Ga naar de inhoud
Home » Pasen | de leukste uitjes met de kids

Pasen | de leukste uitjes met de kids

Hopen op mooi weer met Pasen dit jaar want er wordt weer allerlei leuks georganiseerd door het hele land. Eieren zoeken, een Paasvuur stoken, vogels spotten of aan een eierrace deelnemen, het kan allemaal. Wij hebben een top 12 leukste uitjes voor het Paasweekend voor jullie uitgezocht. Hebben jullie nog leuke tips? We horen het graag!

Muiderslot in Muiden 

Het Muiderslot
Het Muiderslot

Kinderen t/m 11 jaar kunnen op eerste paasdag (tussen 10 en 12 uur) eitjes zoeken in de kasteeltuin. Wie het Gouden Ei vindt, wint een prijs. Verder kunnen bezoekers genieten van ‘Flower Power’. Beide paasdagen zijn er bovendien workshops in het Atelier op Zolder en geeft de valkenier van het Muiderslot vliegdemonstraties met roofvogels en vertelt hij over de valkenjacht van vroeger.

ss Rotterdam

ss Rotterdam
ss Rotterdam

Op 12 en 13 april kun je aan boord genieten van een vrolijke Paasbrunch en een echte Paas High Tea. Er zijn ook verschillende activiteiten voor kinderen, de Paashaas huppelt er vrolijk rond en de Playmobil Room is open. En je kunt er natuurlijk ook overnachten. Superspannend voor de kids!

Artis in Amsterdam

Artis (c) Kitty Terwolbeck
Artis (c)Kitty Terwolbeck

Wij gingen vaak naar Artis toen we nog in Amsterdam woonden. Het is er altijd gezellig 🙂 Geniet van een paasontbijt met uitzicht op netgiraffen, Grévy-zebra’s en grote koedoes. Daar moet je wel voor reserveren via de site. Maak daarna een wandeling langs de dieren en bloeiende bollen in het park.

2 Turven Hoog in Haarlem en Almere

Twee Turven

2 Turven Hoog is een theaterfestival speciaal voor de echt kleine kindjes tot 6 jaar oud. Van 13 t/m 19 april zullen er uitvoeringen plaatsvinden in Almere en Haarlem. Het zijn  alles bij elkaar 20 voorstellingen en er zijn ook workshops en kunstinstallaties. De optredens zijn over het algemeen kort zodat het niet te lang wordt voor de kleintjes. Bijzondere theaterstukken die de moeite waard zijn om ontdekt te worden!

Ridderspektakel in Arcen

pasen 2020 activiteiten

In het paasweekend wordt het toernooiveld omgetoverd tot een historisch ridderspektakel met veldslagen, kampementen, steekspellen, etc. Welke ridder gaat er met de jonkvrouw van door? Voor wie ben jij? Zelf kun je je ook als ridder wanen op het kidsplein!

Varen naar Pampus

pasen evenementen

Voor kinderen is Pampus altijd leuk, maar met Pasen kan het feest niet op. De paashaas verstopt zijn eieren in het fort! Wil je tijdens de Pasen op een bijzondere plek uitgebreid en gigantisch lekker brunchen, reserveer dan onze paasbrunch. Tijdens de paasdagen zijn er extra veel gidsen op het eiland. Zo kan iedereen mee met een (gratis) rondleiding door het fort. Onze luchtballon mag wat ons betreft overuren maken, want die maakt je bezoek aan Pampus zo bijzonder. Volg de route van Het geheime Wapen van Amsterdam, dan vind je hem wel en maak je een spectaculaire, virtuele rondvaart over de Stelling van Amsterdam. De tocht van Muiden naar Pampus duurt ongeveer 25 minuten. Geniet vanaf het dek van een weids uitzicht over het IJmeer.

Landgoed Nienoord in Leek

Nieno van Nienoord
Nieno van Nienoord

Het belooft gezellig te worden in Landgoed Nienoord met Pasen. Er zijn elk jaar allerlei leuke activiteiten voor kinderen.

Paasvuur in Espelo

In een groot deel van Nederland wordt op eerst paasdag het paasvuur aangestoken. Maar het paasvuur in Twente, de zogenoemde Boakebraandn, zijn het bekendst. Het paasvuur van Espelo is landelijk bekend vanwege het behaalde wereldrecord in 2012. Het paasvuur bereikte toen een hoogte van bijna 46 meer! Jaarlijks staat er in Espelo één van de grootste paasvuren van Nederland. Naast het feit dat Espelo een vermelding heeft in het ‘Guinness book of World Records’ door het bouwen van het grootste paasvuur ter wereld, deelt het ieder jaar mee in de strijd om de grootste boake van Holten. In deze competitie worden de paasvuren vanaf een hoogte van 4,5 meter met de hand gebouwd. Lampionoptocht voor het paasvuur.

De poelboerderij in Wormer

De Poelboerderij
De Poelboerderij

Lekker de natuur in met Paasweekend? Bij de poelboerderij draait dit weekend alles om vogels kijken en eieren zoeken 😉 Deelname aan de speciale paasexcursie wordt aanbevolen voor kinderen van 5 tot 10 jaar oud maar het is ook leuk voor oudere kids! Eerst vaar je door het Wormer- en Jispervel en probeer je met behulp van zoekkaarten en verrekijkers zo veel mogelijk soorten vogels te spotten. Na de tocht ga je in natuurpark ‘De Trickel’ eieren zoeken. De gevonden (kunst-)eieren worden ingeruild voor lekkere chocolade-eitjes, nom nom nom!

2 reacties op “Pasen | de leukste uitjes met de kids”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »