cadaques uitzicht
|

Hotel tip! Carpe Diem Club, Cadaqués

Tijdens onze vakantie in het charmante Cadaqués, verbleven we in het Carpe Diem Club. Een heerlijke plek, heel comfortabel en dichtbij het centrum. Cadaqués ligt in een baai en is wat mij betreft een van de mooiste plaatsen aan de Costa Brava in Spanje. Ik was er als kind geweest en was het prachtig stadje met de witte huizen niet vergeten, evenals de zee, de prachtige kerk van St. Mary en het eng weggetje naar Cadaqués. Ik herinnerde het me als smal, bochtig, gevaarlijk en eng. We kwamen met de auto uit Perpignan in Frankrijk via de schilderachtige kustweg en de weg was serieus niet zo eng als ik me herinnerde!

Salvador Dali

Cadaqués staat bekend om de vele kunstenaars die er verbleven waaronder Dali, die in het naastgelegen dorp Port Lligat woonde. Bekijk het Museo de Cadaqués, want het heeft interessante tijdelijke tentoonstellingen over Dali natuurlijk, maar ook over en/of door andere kunstenaars die met het dorp verbonden zijn, zoals Picasso. U kunt vanuit Cadaqués naar het Salvador Dali-huis in Port Lligat lopen, het is dichtbij (ongeveer 20 tot 25 minuten van het centrum van de stad). Het is het waard, mis het niet! Ik ben een grote fan van Dali, maar ook als je dat niet bent: de deco is leuk en raar en het is zo bijzonder om uit het raam van zijn schildersatelier te kijken en het uitzicht te zien dat hem inspireerde.

Let wel op: als je het huis wilt bezoeken, moet je vooraf je tickets reserveren via hun website of telefonisch en op tijd aanwezig zijn. Het bezoek vindt plaats in kleine groepen van maximaal acht personen, waarbij elke groep elke tien minuten binnenkomt. Je moet dan 30 minuten voor je tour aanwezig zijn, anders verlies je je reservering. Als je te laat bent, ben je f***ed, want alle plekken zijn meestal al voor meerdere dagen gereserveerd. Je enige optie in dat geval is bij de deur wachten tot iemand anders niet komt opdagen, ze zullen je dan hun plek geven.

carpe diem cadaqués

Slapen in Carpe Diem Club

We verbleven tijdens onze vakantie in een van de appartementen van de Carpe Diem Club. De appartementen zijn heel schoon, comfortabel en efficiënt ingedeeld. Degene die we hadden, evenals die van onze vrienden, zagen er erg nieuw uit alsof het niet lang geleden was gerenoveerd. De kleine keuken was goed uitgerust. De appartementen hadden een balkon met uitzicht op zee inclusief uitzicht op het zwembad van de residentie en uitzicht op het voetbalstadion buiten de residentie. De balkons waren mooi met een tafel en stoelen. Ze zijn ook groot, we zouden gemakkelijk kunnen dineren met onze vrienden, een groep van 8.

We hadden geen last van het lawaai van het stadion. De straat en de omgeving zijn juist erg rustig. De residentie ligt niet ver van het centrum, ongeveer vijf minuten lopen naar het centrum (heen) en 15 minuten naar Port Lligat. Terugkomen uit het centrum is wel bergopwaarts, het duurt daardoor wat langer, ongeveer tien minuten en kan behoorlijk vermoeiend zijn, zeker met de boodschappen uit de supermarkt! De Carpe Diem Club is echter een goede optie omdat je alles te voet kunt doen, wat in het hoogseizoen prettig is als je nergens kunt parkeren en de straten erg druk zijn.

carpe diem club in cadaques
Uitzicht op het zwembad en tennisbaan, onze slaapkamer, uitzicht op zee, de keuken/eetkamer

Zwembad en service

Het zwembad is schoon en mooi. Er is ook een kleine fitnessruimte en een tennisbaan. Het personeel is aardig. Broer en zus werken er samen en ze zijn erg vriendelijk en geven goede tips over de omgeving en over het stadje zelf. Omdat het geen hotel is, maar zelfstandige eenheden, is er niet echt service. In de zomer lijkt er een café te zijn waar je een hapje en een ontbijtbuffet kunt krijgen, maar wij waren er buiten het seizoen en toen was dat er niet.

Over het algemeen zou het zeker aanraden omdat de locatie geweldig is en de kamers comfortabel. De prijzen zijn bovendien relatief goed voor Cadaqués. Omdat je zelf kunt koken is het ook financieel interessanter dan als je in een hotel verblijft – zeker als je langer dan een of twee nachten blijft.

Hasta Pronto!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.