Ga naar de inhoud
Home » Le Parc du Petit Prince in Frankrijk

Le Parc du Petit Prince in Frankrijk

petit prince frankrijk

Op 1 juli 2014 opende een nieuw pretpark in Frankrijk, Le parc du Petit Prince. Het attractiepark, gebaseerd op het verhaal van de Kleine Prins, ligt in de Elzas. De Kleine Prins is mijn lievelingsheld aller tijden, je weet wel dat superlief blond jochie dat op een asteroïde genaamd B612 woont en bedacht is door schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry.

Reizen met de Kleine Prins

Het attractiepark is verdeeld over verschillende thema’s zoals de ruimte, de luchtvaart en dieren. Als bezoeker reis je, net als de Kleine Prins, van planeet tot planeet, van ervaring tot ervaring. Onderweg ontmoet je bijzondere dieren en maak je van alles mee! De kinderen kunnen er spelen maar ook leren over van alles en nog wat.

“All grown-ups were children first. But few of them remember it.” (c) Antoine de Saint Exupéry

De Elzas is een mooie regio dus die kun je meteen meepakken. Het park is in Ungersheim gelegen, zo’n 20 km ten noorden van Mulhouse en ongeveer dezelfde afstand ten zuiden van Colmar, precies op de plek waar er in 1492 een meteoriet viel, de meteoriet van Ensisheim. Een mooie streek met een Duitse sfeer, het Zwarte Woud, de Vogezen…Genoeg te ontdekken…

pretpark in frankrijk
Een aangename aanvulling op het pretparken aanbod in Europa (c) Le Parc du Petit Prince

De attracties in het park

Ken jij die grote kabelballon in Disneyland Parijs? Of die andere midden in de stad, Le Ballon de Paris, waarbij je geweldig uitzicht hebt over Parijs? Die twee ballons zijn gemaakt door het bedrijf Aérophile. Ze hebben zo’n 60 van die ballonnen door de wereld heen verspreid. De twee mannen achter Le Parc du Petit Prince, Jérôme Giacomoni and Matthieu Gobbi, komen uit dit bedrijf…met andere woorden, het belooft een duizelingwekkende ervaring te worden!

Wat kun je precies verwachten van Le Parc du Petit Prince? 30 attracties, 2 doolhoven, meerdere shows en films en drie van die grote kabelballonnen: twee die stijgen tot 150 meter boven de grond waarbij je een super uitzicht zult krijgen over de Elzas. De derde stijgt tot 35 meter boven de grond en stelt de planeet van de dronkenlap voor dus…een drankje op ongekende hoogtes

Het is een poëtisch, educatief en speels kinderparadijs met een vleugje nostalgie, niet te vergelijken met de bekende grote commerciële parken.

parc du petit prince

Benieuwd naar andere attractieparken in Frankrijk? Kijk dan maar even naar deze uitgebreide top 25 leukste attracties voor kinderen in Frankrijk! Meer weten over Le Parc du Petit Prince? Klikklikklik!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »