Ga naar de inhoud
Home » Florence Pugh en Harry Styles in Don’t Worry Darling

Florence Pugh en Harry Styles in Don’t Worry Darling

Don't worry darling filmrecensie

De film Don’t Worry Darling draaide nog niet in de bioscoop, of het al geteisterd werd door allerlei achter de schermen drama en roddels. Had Harry Styles nou wel of niet gespuugd op Chris Pine tijdens de première van de film op het Venetië Film Festival? Wat was er gaande tussen regisseur Olivia Wilde en hoofdrolspeelster Florence Pugh? Was Shia LaBeouf ontslagen of was hij zelf vertrokken? Officieel kreeg Olivia Wilde een relatie met Harry Styles in januari ’21 terwijl haar lange relatie met Jason Sudeikis in november ’20 op de klippen liep. Maar klopt het wel? Of waren ze op de set van Don’t Worry Darlings stiekem al aan het flikflooien met elkaar? En dan was er nog de tweet van actrice Kiki Layne. En te midden van dit alles kreeg Olivia Wilde voogdijpapieren aangereikt terwijl ze op het podium stond bij CinemaCon in Las Vegas. Drama alom dus. Maar hoe is de film zelf, is de sci-fi thriller met Harry Styles en Florence Pugh een bioscoopbezoek waard? Ik vind van wel. Het is een vermakelijke film die er erg mooi uitziet. Eerlijk is eerlijk, verder is het best shit.

Waar gaat de film over?

Don’t Worry Darling speelt zich af in de jaren 50. Jack (Styles) werkt aan het uitermate geheime Victory Project, onder leiding van de mysterieuze visionaire CEO Frank (Chris Pine). Jack woont met zijn vrouw Alice (Pugh) in het idyllisch plaatsje Victory, midden in de woestijn. Ze hebben er een prachtig mooi huis, net als hun buren overigens. Het is één en al optimisme en glamour in het geïsoleerd dorpje.

Elke ochtend gaan de mannen in hun mooi gepoetste auto’s richting Victory Project, terwijl de dames aan het huishouden slaan, koekjes bakken, naar dansles gaan of luieren bij het zwembad. Het perfecte leven zo op het eerste gezicht. Misschien iets te mooi om waar te zijn. Alice vertrouwt het allemaal niet en gaat op onderzoek uit. Wat verbergen Frank en zijn vrouw Shelley?

The Stepford Wives revisited

Al na enkele minuten Don’t Worry Darling, word je overspoeld door Stepford Wives vibes (2004, met o.a Nicole Kidman en Christopher Walken). Niet alleen wat styling betreft, maar ook de verhalen hebben veel raakvlakken. Zo zijn er in beide films tip top gestyled huisvrouwen, een geheim mannenverbond, een vrouw die het allemaal niet vertrouwt, traditionele rolpatronen, zachte zomerse kleuren en ga zo maar door. Beiden verhalen gaan over verwachtingen in de maatschappij, rollenpatronen en zijdelings over feminisme. Zowel het stadje Stepford in de ene film als het stadje Victory in de andere zien er perfect uit. En dat betekent dat de huizen er ook amazing uitzien en de inrichting on point is. The Stepford Wives speelt zich af in de jaren 70 terwijl Don’t Worry Darling zich afspeelt in de jaren 50.

In Don’t Worry Darling doet het legendarische Kaufmann House dienst als het huis van Frank en Shelley. Kaufmann House is een van de bekendste huizen in Palm Springs, Californië. Het werd in 1946 ontworpen door architect Richard Neutra. En de schattige huisjes waar Jack en Alice en hun buren wonen, liggen in Canyon View Estates, ook in Palm Springs. Deze wijk is in de jaren 60 gebouwd dus het past qua sfeer perfect in de film.

Toch naar de bioscoop

Ik vind Don’t Worry Darling geen goede film maar het heeft wel meerdere goede elementen waardoor het wat mij betreft alsnog een bioscoopbezoek waard is. De film duurt lang, maar het voelt niet lang. Alles ziet er mooi uit, de kleding, de omgeving, de acteurs, het haar, de shots. De eerste helft is boeiend, zeker als je geen trailer gezien hebt van tevoren. Florence Pugh doet het heel erg goed. Harry Styles heel erg slecht. Het verhaal is best vermakelijk. Kortom, prima voor een avondje bios.

Liever thuis Don’t Worry Darling kijken? Lang hoef je niet te wachten. De film is vanaf 7 november thuis te bekijken via o.a. Amazon Prime, Apple TV, Pathé Thuis, KPN & Ziggo.

Heb jij Don’t Worry Darling al gezien? Wat vond je ervan?

1 reactie op “Florence Pugh en Harry Styles in Don’t Worry Darling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »