Luce een van mijn favoriete films van 2019

Luce goede films

Wanneer je mijn lijst beste films van het decennium hebt gelezen aan het begin van het jaar, dan weet je al dat Luce een van mijn favoriete films van 2019 was. Ja, echt, zo goed vond ik hem. Ik vind deze film dan ook enorm ondergewaardeerd. Het is een intelligente subtiele film met goede acteurs en een krachtige sfeer. Wij mogen ter gelegenheid van de dvd release twee exemplaren verloten. Scroll omlaag om te zien hoe je een dvd van Luce kunt winnen.

Het verhaal

Luce is de adoptiefzoon van Amy en Peter, gespeeld door Tim Roth en Naomi Watts. Hij is geboren in Eritrea en heeft als kind de oorlog van dichtbij meegemaakt, misschien zelfs als kindsoldaat (lijkt wel tussen de regels door in ieder geval). Nu is hij een talentvolle atleet en modelstudent aan de universiteit. Hij is de perfectie zelve. Slim, beleefd, behulpzaam. Of lijkt het maar zo?

Zijn docente Harriet lijkt niet overtuigd van de ‘heilige’ Luce. Er gebeuren ook wel rare dingen, zit Luce erachter of geeft ze hem gezien zijn achtergrond gewoon geen kans? Is er iets mis met Luce of zijn het ongegronde vooroordelen?

Een krachtige film waarbij de sfeer erg wordt versterkt door de sterke soundtrack. De geluidseffecten sprongen er voor mij echt uit evenals de regie. De regisseur is Julius Onah, ook wel bekend van The Cloverfield Paradox.

Er gaat wat mij betreft wel helaas iets mis in Luce en dat zijn de laatste 10 minuten. Die vond ik teleurstellend dus ik heb maar mijn eigen einde voor de film bedacht, veel beter 😉

Winactie

Deze winactie is gesloten, de winnaars hebben een e-mail ontvangen.

Wil je kans maken op 1 van de 2 dvd’s van Luce? Vertel ons hieronder (of op Instagram) wat het ideale middel is tegen vooroordelen. That’s it!

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

*** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen ***

Niet gewonnen maar wil je de dvd toch graag hebben? Luce is sinds juli op Blu-ray en op dvd verkrijgbaar.

De winactie loopt tot en met dinsdag 18 augustus. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

9 gedachten over “Luce een van mijn favoriete films van 2019

  1. vooroordelen zullen er helaas altijd zijn en blijven.
    Het beste is om er zelf niet aan mee te doen en anderen erop wijzen!
    Erg benieuwd naar deze film!

  2. Gaaf!

    Of er een ideaal middel tegen vooroordelen is, weet ik niet. Zolang mensen het gevoel hebben dat ze achtergesteld worden tov een andere groep zul je altijd vooroordelen houden. Wat anderen ook al noemen: met een goede opvoeding en met goed onderwijs kun je al een heleboel vooroordelen uitbannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »