Wie is DanTDM van TheDiamondMinecart

dantdm

Mijn 9-jarige zoon heeft al een paar maanden een heus idool: DanTDM. Het is de hele dag door Dan dit en Dan dat hier in huis maar ik had eigenlijk geen idee wie Dan was. Zangeres en zangeressen, acteurs en actrices, ja hoor, die ken ik maar DanTDM, nee, daar had ik nooit van gehoord totdat Krumlov erover begon. Hij is een YouTuber en niet zomaar een, nee, DanTDM heeft meer dan 11 miljoen volgers. 11 miljoen!!! Like, meen je dat, 11 miljoen?!!!

Eerst Pokemon, nu Minecraft

DanTDM heet eigenlijk Daniel Middleton en is een Britse YouTuber van 24 jaar oud. Terwijl hij op de universiteit zat, in 2010, begon hij een YouTube account over Pokemon onder de naam PokemanDanLv45. Pas twee jaar later, in 2012, startte hij het YouTube account waar hij zo ‘groot’ mee werd: TheDiamondMinecart. Dit kanaal pakte hij dan ook wel meteen veel professioneler aan. Ervaring is de beste leermeester zullen we maar zeggen! TheDiamondMinecart draait voornamelijk om Minecraft maar niet uitsluitend, Dan bespreekt er ook andere games op.

Hieronder zie je 1 van de eerste films op zijn Pokemon kanaal. Als je deze dan vergelijkt met de films die hij nu maakt….echt een wereld van verschil! Wel mooi om te zien vind ik. Dat je met een beetje ervaring en een beetje doorzettingsvermogen zo ver kunt komen.

In dit oud filmpje hoor je trouwens dat hij die kaarten uitpakt met zijn vriendinnetje Jemma. Inmiddels is hij alweer drie jaar met deze dame getrouwd 🙂 Zij heeft overigens ook een YouTube account: JemPlaysMc.

Maar wat doen Dan dan?

Over het algemeen zien we Dan de game in kwestie spelen terwijl hij erover vertelt. Nu is het zo dat ik persoonlijk, in tegenstelling tot Krumlov, niet van Minecraft houd maar toch werd ik wel geboeid door Dan. Hij is grappig en komt supervriendelijk over. Vooral het (kind)vriendelijke vind ik wel bijzonder om te zien. Ik begrijp wel dat Krumlov hem zo tof vindt. De twee oudsten hier in huis, 13 en 14, volgen namelijk ook behoorlijk veel YouTubers maar zo vriendelijk zie ik ze niet vaak 🙂

Dan1

Inmiddels is hij zo bekend geworden dat het niet meer alleen om de filmpjes draait. Ik zag bijvoorbeeld dat Dan al een boek heeft geschreven en zelfs een eigen knuffel heeft 🙂 In juli en augustus 2016 gaat DanTDM op tournee en de kaartjes waren binnen no time compleet uitverkocht.

Ook heeft hij een tweede kanaal (een ruime 2 miljoen): moreTDM waar hij bijvoorbeeld ook apps ontdekt en bespreekt, of het over meer persoonlijke thema’s heeft.

Meer YouTubers

Er zijn meer van dit soort bekende YouTubers die games spelen zoals Lachlan en LDShadowLady maar die halen het met een ruime 2 miljoen volgers bij lange na niet bij de grote Dan. Dochterlief volgt weer hele andere YouTubers, die dus niets met games te maken hebben, zoals Miranda Sings. Zij heeft een ruime 6 miljoen volgers en daar zal Dochterlief jullie binnenkort over vertellen.

Heb jij iets met YouTubers? En zo ja, welke vindt je leuk?

3 gedachten over “Wie is DanTDM van TheDiamondMinecart

  1. Mijn vriend speelt ook minecraft. Deze youtuber kan hij zeker volgen omdat hij helemaal fan is van het spel. Ik speel zelf geen games maar vond het wel interessant om te lezen over deze gamer.

  2. Hier schalt er dagelijks wel een of meerdere door de huiskamer. Zoon is fan! Nog niet van deze Engelse meneer want dat verstaat hij nog niet, maar wel van de bekende NL game youtubers. En ja dat taalgebruik vaak 🙁 Niet zo geschikt voor kinderen. Maar eigenlijk vind ik het zelf ook heel erg entertainend ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »