Shaun het schaap
|

Shaun het Schaap, de film

Shaun het Schaap, de film is veel leuker dan ik had verwacht! Wij wilden gisteren naar de film maar Dochterlief was er niet en we hadden al afgesproken dat we met zijn vieren naar Home zouden gaan dus de jongens en ik moesten een andere film uitkiezen. De jongens kozen Shaun het Schaap en ik liep schoorvoetend mee. Bijna anderhalf uur lang kijken naar kleipoppetjes die onbegrijpelijke geluiden maken, eerlijk, het leek me echt drie keer niets.

indestad

Het verhaal

Shaun het Schaap heeft het gehad met de routine op de boerderij. Elke dag is hetzelfde. De wekker gaat, de haan kraait, de boer komt, ze eten, ze ‘werken’, ze slapen en dan begint het weer allemaal opnieuw. Shaun heeft het helemaal gehad! Hij wilt een dagje vrij!

De andere schapen helpen hem met een list om de boer en Blitzer (de hond) af te leiden maar het plan pakt helemaal verkeerd uit en alles gaat mis. Nu hebben Shaun en de andere schapen geen andere keus dan de stad in te gaan om de problemen die Shaun heeft veroorzaakt weer recht te zetten!

Wat ik vond

Ik had gedacht dat Shaun het Schaap echt een film voor kleutertjes was maar daar heb ik me dus in vergist. Ik heb echt gelachen en de jongens (7 en 11 jaar oud) vonden de film ook super grappig. Omdat er brabbeltaal wordt gebruikt maakt het eigenlijk niet uit in welke taal je de film ziet. Zo nu en dan is er wat tekst, bijvoorbeeld op de bus of op een briefje, en die is in de Nederlandse versie in het Nederlands (heel knap gedaan trouwens, net of het oorspronkelijk al in het NL was).

Er zitten veel grapjes in de film, ook meerdere die echt op volwassenen zijn gericht en die aan kids zullen voorbijgaan. Daarom is deze film ook zo leuk voor alle leeftijden. Niet dat je de hele film lang op de grond ligt van het lachen maar je kijkt wel 85 minuten lang met een glimlach naar het scherm 🙂

prison

Ook visueel is deze film een pareltje, echt heel knap gedaan maar ja dat vind ik eigenlijk bijna altijd met stop-motion animatie. Hoe dan ook alles bij elkaar, de muziek, de Britse humor, de visuele hoogstandjes…Het is weer een knap staaltje Aardman!

Het is wel echt een film met zo’n duidelijke moraal: ‘wees blij met wat je hebt en waardeer je leven en je vrienden’ etc…Hoe dan ook, Shaun het Schaap, de film is wat mij betreft echt een aanrader om met de familie heen te gaan, ongeacht de leeftijd van de kids!

193686

Algemene info

Regie: Richard Starzak, Mark Burton

3D? Nee, heerlijk ouderwets 2D!

Speelduur: 85 minuten

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Je klinkt erg enthousiast, dus ik houd het in gedachten. Maar brabbelen? Dus helemaal geen gesproken tekst? Gossie.

    1. Moederlief schreef:

      Haha ja dat ‘ dus geen gesproken tekst’ had ik dus ook van tevoren maar na een minuut of tien vergeet je het zelfs.

  2. Lijkt mij inderdaad ook raar, geen gesproken tekst. Maar word wel nieuwsgierig nu! Qua visueel lijkt het me super, ik vind het altijd erg mooi gemaakt, die klei-animaties. Maar mijn zoontje is net nog wat te jong (3), en om nou met manlief hier naartoe te gaan…. Ik wacht wel tot ie op tv komt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.