Ga naar de inhoud
Home » Kunsthotels: Hotel Molitor Paris – MGallery

Kunsthotels: Hotel Molitor Paris – MGallery

hotel paris

Kunstliefhebbers die naar Parijs gaan, mogen eigenlijk het Hotel Molitor Paris – MGallery niet missen. Het zwembad van het 5-sterren hotel was een hele populaire locatie in Parijs tussen de jaren 30 en de jaren 80. Helaas hield dat na deze periode langzaam op. Er kwamen steeds minder gasten waardoor het zwembad de deuren uiteindelijk sloot in 1989.

Het gebouw was een historisch monument maar het werd al snel een leeg en vervallen gebouw. Op een gegeven moment gaven straatkunstenaars het gebouw een tweede leven, onofficieel dat wel. Het werd een avant-garde underground artsy plek waar kunstenaars samenkwamen. Na jaren werd het gebouw gerenoveerd en in 2014 werd het heropend als ‘kunst hotel’ in Parijs.

Historisch monument

Hotel Molitor Paris – MGallery is gelegen in het chique 16e arrondissement van Parijs, vlakbij het Roland Garros stadium, het Bois de Boulogne en het Parc des Princes. Het hotel biedt, naast twee grote zwembaden, de grootste spa van Europa (1700 m2). De zwembaden zijn 33 m2 (binnen) and 46 m2 (buiten). De 124 kamers hebben allemaal zicht op het zomerzwembad. Je krijgt een beetje het gevoel om op een cruiseship te zitten door de architectuur. De executive kamers hebben patrijspoorten, wat het cruiseschip effect natuurlijk nog meer versterkt.

Hoteldesign

Interieurontwerper Jean-Philippe Nuel heeft gelukkig veel originele details bewaard zoals mozaïeken en glas in lood ramen. Dit heeft hij heel smaakvol gecombineerd met een hedendaagse en minimalistische inrichting. De combinatie van oud en nieuw is zeer geslaagd!

Kunst in het hotel

In het hotel zie je overal kunt, in elk klein hoekje. Ik vind het idee om streetart toe te voegen in het hotel erg mooi omdat het toch deel uitmaakt van de geschiedenis van het Molitor.

Wat ze dus eigenlijk gedaan hebben is de kunstenaars uitnodigen die actief waren in de tijd dat het gebouw leegstond en ze hebben ze gevraagd om een kunstwerk te maken in of op het hotel.

De kunstwerken zijn op verschillende plekken te vinden door het hotel, van de lobby tot de gangen. De voormalige verkleedhokken van het winterzwembad zijn gebruikt als een kunstgalerie.

kunst door kouka

Elk van de 78 hokjes is versierd door een kunstenaar en zo is er een fantastische galerie ontstaan met hedendaagse urban kunst. Je vindt hier onder meer werk van Kouka, Hopare, Katre, Jace, Mademoiselle Maurice, Bradley Theodore, Mosko & Associés, Balder, Fred Calmets en Shuck One. De complete lijst vind je hier.

Hotel Molitor Paris – MGallery is een uniek ‘kunst hotel’ in Parijs. Kunst, historie en hedendaags Parijs gaan hier hand in hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »