omniversum
|

Uitje: D-Day in het Omniversum

Dit weekend was ik voor de tweede keer naar het Omniversum. Ik ging samen met mijn beste vriendin M. Het Omniversum is een soort bioscoop, maar dan met een heel groot rond scherm dat helemaal boven en achter je doorloopt! Het filmformaat dat daar gebruikt wordt heet IMAX.  De eerste keer dat naar ik naar het Omniversum ging vond ik het heel leuk, en dat vond ik deze keer ook! Deze keer gingen we M. en ik naar de documentaire D-Day.

De documentaire over D-Day

De eerste keer was ik naar een documentaire over vlinders, en deze keer naar een documentaire over de Tweede Wereldoorlog en bevrijdingsdag. Dat is natuurlijk wel een minder vrolijk onderwerp, maar het was wel heel indrukwekkend. D-Day was in het Nederlands, dat is trouwens met alle films in het Omniversum maar je kunt ook een koptelefoon krijgen bij de kassa waardoor je de Engelse versie hoort.

D-Day gaat over bevrijdingsdag in West-Europa. Op 6 juni 1944 begon een bevrijdingsactie ‘operatie Overlord’: vanuit Groot-Brittannië voeren duizenden schepen het kanaal over naar de kust van Frankrijk. Er hielpen ook vliegtuigen mee. Ik begreep soms niet zoveel van de documentaire, maar de beelden waren heel erg indrukwekkend. Soms lijkt het net alsof je zweeft, of je wordt heel duizelig.. 🙂

Ik moest er aan het begin wel weer een beetje aan wennen, maar als de documentaire eenmaal begint, is het echt heel cool! M. en ik vonden ook dat als je naar beneden keek, het net leek of je viel, omdat het zo hoog was!

De documantaire d-day
De documentaire d-day

Souvenirs, eten en het Museon

Na de documentaire is er beneden in het gebouw nog een souvenirwinkeltje. Er zijn veel verschillende dingen, maar het is wel duur hoor! M. en ik hebben allebei een klein flesje met gummetjes erin gekocht voor twee euro. Er is ook een cafe waar je nog iets kunt drinken of iets eten. Naast het Omniversum, eigenlijk is het gebouw er zelfs aan vastgeplakt, heb je het Museon. Dat is op zich ook wel leuk om daarna naartoe te gaan. M. en ik zijn niet gegaan maar ik was al eens eerder in het Museon geweest en vond het heel leuk.

Er is nu tot eind oktober ook een tentoonstelling in het Museon over de Tweede Wereldoorlog. Dat heet Den Haag en de Atlantikwall. Oorlog in de stad van vrede dus dat kun je wel na D-day doen als je de Tweede Wereldoorlog interessant vindt of er bijvoorbeeld na de vakantie een werkstuk of een spreekbeurt over wilt houden!

Het omniversum vind ik super leuk!
Het omniversum vind ik super leuk!

Ik ben zeker van plan nog een keer naar het omniversum te gaan, het is echt een aanrader voor alle leeftijden. Ik wil volgende keer naar een documentaire van een onderwerp dat met de zee te maken heeft, dat is denk ik heel mooi op zo’n scherm.

Wat ook handig is om te weten is dat je, als je op 1 dag naar 2 voorstellingen gaat, de tweede voorstelling veel goedkoper is. Een voorstelling duurt namelijk ongeveer 45 minuten dus je kunt makkelijk naar 2 voorstellingen!  Er draaien nu zes documentaires, op de website van het Omniversum kun je het programma met de tijden vinden. Als je op de naam van de documentaire klikt in het programma dan zie je wat de adviesleeftijd is. Als er niets staat is het dus voor alle leeftijden. D-Day is vanaf 8 jaar oud.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Die D-Day docu is vast heel leuk voor jongens, die vinden de film ‘the longest day’ ook meestal geweldig. Leuke tip!

    1. Hoi Elisabeth, ik denk inderdaad dat hij ook leuk zou zijn voor de jongens 🙂
      Groetjes Dochterlief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.