Ga naar de inhoud
Home » Leuke ideeën voor kerstpakketten

Leuke ideeën voor kerstpakketten

ideeën voor kerstpakketten

Dat ik mijn kerstpakket extra waardeer, komt doordat ik zo enorm lang freelancer was en in die tijd geen kerstpakketten kreeg. Ik kijk dan ook uit naar mijn kerstpakket, maar in mijn omgeving hoor ik regelmatig gezucht en geklaag over de kerstpakketten. Dingen als ‘we zullen wel weer jam en kaaszoutjes krijgen’ of ‘we kregen vorig jaar weer geurkaarsen’. Ik kan me voorstellen dat mensen die al jaren en jaren bij dezelfde werkgever eenzelfde soort ongeïnspireerd pakket krijgen, het op een gegeven moment niet meer leuk vinden. Dus ben je een werkgever en wil je je werknemers dit jaar blij maken, lees dan even verder voor leuke ideeën voor kerstpakketten.

Houd het persoonlijk

Ik moet zeggen dat ik geluk heb bij mijn werkgever wat kerstpakketten betreft. Ze proberen er elk jaar een feestje van te maken en de pakketten zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo kreeg ik vorig jaar een enorme lading aan Twix in mijn pakket terwijl een van mijn collega’s speciaalbier kreeg. Twix is mijn favo chocolade en hij is een bierliefhebber dus daar was over nagedacht. Bij hele grote bedrijven zal dit in de praktijk niet haalbaar zijn maar met een klein team is het weinig moeite en je maakt je werknemers er echt blij mee. Leuke bijkomstigheid is dat werknemers elk jaar nieuwsgierig zijn naar wat ze krijgen maar ook naar de pakketten van de anderen, waardoor er ook gezellig over gepraat wordt.

Sinterklaaspakket

Doe eens een keer geen kerstpakket maar verras je werknemer met een Sinterklaaspakket. Ook leuk voor een keertje. Wie is er nou niet blij met een jute zak vol pepernoten en ander lekkers? En natuurlijk maak je het helemaal compleet met een persoonlijk gedicht over je werknemer. Of geef aan het begin van de maand een adventkalender, ook leuk!

Denk in thema’s

Bedenk elke kerst een nieuw thema voor het kerstpakket. Doe eens een filmpakket bijvoorbeeld, met popcorn of een zak pofmaïs, vrijkaarten voor de bios, frisdrank, een mooie popcornemmer. Wil je echt uitpakken? Voeg in plaats van de vrijkaarten een jaar streamingdienst abonnement naar keuze toe. Of een leespakket, met tijdschriften of een boek en zo’n lekker fleecedeken om te relaxen op de bank terwijl je leest, een leeslampje, etc..En zo kun je oneindig lang doorgaan, van een sportpakket tot een thuiswerkpakket. Maar je kunt ook elk jaar een kleur doen. Een blauw pakket met allerlei blauwe hebbedingetjes of kiezen voor een materiaal, een houtpakket met allerlei houten spulletjes.

Denk vanuit je bedrijf

Wat ik van kerstpakketten ook vaak apart vind, is dat ze weinig verband hebben met het bedrijf. Dus of het pakket van een verzekeringsmaatschappij, een uitgever, een museum of een reisbureau komt, het zal voornamelijk gevuld zijn met keukenspulletjes en eten/drinken. Het is toch veel leuker als je als reisbureau reisgerelateerde producten geeft. Een globe voor thuis, een kraskaartposter met alle bestemmingen die je bezocht hebt, een zeep in de vorm van een vliegtuig en dat soort leuks. Of een landenpakket, dan kun je elk jaar een ander land geven.

Geef een belevenis

Je kunt ook zo’n standaard kerstpakket opleuken door er een persoonlijk cadeau aan toe te voegen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een ervaring te geven. Dat kan van alles zijn, van een massage tot een diner, een tattoo tot een sushi workshop, een moorddiner, een parachutesprong of een uurtje rijden in een Ferrari. Jij kent je werknemer het beste dus jij weet wat ze zullen waarderen. Is je onderneming daar te groot voor en kun je niet per werknemer iets bedenken, stop er dan een origineel cadeaubon bij, bijvoorbeeld een theaterbon of een Efteling bon. Voor iedereen leuk maar net wat origineler dan de zoveelste boekenbon.

Kerstpakket 2022

En wat denk je ervan om dit jaar iets te geven dat te maken heeft met energie, aangezien het zo’n actueel probleem is? Een energiebesparend kerstpakket? Met bijvoorbeeld LED (kerst)lichtjes, een slimme stekkerdoos, een douche timer/zandloper, een leuke tochtstopper, een waterbespaarder voor op je kraan enzovoort.

Kortom, er zijn talloze manieren om een leuk kerstpakket samen te stellen die je werknemers zullen waarderen. Heb jij nog leuke ideeën voor kerstpakketten, laat ze dan achter in de comments!

5 reacties op “Leuke ideeën voor kerstpakketten”

  1. Leuke tips. Vorig jaar kregen we een adventkalender met allerlei eten en drinken. Orginel idee. We hebben ook wel eens zo’n bon gekregen dat je op een website zelf kon uitkiezen wat je wilt

  2. Wat een goeie tips! Ik word altijd goed verwend door mijn werkgever, het hele jaar door wel. Maar het kerstpakket is vooral heel veel eten inderdaad 😅 maar ik blijf het gebaar waarderen.

  3. Wij krijgen sinds een paar jaar een boodschappenpakket van de Jumbo, altijd leuk om te krijgen, maar volgens mij willen ze dit jaar weer iets anders gaan doen, dus ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »