Ga naar de inhoud
Home » Win | Peter en de Draak

Win | Peter en de Draak

Peter en de Draak, oftewel Pete’s Dragon, is de zoveelste in een reeks ‘oude’ Disney animatiefilms die verfilmd wordt als echte live-action film met echte mensen enzo. Eerst hadden we Cinderella en Jungle Book, nu zijn ze bezig met The Lion King en ook Peter Pan en Belle en het Beest moeten er binnenkort aan geloven. Ik weet niet hoe blij ik ben met deze trend. Ik had behoorlijk veel moeite met Jungle Book, mijn all time favorite Disney tekenfilm, maar Krumlov had de trailer van Peter en de Draak gezien en wilde er maar al te graag heen. Zo gezegd, zo gedaan.

peter en de draak

Het verhaal

Het verhaal wijkt behoorlijk af van de Disney klassieker uit 1977. De film begint in dit geval met een tragisch ongeluk waarbij een klein jochie, Peter, in een afgelegen bos terechtkomt. Helemaal alleen. Wanneer de avond valt en er een groep wolven of coyotes (of iets dergelijks) dreigend op hem afkomen wordt hij gered door een draak. Een groene knuffelige lieve draak waar Peter al snel een hechte vriendschap mee sluit. Hij noemt de draak Elliot naar een karakter uit een boek dat door zijn ouders voorgelezen werd. De draak is nu zijn enige familie. Wanneer Peter en Elliot gevonden worden door mensen beginnen de problemen pas echt!

Pete's Dragon
In 1977

Wat wij vonden

Wij hebben de Nederlandse versie gezien dus ik weet niet hoe dat is in de originele versie maar zowel Krumlov (9 jr) als ik vonden het gehuil aan het begin van de film, net na het ongeluk, verwarrend. Het klinkt alsof er een vrouw huilt waardoor Krumlov bleef denken dat de moeder niet dood was en ergens weer tevoorschijn zou komen. Niet dus.

Waar wij ons ook allebei aan stoorden was de wolven of hondengeluiden die Peter soms maakte. Krumlov vond het wel hilarisch, dat dan weer wel.

Ik vond het wel jammer dat de draak voorgesteld wordt als een soort van veredelde hond. Hij heeft ook echt een hondenvacht, al is die wel groen, en speelt als een hond en maakt hondengeluiden.

Maar los daarvan is Peter en de Draak wel zo’n echte ouderwetse (Disney) familiefilm. Een avontuur voor de hele familie, lief en ontroerend, spannend bij tijden maar niet te spannend (dus prima geschikt voor kleintjes). Een soort van The Neverending Story maar dan minder weird (en minder leuk maar hee – The Neverending Story is ook echt de beste film in zijn genre – al zeg ik het zelf)

Peter en De Draak heeft alle elementen die je nodig hebt voor een familiefilm: Er is een gemenerik, een schattig en dapper kind, een lief beest(je) en een echt familiegevoel. Ik vind het eigenlijk de typische Kerstfilm maar in de herfstvakantie kun je er ook wel van genieten hoor 🙂

Pete's Dragon

Winactie (verlopen)

Al met al een aanrader – wil je zelf naar de bioscoop? Wij geven twee filmkaartjes voor Peter en de Draak weg. Doe mee door onze Facebookpagina te volgen en het actiebericht te liken.

Deze actie is helaas verlopen. Gefeliciteerd Natasja Smit!

 

4 reacties op “Win | Peter en de Draak”

  1. Hahaha… een soort The Never Ending Story maar dan minder weird! Niks kan natuurlijk tippen aan die film. Maar deze film spreekt me niet zo aan. The Jungle Book vond ik juist schitterend verfilmd. Hij was niet zo zoetsappig zoals een Disney film vaak is. En ik vond het juist mooi hoe ze bij het verhaal zijn gebleven en daar een moderne en avontuurlijke twist aan hebben gegeven. Die film heeft me aangenaam verrast. En eigenlijk moet je natuurlijk niet vergeten dat het helemaal geen Disney verhaal is. Disney heeft een boek verfilmd en vervolgens denkt iedereen bij The Jungle Book (bijvoorbeeld) alleen nog maar aan Disney. Wat dat betreft heeft Disney een heel goed marketing team. Er zijn genoeg mensen die gewoon niet beseffen dat Ariël geen verzinsel van Disney is. En als je dat los laat, kan je wellicht meer genieten van de film 🙂

    1. Ja dat is ook zo. Dat heb ik bijvoorbeeld met Alice en Assepoester – die zijn in mijn kop helemaal niet verbonden aan Disney. Jungle Book wel omdat dat de eerste Disney is die ik ooit zag en omdat Mowgli (uit de Disney versie) de eerste ‘jongen’ was op wie ik ‘verliefd’ was als – wat zal het zijn geweest – 5 of 6 jarige 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »