Ga naar de inhoud
Home » Shampoo bar | handig voor op reis

Shampoo bar | handig voor op reis

shampoo bar milieuvriendelijk

Als laatste in Nederland, volgens mij, heb ik de Shampoo Bar ontdekt. Ik had er al eerder over gehoord maar ik had het nog niet zelf gebruikt. Die dingen zijn hartstikke hip en ik had geen flauw idee waarom. Ik heb er eentje getest en nu snap ik het 🙂

Wat is een Shampoo Bar?

Een Shampoo Bar is shampoo in de vorm van een klein rond zeepje. Ze zijn stukken kleiner dan ik dacht maar je doet er superlang mee omdat je weinig zeep nodig hebt om je haar te wassen. Één Shampoo Bar gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Je gebruikt Shampoo Bars zoals een zeepje dus je wrijft de Shampoo Bar tussen je handen en masseert het schuim dan door je haar. Je kunt ook je haar eerst goed natmaken en dan de bar rechtstreeks op je hoofd smeren. Ik vind persoonlijk de eerste manier fijner werken.

Het is aan het begin wel even wennen als je al jaren shampooflessen gebruikt maar je weet, alles went behalve een vent. Dus ook een Shampoo Bar.

Zero waste shampoo

Zoals je je wel al kunt voorstellen scheelt zo’n shampoobar enorm wat het milieu betreft. Weg met al die nare plastic verpakkingen! Wist je dat we per persoon per jaar zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen gebruiken? Ongelofelijk hè, dat het in deze tijd nog steeds zo erg is?! 50% van dat plastic gebruiken we bovendien maar één keer voor we het weggooien.

Één Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. Je draagt dus echt je steentje bij aan het milieu. Dat is wel fijn. Daarnaast zijn de shampoos allemaal proefdiervrij.

shampoo bar

Kersenbloesem, jasmijn, lavendel

Ik heb zelf voor een kersenbloesem Shampoo Bar gekozen omdat ik helemaal in lentestemming ben. Dat heb ik goed uitgekozen want het ruikt echt heerlijk.

Kijk naar welke shampoo het beste bij je past. Mijn kersenbloesem shampoo is geschikt voor normaal tot droog haar maar als je bijvoorbeeld een shampoo tegen vet haar wilt, dan kun je kiezen voor citroen, munt of lavendel. Voor de gevoelige hoofdhuid heb je dan weer jasmijn of green tea voor een droge hoofdhuid.

Ook goed om te weten: de Shampoo Bars zijn allemaal vegan. Daarnaast kun je voor palmolie vrije bars kiezen.

Handig voor op reis

Ik vind de zeepjes echt een uitkomst voor op reis of als je bij iemand gaat logeren, dat was ook de voornaamste reden dat ik het ging uitproberen in eerste instantie. Je kunt op de site een meeneemblikje kopen voor een kleine 4 euro die je dan telkens weer kunt gebruiken.

Ik weet niet of het jou herkenbaar voorkomt maar ik vind het een crime om met flessen shampoo te reizen. Zo’n bar scheelt ruimte en je hoeft niet bang te zijn dat het open gaat in je koffer en dat al je spullen onder de shampoo zitten. Ja haha true story.

Heb jij wel eens een Shampoo Bar gebruikt? Wat vind jij van dit duurzaam alternatief op de welbekende flessen?

30 reacties op “Shampoo bar | handig voor op reis”

 1. Wauw wat een uitkomst hè die shampoo zeepjes! Ik gebruik nu sinds een paar weken de shampoo zeep van dille & kamille tegen vet haar. En wauw! Super tevreden mee en me haar blijft langer dan 24 uur schoon!

 2. Sinds 2016 gebruik ik niets anders meer dan de shamboo bars voor het mild wassen van mijn wilde haarbos. Ik ben groot van fan de Lush shampoo bars en de zeepjes uit dit artikel wil ik ook gaan proberen.

 3. Ik gebruik alleen nog maar de shampoo bars van The HappySoaps en wil niets anders meer! Mijn haar heeft veel meer volume dan voorheen. Het is in het begin even wennen.

 4. Ik gebruik ook een shampoo bar en wil echt niet anders meer. Ik vind het handig ( voor op reis)maar ook thuis, het scheelt een boek plastic en ik merk dat mijn grijze lok ( ik heb de lavendel die is ook voor grijs haar) nog nooit zo goed er uit heeft gezien.

 5. Ik ben ook overgestapt op shampoo bars en gewoon zeep. In het begin even wennen, maar ik vind het vooral heel fijn dat het zoveel plastic afval scheelt en gewoon veel beter voor je haar en huid is! 🙂

 6. Bedankt voor je info! Ik wil ze al langere tijd eens uitproberen, maar ik heb geen idee welke ik dan moet kiezen qua merk/soort etc haha. En ik gebruik eigenlijk ook altijd conditioner, heb jij daar ook ervaring mee, hoe de versie daarvan is?

 7. Goed idee inderdaad ook, als je op reis gaat zo’n bar meenemen in plaats van die ellendige flessen. Ik heb nu nog een fles shampoo staan, maar ga binnenkort ook maar eens die bars uit proberen 🙂

 8. Ja superhandig! Al kwam ik er dus ook vrij laat achter (en dacht heel even “waarom doen ze dit niet met zeep?” – tot ik besefte dat die blokken al jaren geleden zijn uitgevonden haha!) Maar ik twijfel nog. Vind het vinden van een fijne shampoo sowieso lastig, maar ben qua gebruikersgemak wel verrast met de shampoobar. Kortom, hang ergens in het midden.

 9. Deze shampoo bars moeten echt heel fijn zijn om te gebruiken. Fijn lichtgewicht in vergelijking met een hele fles. Wel een bijkomend voordeel dat er een lekkere geur aanzit 🙂 Ideaal voor op reis inderdaad.

 10. Deze shampoo bars moeten echt heel fijn zijn om te gebruiken. Fijn lichtgewicht in vergelijking met een hele fles. Wel een bijkomend voordeel dat er een lekkere geur aanzit 🙂 Ideaal voor op reis inderdaad.

 11. Ik heb de shampoo bars al wel voorbij zien komen maar ik heb ze nog nooit gebruikt. Ik vind het milieu oogpunt wel heel erg goed! En idd handig voor op reis. Maar dan wel graag een versie tegen roos. Ik gebruik nu shampoo met Tea Tree en Aloe Vera, helaas wel in een plastic fles idd.

 12. Als wereldreizigers had ik hier nog niet eerder van gehoord, maar snap wel het nut hiervan.
  Klein, licht in gewicht, minder problemen bij douane (door de vaste vorm) en toch geschikt voor meerdere keren. Daar hou ik van.
  Super, bedankt voor de tip.

 13. Pingback: 8 tips om minder plastic te gebruiken in je dagelijks leven - Ik eet plantjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »