij de marine en daarna in de handelsvaart. Hij belandde in Australië waar hij een tijd bleef wonen.

Pike leidde een (kleur)rijk leven, inclusief een schipbreuk in het Caribisch gebied en een legio aan huwelijken en scheidingen. Hij zeilde de wereld rond, hij kocht (en verkocht) een eiland in Papoea-Nieuw-Guinea, hij woonde en werkte een tijd in Frankrijk tot hij op Ibiza aankwam in 1978. Hij kocht een 15e-eeuwse finca die niet eens elektriciteit of water had en renoveerde deze samen met zijn vriendin en zoons. Op 4 juli 1980 werd dan het Pikes hotel geopend.

Nieuwe eigenaren

Pikes Hotel, wat nu officieel Pikes Ibiza heet, werd 2008 verkocht aan Dawn Hindle en Andy McKay. Zij bezaten Ibiza Rocks een organisatie met clubs op het eiland evenals het Ibiza Rocks hotel. In de zomer van 2011, heropende Pikes Hotel in de nieuwe vorm. Tony Pike woonde in kamer 25 tot aan zijn dood.

Suite Pikes Hotel

Deze dagen heeft Pikes 26 kamers en een restaurant, genaamd Room 39. You can check in, but you can never check out.

Had je al van het Pikes Hotel gehoord?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.