disneyland parijs
|

Disneyland Parijs: Ratatouille en andere leuke attracties

Ik ben deze vakantie naar Disneyland Parijs geweest en ik vond het super leuk! Ik ben daar in de Ratatouille geweest. Dat is een nieuwe attractie, sinds vorige zomer, en ik vond hem echt heel leuk en mooi gemaakt! We moesten lang wachten in de rij, anderhalf uur, maar het was de moeite waard.

decor2
Ratatouille (c) Disneyland Parijs

Je krijgt een 3D bril op en dan ga je in een karretje zitten. Wanneer het karretje gaat rijden zie je alles heel erg groot, alsof jij een rat bent! Ik vond Ratatouille heel cool want je gaat bijvoorbeeld onder een oven door en dan word het ook echt warm! Of er wordt een champagne fles geopend en dan voel je druppels! Het 3D effect is ook heel cool want soms lijkt het of je echt valt en dan krijg je ook echt zo’n gevoel, of er komt zo een hele grote hand op je af en dat was echt heel goed gedaan.

Voor kleine kindjes

Omdat mijn klein broertje van 7 niet overal in kon gingen we heel erg afwisselen tussen avontuurlijke attracties en kleine kindjes attracties. Maar dat kan dus en dat is het grote voordeel van Disneyland Parijs. Voor alle leeftijden is wel iets te beleven!

kopjes
De ronddraaiende kopjes

De lievelingsattractie van mijn broertje waren de ronddraaiende kopjes, ‘Mad Hatter’s Tea Cups’. Ik vond dat alleen niet zo leuk want ik houd echt helemaal niet van draaiende dingen :). Ook het doolhof van Alice ‘Alice’s Curious Labyrinth’ vond ie leuk maar ik denk dat iedereen die wel leuk vond want wij zijn Alice in Wonderland fans! Er was ook een treintje en dat was een soort van klein achtbaantje. Het was kleine man zijn eerste achtbaan! De attractie heet Casey Jr en het is het circustreintje uit Dombo.

De enge Big Thunder Mountain en andere attracties

Zoonlief en ik zijn in de Big Thunder Mountain geweest en hij was echt niet leuk! Ik houd heel erg van achtbanen maar ik vond deze niet leuk want je zat vaak in het donker, er was hard geluid, hij duurde te lang en ik had heel de tijd de neiging om te bukken omdat die tunneltjes toch wel laag waren. En je moest er ook nog eens heel lang voor in de rij (Normaal heb je daar de Fastpass maar die deed het niet :()! Zoonlief en ik kwamen echt helemaal beduusd uit de achtbaan! Ik vond het dus niet echt een aanrader in Disneyland Parijs.

indiana jones achtbaan
Indiana Jones and the Tempel of Peril (c) Disneyland Paris

Met zoonlief ben ik ook in de Indiana Jones and the Tempel of Peril geweest. Eerst durfde hij niet door de looping maar ik dacht dat hij wel meeviel. Nou dat was dus niet echt zo haha! Toen ik in de looping zat kon ik mijn hoofd niet rechtop houden want hij ging echt hard maar dat vind ik juist leuk! Maar zoonlief vond dat echt niet leuk. De achtbaan ging echt hard en ik vond hem wel gaaf maar hij was echt heeeel kort. Een halve minuut ofzo. Maar echt een aanrader dus vind ik! En de rij was ook nog eens best kort!

peterpan
(c) Disneyland Paris

Verder ben ik met zoonlief in de Peter Pan’s Flight geweest. Echt een hele mooie en rustige attractie! Je zit in een bootje die aan het plafond hangt dus je zweeft. Dat is wel heel cool! Je gaat in dat bootje door de wereld van Peter Pan. Er zijn ook poppen van Peter Pan en kapitein Haak enzo en poppen zijn niet echt mijn ding haha. Verder vond ik het een hele leuke attractie! Wel een aanrader als je naar Disneyland Parijs gaat.

Shoppen en eten

shopshop
Met mijn broertjes met een Maleficent muts!

In Disneyland Parijs waren ook overal winkels. Ik vond die echt leuk maar het was soms wel heel duur. Maar dat heeft ons niet echt gestopt van mooie spulletjes kopen, je bent tenslotte niet zo vaak in Disneyland. We hebben kopjes, kommetjes, Tsum Tsums en hele mooie kleren voor mij gekocht, haha.

Qua restaurants en cafés is er eigenlijk steeds hetzelfde eten. Pasta, kipnuggets en pizza enzo maar daar houd ik wel van 🙂 We hebben ook in Rainforest gegeten in Disney Village en dat was heel leuk want het is ingericht als een jungle en dan heb je allemaal bewegende dieren. Af en toe kwam er ‘storm’ en dan kwam er bliksem en gingen de dieren heel erg bewegen enzo.

Parade en show

parade
Jeejj Alice in Wonderland!

Er is elke dag een parade in Disneyland, met grote karren waar Disney personages op staan. Dat vond ik wel leuk, vooral Minnie Mouse want ik ben echt een Minnie Mouse fan 🙂 De meeste waren dus wel leuk maar Peter Pan vonden we allemaal heel raar dansen en er was een Simba pop en die was echt freaky!! Hij bewoog heel eng met zijn hoofd enzo. Op een gegeven moment bleef de kar met Rapunzel en Frozen heel lang staan, ik weet niet of dat wel hoorde 🙂 Hij bleef daar echt 5 minuten staan ofzo terwijl de meeste karren gewoon doorreden en Rapunzel, Eugene, Elsa en Anna maar doordansen haha.

disney-dreams
(c) Disneyland Paris

‘s Avonds was er een show, Disney Dreams, met lichteffecten en vuurwerk bij het kasteel van Doornroosje. Dat was echt heel mooi. Het duurde best lang maar het verveelde niet want het was heel cool gemaakt hoe er Disney personages op het kasteel werden geprojecteerd enzo. Er waren helaas wel veel asociale mensen. Ik begrijp wel dat sommige ouders willen dat hun kind het ziet maar ze gingen echt  helemaal op het hek staan enzo waardoor niemand het meer kon zien. En soms gingen mensen gewoon pal voor je staan, dat begrijp ik echt niet hoor. Maar dat hoort er dus wel bij want het is gewoon heel druk dus je moet een beetje een rustige plek zoeken waar er geen hek staat zodat niemand daarop kan klimmen 🙂

Lange wachttijden

Ik wilde nog veel meer doen zoals in de andere achtbanen en in het spookhuis maar door de lange wachttijd bij de attracties is het best moeilijk om veel attracties te doen op 1 dag. Dat is wel het grote voordeel van in één van de Disneyland hotels logeren, je mag twee uur eerder het park in. Wij wilden gebruik maken van de Fastpass maar de meeste Fastpass waren niet in gebruik want eigenlijk heb je wel bijvoorbeeld de Fastpass voor Ratatouille. Het had te maken met een technisch probleempje zoals een van de medewerkers mij uit ging leggen.

Space Mountain: Mission 2 was dicht voor onderhoud toen we in het park waren en één van de attracties die ik heel graag wilde doen, Crush’s Coaster was kapot op de dag dat we er waren 🙁

Nou ja, niets aan te doen: nu moeten we wel een keertje terug 😉

Groetjes, Dochterlief

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Wat een heerlijk uitje is dat geweest. Jammer van de kapotte attractie, gelukkig was er meer te beleven.

  1. Moederlief schreef:

   Ja ik vond het ook wel jammer Karen maar het was inderdaad wel erg leuk! Groetjes, Dochterlief

 2. Jammer dat de twee leukste attracties dicht waren! De ratatouille attractie ben ik nog niet in geweest. Elke reden om terug te gaan is een goede reden 😉

  1. Moederlief schreef:

   Ja Jacqueline ik ga zeker terug 🙂 Groetjes, Dochterlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.