Iconische hotels: Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hard Rock Hotel Amsterdam

In juni is het American Hotel in Amsterdam na een relatief korte renovatie officieel heropend als het eerste Hard Rock Hotel van Nederland. Gisteren zag ik op Instagram dat ze in het Hard Rock Hotel Amsterdam American (mondvol!) de jas van Prins hebben opgehangen. Deze droeg hij tijdens de Purple Rain tour in 1984. Hoe cool!

Los van het feit dat het American een van de meest iconische hotels is van Amsterdam, brengt het bij mij ook leuke herinneringen boven.

Down Memory Lane

De passie die ik heb voor hotels, had ik al toen ik op de middelbare school zat. Toen ik in de 4e voor een week in een bedrijf mocht werken, koos ik daarom natuurlijk voor een hotel. En ja, je raadt het al, ik koos voor het American Hotel aan het Leidseplein.

american hotel Amsterdam

Ik woonde er om de hoek en liep er elke dag langs, ik vond het zo’n mooi hotel dus ja, ik wilde er graag een weekje werken. Ik liep er tijdens de ‘werkstage’ rocklegendes Red Hot Chili Peppers en Henry Rollins tegen het lijf dus de hard rockmagneet zat er stiekem altijd al.

verslag werkweek hotel

Kijk eens, ik vond mijn verslag. Met de hand geschreven! Deden we toch maar even, kindertjes 😉

Je lievelingsmuziek in je kamer

Het Jugendstil gebouw stamt uit 1902 en is ontworpen door Willem Kromhout en H.G. Jansen. Later is het hotel nog twee keer uitgebreid (1929 en 1954). De locatie – op een steenworp afstand van Paradiso en De Melkweg – schreeuwt gewoon om muziek, kunst en cultuur. Wat dat betreft vind ik het Hard Rock Hotel Amsterdam American een aanwinst voor de stad.

Het viersterrenhotel telt 173 kamers en suites. Bij de renovatie van het Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn de Art Nouveau details en historische elementen gelukkig behouden gebleven en unieke details keren daarnaast terug in het interieur. Interieurarchitect Feran Hugo combineerde traditioneel en modern, avant-garde rock en Jugendstil en dat pakt verrassend goed uit.

Hard Rock Hotel Amsterdam American suite

Leuke persoonlijke touch: bij binnenkomst op je kamer klinkt je lievelingsmuziek. Nee, dat raden ze niet zomaar even maar dat geef je alvast door bij je reservering.

Hotel American Amsterdam

Muziek als rode draad

Het Amsterdams hotel beschikt over speciale muzikale Hard Rock-diensten. Gasten kunnen bijvoorbeeld een Fender gitaar of een Crosley platenspeler op hun kamer krijgen (wel reserveren!) of kiezen voor een ritmische in-room yoga sessie.

hotel amsterdam

De verwijzingen naar de muziekwereld zijn allemaal heel subtiel, helemaal niet schreeuwerig. In de kamers staan belangrijke vrouwen uit de rockgeschiedenis centraal. De muren van het hotel zijn versierd met kenmerkende Hard Rock memorabilia, waaronder dus die mooie Prince jas maar ook spullen van artiesten als Elton John, Slash en John Lennon. Muziek als rode draad dus maar nog wel chique, luxe en elegant.

americain hotel leidseplein

Totaal niet relevant maar, nu we toch herinneringen aan het ophalen zijn, heb ik jullie ooit verteld dat ik Lenny Kravitz heb ontmoet toen ik nog piepjong was, een jaar of 16 (onder schooltijd…sssst….those where the days, toen magister nog niet bestond)?! Er was toen namelijk een Hard Rock Coffeeshop in de Korte Leidsedwarsstraat en daar zat hij doodleuk. Maar goed – dus geen HR coffeeshop meer maar wel een HR hotel erbij.

Hotel Amsterdam

Het beste boek je rechtstreeks bij het hotel maar het loont de moeite om altijd even te vergelijken met andere sites. Onder meer Hotels.nl heeft regelmatig mooie aanbiedingen voor hotels in Nederland.

Lijkt dit jou een leuk hotel als je in Amsterdam zou slapen? En wat vind je überhaupt van een hotel met muziek als thema?

7 gedachten over “Iconische hotels: Hard Rock Hotel Amsterdam American

  1. Wow daar zou ik wel eens willen overnachten! Een aantal jaar geleden in het Hard Day’s Night hotel in Liverpool overnacht. Ook zo’n gaaf hotel waar alles om The Beatles draait

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »