Ga naar de inhoud
Home » Movies Revisited: How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

Movies Revisited: How to Lose a Guy in 10 Days (2003)

how to lose a guy

Welkom bij een nieuwe Movies Revisited. Ik ben Tattoo en ik deel hier elke maand mijn mening over een ‘oudere’ film. Vandaag wil ik het hebben over How to Lose a Guy in 10 Days en nee, nee, ik wil even niks horen over hoe oppervlakkig romantische komedies zijn. Dat is toch juist de charme van dit genre. Ik houd erg van films, maar ik heb ook een chaotisch en ongeduldig breintje, en hierdoor heb ik soms periodes waarin ik absoluut geen films kan kijken. Wanneer ik daar wel weer mee begin, begin ik vaak met eenvoudige, niet al te lange romantische komedies. Ik heb zelfs een vast lijstje aan go-to ‘hier heb ik genoeg geduld voor films’, en koos deze keer voor How To Lose A Guy In 10 Days uit 2003 van Donald Petrie. Als je into romcom’s bent ken je deze film wel, maar als je hem nog niet gezien hebt zou ik deze zeker aanraden.

Matthew McConaughey en Kate Hudson

Een film als deze moet natuurlijk niet al te serieus genomen worden, hier wat namen van personages om een beeld te schetsen: Andie Anderson, Benjamin Berry, de vrienden Tony en Thayer en de bad guys Judy en Judy. Het concept van de film is dat Andie (Kate Hudson), schrijfster voor een tijdschrift over mode en alles daaromheen, door een samenloop van omstandigheden een aparte schrijfopdracht krijgt. Ze moet voor een column een relatie beginnen met een man, en ervoor zorgen dat hij haar binnen 10 dagen verlaat. Maar, de man die ze kiest (Benjamin, vertolkt door Matthew McConaughey), heeft momenteel een weddenschap staan waarin hij op zijn beurt Andie’s hart moet veroveren en hij weet niks van haar plan af. Pfff, wat een concept hè, maar het werkt goed.

Comfort film

Eigenlijk is How to Lose a Guy in 10 Days – voor mij tenminste – de perfecte comfort film. Er is veel goede mode te zien, maar er zit ook een dromerig en warm sfeertje in vrijwel elk shot en ik vind de set design best realistisch. Misschien is het heel specifiek maar bijvoorbeeld zo’n scène bij een basketbalgame of aan een pokertafel, ja ik weet niet, vind ik leuk.

Iets anders dat ik leuk vind aan How To Lose A Guy In 10 Days is dat Andie’s personage in het begin niks voelt voor Benjamin en het hem oprecht moeilijk maakt, dus het ‘rom’ gedeelte volgt pas later en hierom stellen de karakters los van elkaar ook iets voor. Het zijn beiden natuurlijk ook gewoon leuke acteurs en de chemie is on point.

Ik zou wel meer romantische komedies willen kijken, maar weet niet héél goed waar ik moet zoeken. Welke raden jullie aan? Laat het me weten, en ik zie jullie gauw bij de volgende Movies Revisited!

1 reactie op “Movies Revisited: How to Lose a Guy in 10 Days (2003)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »