le royal aan de promenade
|

Aan de Promenade: Hotel Le Royal in Nice

Toen we eind juli na uren treinen op het treinstation van Nice aan de Côte d’Azur aankwamen – ikzelf, de drie schatjes, 4 koffers en evenveel rugzakjes – bleek er iets mis te zijn met de woning die we via Airbnb hadden gehuurd. Om een lang verhaal kort te maken, we moesten last minute aan het begin van de avond midden in het hoogseizoen een hotelkamer regelen. Na meerdere ‘nee we zijn vol’, ‘nee we hebben geen kamers voor 4 personen’, etc te hebben moeten incasseren, liepen we een zo op het uiterlijk afgaand veel te duur hotel binnen, hotel le Royal. Pal aan de Promenade des Anglais tussen chique hotels als de Negresco en de Palais de la mediterranée in. Met andere woorden, een 10 voor locatie.

Lichte kamer met uitzicht op zee

De lobby deed wat goedkoop aan op de een of andere manier. Niet dat ik het kan benoemen, alles was netjes maar het was meer de sfeer. Een handjevol Russen en veel hangouderen (ja ja die heb je ook).  De receptioniste was super super superlief. Ik vertelde ons verhaal en ze deed haar uiterste best om een kamer voor ons te vinden. Ze bleken zowel gerenoveerde als niet gerenoveerde kamers aan te bieden. Ook hadden ze kamers zonder en kamers met uitzicht op zee. Dit scheelt natuurlijk allemaal in de prijs. Omdat het hoogseizoen was en alles vol zat was de keuze in ons geval beperkt. Wij kregen een gerenoveerde kamer, met geweldig uitzicht op zee, voor de laagst mogelijke prijs. Echt super!

Hotel uitzicht Nice
Uitzicht vanaf ons balkon

Het was een fijne ruime en vooral hele lichte kamer op de eerste verdieping. We hadden een ruim balkon. De Promenade des Anglais is een weg met veel verkeer. Aan de ene kant van de weg heb je de boulevard waar mensen wandelen en de stranden. Aan de andere kant van de weg heb je de hotels etc..We hebben geen enkel hinder ondervonden van het verkeer. Het uitzicht was zo perfect. Vanuit je bed naar de blauwe zee kijken . Verder is er in het hotel alle comfort zoals airco (erg lekker in juli en aug in Nice!) en gratis Wifi (snel en goed). Onze kamer was ook nog eens op en top schoon. Echt een heel fijn hotel, zeker een aanrader.

nice Frankrijk
Vrolijk beeld bij de ingang

Geen overdadige luxe

Hotel Royal is een 3 sterren hotel. Geen overdadige luxe, privé stranden of vette zwembaden op het dak maar wel alles wat je nodig hebt. En ze zijn dus heel erg aardig en verwelkomend tegen kinderen wat ook meegenomen is want dat is helaas bij lange na niet bij alle hotels in Nice het geval.

hotelkamer Nice
Een kamer in het hotel (c) Le Royal

Er is beneden een bar (met dus veel oudjes) en een restaurant met een vrij beperkte kaart en even beperkte openingstijden. Beiden niet getest dus kan ik er weinig zinnigs over zeggen maar het ontbijt was wederom een dikke 10 waard! In het hoogseizoen in die regio is de prijs van de kamer vaak exclusief het ontbijt en het ontbijt is vaak relatief prijzig maar bij Le Royal hoefden de kinderen het ontbijt niet te betalen en dat scheelt behoorlijk.

interieur le royal
Frisse uitstraling (c) Le Royal

Lekker ontbijt

Vooral met dit ontbijt, ontzettend lekker en uitgebreid. Volgens de kinderen wel het lekkerst ontbijt in tijden maar dat heeft voornamelijk te maken met de mini crepes. Ze waren dan ook wel echt lekker. Er was zo’n apparaatje waar je ze even kon opwarmen, mmmmm. Verder echt een uitgebreid buffet met eieren, spek, vers fruit, verse jus, kaasjes, ham, de hele boel.

crepes le royal
De geweldige crepes

Ik heb in de loop der jaren in heel veel hotels in Nice geslapen en dit hotel vind ik echt één van de fijnste. Het is niet zo onpersoonlijk en massaal zoals de andere grote hotels op de Promenade. De sfeer is charmanter. Alle personeelsleden die we tijdens ons verblijf hebben gezien en gesproken waren echt ontzettend aardig en vriendelijk.

Ook heerlijk overnachten in Le Royal? Op de website van het hotel kun je alle informatie vinden die je nodig hebt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.