Ga naar de inhoud
Home » L’Amour c’est mieux que la Vie in de bioscoop

L’Amour c’est mieux que la Vie in de bioscoop

l'amour c'est mieux que la vie

Vanaf vandaag draait de optimistische Franse film L’Amour c’est mieux que la Vie (de liefde is beter dan het leven) in de bioscoop. Het is de vijftigste speelfilm van de gerenommeerde filmmaker Claude Lelouch en tevens de eerste film van wat een trilogie moet worden. Vol weemoed bezingt hij de liefde én het leven. We hebben allemaal liefde in ons leven nodig, ongeacht onze leeftijd. L’Amour c’est mieux que la Vie is meer feelgood dan menig typisch feelgood romcom. Het is eigenlijk ook geen romcom, het is een film over vriendschap, familierelaties en ja, liefde.

Een eerlijk leven

Toen ze twintig jaar geleden samen de gevangenis verlieten, spraken Gérard, Ary en Philippe af om een eerlijk leven te leiden. Dat is ze goed afgegaan. Ze hebben alle drie een mooi leven opgebouwd en zijn al die jaren dikke vrienden gebleven. Wanneer Philippe en Ary horen dat Gérard niet lang meer te leven heeft, willen ze hem iets heel kostbaars schenken voor zijn laatste dagen, de liefde want: liefde is beter dan het leven.

Rooskleurig sprookje

De film biedt enkele unieke perspectieven. Tegen lekkere jazz deuntjes, maken we kennis met de drie vrienden, een escort service bazin, de duivel, een trouwe verzorgster, Jezus en nog wat bijzondere en soms onverwachtse karakters. Realiteit en fictie lopen geregeld door elkaar heen in dit moderne sprookje. Opvallend is ook dat de personages hun voornamen delen met de acteurs die ze spelen. Zo wordt Ary gespeeld door Ary Abittan (die even charmant is als altijd), Gérard’s rol wordt vertolkt door Gérard Darmon en Philippe wordt gespeeld door Philippe Lellouche.

l'amour c'est mieux que la vie

Laat je meevoeren in deze magische liefdesdans door Parijs, want zo voelt deze film. Als een lichtvoetige rooskleurige stoelendans. Je loopt met een glimlach de bioscoopzaal uit.

Srsck score ★★★

Frankrijk, 2022. Komedie/Drama van Claude Lelouch met Sandrine Bonnaire, Ary Abittan, Phillipe Lellouche, Robert Hossein.

De film L’Amour c’est mieux que la Vie is vanaf 25/8 in de bioscoop te zien.

Meer Franse films? Check onze nieuwe website Frankrijk dromen!

1 reactie op “L’Amour c’est mieux que la Vie in de bioscoop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »