i see you bios
|

I See You in de bios | ja, we mogen weer!

Vanaf 1 juni draait I See You in de bioscoop. Ja, we mogen vanaf 1 juni weer naar de bios. Pathé maakte vandaag de maatregelen in de Pathé bioscopen bekend, zie hieronder. Het wordt dus allemaal wel anders dan anders maar we kunnen in ieder geval weer ontspannen bij een filmpje.

Er gebeuren rare dingen

De verdwijning van een 10-jarige jongen vertoont een onmiskenbare gelijkenis met een cold case van rechercheur Greg Harper. De beste man heeft het allemaal maar niet makkelijk want zijn vrouw Jackie is vreemdgegaan en thuis is de sfeer dan ook niet al te best. Tienerzoon Connor is enorm pissig op zijn moeder dus daar wordt de sfeer ook niet beter van.

Jackie is op haar beurt bang dat ze haar verstand aan het verliezen is: ze voelt een constante vijandige sfeer in huis. Niet alleen van haar gezin, maar ook van buitenaf. Het huis wordt geteisterd door vreemde geluiden, spullen die verdwijnen en apparaten die een eigen leven lijken te leiden. Brrrr….

Sterke geluidseffecten

I See You is een mysterieuze thriller die de kijker voortdurend op het verkeerde been zet. Ik vond het begin voornamelijk heel sterk en dat komt door de geluidseffecten. Die waren namelijk heel naar waardoor de sfeer heel bedrukkend en benauwend was. Sterk qua sfeer dus.

Op ongeveer de helft zwakte dat wel af omdat het verhaal steeds onwaarschijnlijker werd en de personages onlogische keuzes maken. Uiteindelijk bleek het allemaal overigens minder onlogisch dan ik toen dacht want..plottwist.

i see you thriller

De cast van I See You

Ik had wel wat minder met de cast. Ik denk dat de film sterker was geweest met een andere cast. Ik had vooral moeite met Jon Tenney die de vader/politieagent speelt. Zijn gezicht stond gewoon 96 minuten lang op neutraal. En heeft Helen Hunt (Jackie) nou iets aan haar gezicht gedaan of wordt ze gewoon niet heel mooi oud?!

De titel vind ik echt suf, zo niet creatief. Wie bedenkt dat nou? I See You. En dan wel een scenario schrijven vol plotwendingen. Niet dat het heel erg uitmaakt maar ik snap dat gewoon niet zo goed. Ik vind dit trouwens wel echt een bioscoopfilm. De geluiden en de schrikeffecten zullen nog sterker overkomen op een groot scherm in een donkere zaal.

Kijken of niet kijken

Ik zeg wel kijken. Ja, mij had je blij gemaakt met enkele castwijzigingen en een andere titel maar er is een goede poging gedaan voor een verrassende verhaallijn. De sfeer is bovendien de eerste helft echt sterk en de film kijkt lekker weg. Oh ja, het masker is ook echt creepy. Dat is een bonuspunt waard!

Heb jij zin om weer naar de bioscoop te gaan of houd je het nog even op je eigen huiskamer?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Zeker zin in een goede film, maar niet in een drukke bioscoop met popcorn knauwende medebezoekwrs. Misschien zijn die maatregelen zo gek nog niet 🙂

  2. De trailer ziet er wel veel belovend uit! Lijkt me wel weer heerlijk om naar de Bios te gaan, we zouden eigenlijk met heel mijn schoonfamilie naar James Bond gaan, maar dat gaat denk ik in September/Oktober ook niet door, we gaan het zien.

  3. Ik ben al in geen eeuwen naar de bioscoop geweest, is nog wel steeds een voornemen. Zoals je de film beschrijft lijkt het me inderdaad typisch een film die je op een groot scherm moet zien in plaats van op je eigen tv scherm.

  4. Eerst dacht ik wat een suffe plot, toen las ik je review verder en leek het me toch wel leuk vanwege het enge horror aspect, maar vervolgens ging het weer bergafwaarts. Mooie review heb je geschreven!

  5. De naam is in ieder geval mooi gekozen als film wanneer we weer mogen zien 🙂 in de bios. Ik ga eigenlijk alleen in de vakanties met de jongens naar de bioscoop. dus het is nu niet het eerste wat ik zou doen, al wil ik zeker wel naar de nieuwste James Bond, maar dat wordt november geloof ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.