boekentip

Boekentip: Hoe overleef ik…

Door Little Miss (12 jr)

De “Hoe overleef ik” boeken hebben hele dramatische en hele grappige dingen.

francine oomen

De Hoe overleef ik…serie is geschreven door Francine Oomen. Zij heeft zelf drie kinderen en schrijft al lang kinderboeken. Haar eerste kinderboek was Saartje en Tommie op de boerderij in 1990. Francine woont ook op een boerderij. Ze heeft heel veel prijzen gewonnen met haar boeken en de film heeft ook een prijs gewonnen.

Ik heb al veel HOI boeken gelezen en ik vind het leuk om te lezen maar elke keer heb je van die stukjes dat het toch te overdreven is, vind ik. Maar HOI is wel heel populair. Er zijn heel veel delen van de boekenreeks, een tijdschrift, een film en musicals. Ik heb de film en musicals niet gezien maar ik weet wel wat over de film.

filmhoeoverleefik

De film heet “Hoe overleef ik mezelf” en is verfilmd naar twee boeken: “Hoe overleef ik mezelf”, die heb ik wel gelezen en het tweede boek “Hoe overleef ik mijn eerste zoen”, die heb ik niet gelezen.

De film gaat over Rosa van Dijk die zichzelf veel te normaal vind. Daarom gaat ze allerlei nieuwe dingen doen: een piercing zetten, haar haar verven, graffiti enz… In het boek heeft heeft ze paars haar en in de film heeft ze rood haar en het paarse haar in het boek staat Rosa veel leuker dan het rode haar in de film dus ik vond dat ze het beter paars hadden kunnen houden. Dan moet Rosa ook nog eens verhuizen EN ze krijgt een broertje. Ze heeft ook een hekel aan ‘Alexander Apenbil’. Verder ontmoet ze ‘Neuz’ en een knappe meester…

Één van de boeken “Hoe overleef ik het jaar 2000” (geschreven in 1999) gaat over het millennium probleem…dat écht gebeurt! Rosa is dan nog klein en gaat logeren bij haar vriend Jonas. De vader van Jonas heeft zich al voorbereid op het millennium en iedereen komt naar hun toe om eten te krijgen. Maar dat gaat niet op een hele leuke manier…

boek over 2000

Met de HOI boeken is het zo dat alles op de meest dramatische manier moet. Bijvoorbeeld dat de moeder zwanger is en ze is al boven de 40 en dan kan de baby misschien afwijkingen krijgen en Carmen heeft misschien anorexia en Joya is overvallen en al dat soort dingen. Maar soms wordt alles juist ook op de meest geestige manier verteld!

Bedankt voor het lezen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.