airbnb fresh prince
| |

Overnachten bij The Fresh Prince of Bel-Air

Airbnb heeft een erg leuke actie waar wij hier in Nederland helaas niet van zullen profiteren maar dat mag de pret niet drukken. Het is inmiddels 30 jaar geleden dat Will Smith in de tv serie The Fresh Prince of Bel-Air aan kwam rijden in Bel-Air. Om dat te vieren kun je via Airbnb in het iconische landhuis verblijven. De Airbnb wordt helaas wel exclusief Will Smith verhuurd!

airbnb will smith
Bon appetit!

Graffiti en Philly cheesesteaks

De geweldige woning staat overigens helemaal niet in Bel-Air maar in Brentwood en de aparte vleugel wordt geheel in ‘Fresh Prince-stijl’ verhuurd. Inclusief toffe graffiti, super chique interieur en allerlei props uit de serie, schoenen, petjes, ‘familieportretten’ etc…

In Will’s vleugel heb je toegang tot een slaapkamer, een badkamer, een luxe eetkamer en een mooi groot zwembad. Geen keuken dus maar no worries, gasten krijgen lekker eten geserveerd op zilveren schalen – Philly cheesesteaks met een beetje geluk!

fresh prince bel air airbnb
Er is echt op alle details gelet, kijk naar het gestreept shirt in de kast bijv.!

The Fresh Prince of Bel-Air op Netflix

De zes seizoenen van The Fresh Prince of Bel-Air zijn op het moment op Netflix te zien. De serie was in de jaren 90 een groot succes. Het was van 1990 tot 1996 te zien op tv. Eigenlijk is er niet in het huis gefilmd dat nu via Airbnb aangeboden wordt. Alleen de buitenkant van de ‘mansion’ werd gebruikt in de alom bekende intro. De indoor scènes werden in de studio gefilmd.

De serie betekende de doorbraak voor Will Smith. Het gaat over een jongen (Will) uit Philadelphia. Wanneer zijn moeder zich zorgen maakt dat het de verkeerde kant opgaat met hem, stuurt ze hem een tijdje naar de rijke familie van haar zus in Bel-Air, de familie Banks.

bel air brentwood zwembad
Oeh zelfs zonder Will Smith ziet dit er erg goed uit

Leuk totaal random weetje maar: Jada Pinkett had auditie gedaan voor de rol van Lisa, het vriendinnetje van Will Smith in de serie, maar kreeg de rol niet omdat er én geen chemie was tussen de twee acteurs én ze qua lengte teveel verschilden. Enkele jaren later, in 1997, trouwden Jada en Will in het echie (én ze zijn nog steeds getrouwd, met ups en downs maar still standing). Grappig toch?

fresh prince villa

Airbnb online experience met Jazz

DJ Jazzy Jeff, die Jazz speelde – de goede vriend van Will – zal overigens voor de online welkom zorgen wanneer de gasten naar de Airbnb komen. Ook organiseert hij een Airbnb Online Experience op 1 oktober waarin hij gasten leert draaien ‘als een echte hiphoplegende’. Deze experience kost 100 dollar pp en is nu al te boeken. Er mogen maximaal 10 personen meedoen.

Alleen voor inwoners van L.A. County

Helaas is het verblijf in de Will vleugel door de huidige pandemie alleen toegestaan voor inwoners van L.A. County. Vanaf 29 september om 20:00 uur krijgen Fresh Prince liefhebbers uit de regio de kans om een van de vijf filmische verblijven te boeken. Dit kan op 2, 5, 8, 11 en 14 oktober.

De kosten van een boeking bedragen slechts 30 dollar, als symbool voor het 30-jarige jubileum van The Fresh Prince of Bel-Air. Airbnb zal in het kader van deze actie een donatie doen aan de Boys & Girls Clubs of Philadelphia.

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Jouvence schreef:

    Wat een ontzettend toffe BNB! Jammer dat het niet om de hoek ligt 😉

  2. dat is een spotprijsje hoor. jammer dat het zo ver is

  3. Haha even een nostalgisch momentje. Hier keek ik vroeger zo graag naar! Wat tof om dit te zien.

  4. Claire schreef:

    Hoe leuk!! Nog een reden om te gaan emigreren. Ik vind het zo jammer dat dit soort dingen niet in Nederland zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.