Ga naar de inhoud
Home » Franse films op Netflix en één serie

Franse films op Netflix en één serie

netflix franse films

Ik dook in het aanbod van Franse films op Netflix en vond weer een paar Franse pareltjes (en 1 complete ramp). Over het algemeen houd ik van Franse films, of eigenlijk houd ik vooral van Franse humor – maar waar ik bij Franse films ook van kan genieten is het verrassingselement. Natuurlijk is niet elke Franse film verrassend maar over het algemeen vind ik Franse films vaak wel minder voorspelbaar dan bijvoorbeeld Amerikaanse films. In een heel heftig drama kan zomaar opeens een hoofdrolspeelster beginnen met dansen en zingen en een happy ending is nooit vanzelfsprekend. Heerlijk!

Franse films
Van links naar rechts met de klok mee: 8 femmes, La famille Bélier, Le diner des cons, Louis de Funès, L’Homme est une femme comme les autres, La Piscine, Bienvenue chez les Ch’tis, Brigitte Bardot

3 x top Franse films

West Coast

In West Coast volgen we vier tieners uit een dorpje in Bretagne. Zij zijn helemaal fan van rapmuziek en lopen erbij als echte gangsters. Tenminste, dat vinden ze zelf. Ze hebben zichzelf ook zogenaamd stoere bijnamen aangemeten. Hun interpretatie van rapnummers met onmiskenbaar Frans accent zijn geniaal, echt te grappig. Wat ik ook super vond bij deze film is de casting. De puber die onder jeugdpuisten zit, het ondeugende broertje, de acteurs zijn allemaal zo goed uitgekozen. Wat grappig is, is dat de vier jongens in het echt geen acteurs zijn. Alleen de jongen die Flé O speelt, Victor Le Blond, had eerder in een film gespeeld.

Franse films Netflix

Wat het thema betreft, bevinden we ons midden in puber-wateren: onzekerheid, scheiding, vriendschap, de eerste keer seks, drugs, meisjes, pesten. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van de film denk ik. Ik heb hem samen met Dochterlief gekeken en we lagen helemaal in een deuk. Verder heeft West Coast voornamelijk slechte kritieken gekregen dus we zijn niet zo representatief denk ik 😉 Je moet de film echt met een korreltje zout nemen!

Coco avant Chanel

De mooie Audrey Tautou speelt Coco Chanel. Dubbele dosis girlpower dus! De film gaat voornamelijk over de periode voordat Coco ‘Gabrielle’ Chanel een beroemde mode-ontwerpster was. Het is geen hele spannende film met veel actie of dergelijk maar rustige mooie beelden en een interessant verhaal als je interesse daar ligt.

coco avant chanel
Rechts Chanel in 1920, links Audrey Tautou als Coco

Ik houd zelf erg van biografische films, van sterke vrouwen en van mode dus met Coco avant Chanel kon het haast niet misgaan.

Intouchables

Intouchables is een film uit 2011 en is toen heel positief ontvangen – ook internationaal. De twee hoofdrollen worden steengoed vertolkt door François Cluzet en Omar Sy. Sy (inclusief enorm aanstekelijke lach) speelt Driss, de verzorger van de verlamde Philippe. De film is gebaseerd op het autobiografisch boek van de Corsicaan Philippe Pozzo di Borgo.

Het is een ontroerend en aandoenlijk verhaal maar de kracht ligt vooral in de humor waarmee het verhaal verteld wordt. Het verhaal over een bijzondere vriendschap. Houd de zakdoekjes bij de hand!

1 x flop

Les bien-aimés

Ik zei toch dat ik hield van verrassingen en onverwachte wendingen in films? Nou, je kunt het dus ook overdrijven. Wat een enorm vermoeiende film is Les bien-aimés! De film duurt een dikke twee uur en omspant in die tijd een periode van 40 jaar.

In het kort: het gaat over een het leven van een moeder en later van haar dochter. In het lang: het gaat over prostitutie, liefde, verraad, Tsjechië, oorlog, Aids, homoseksualiteit, 9/11, zelfmoord. En terwijl dat allemaal gebeurt wordt gedanst en gezongen door de hoofdrolspelers. En er sterft ook iemand doordat er een tak op zijn kop valt. In een notendop 😉

1 x Franse serie

Dix pour cent

Het eerste seizoen van Dix pour cent is momenteel te zien op Netflix. De Franse serie gaat over een agentschap voor acteurs in Parijs, ASK. De agenten die daar werken moeten het hoofd boven water houden wanneer hun baas onverwacht komt te overlijden.

franse films en series

We volgen hun (liefdes)leven en perikelen op de werkvloer. Wat dat betreft is het Dix pour cent wel een beetje een soap maar dan wel eentje met een behoorlijke cynische ondertoon. Bovendien, aangezien zij de zakelijke belangen van beroemde acteurs behartigen, komt er in elke aflevering een ‘echte beroemdheid’ langs – bijvoorbeeld Nathalie Baye en haar dochter Laura Smet.

De serie is vind ik daarom wel leuker voor mensen die Franse beroemdheden kennen dan voor mensen die geen idee hebben wie die mensen zijn. Zelf vond ik de serie genieten – dus ik zit straks weer voor de buis voor seizoen 2!

Kijk jij soms naar Franse films op Netflix? Welke raad je me aan?

12 reacties op “Franse films op Netflix en één serie”

  1. Ik ken geen van bovenstaande films. Ik heb wel enkele Franse films gezien, maar moet echt even naar titels graven. Oh wacht, Amélie is wel één van mijn favorieten! Wat een fijne film vond ik dat. Intouchables vond ik ook erg mooi en leuk. Verder heb ik enkele Franse films gezien met Diane Kruger die ik leuk vond. Wat een talenknobbel heeft die vrouw, trouwens. Ze acteert net zo makkelijk in Franstalige films, als Duitstalige en Engelstalige.

  2. Hier geen netflix, maar ook wij treffen wel eens een flop film, dat je kijkt en denkt, wat is dit slecht. Achteraf lachen we er altijd om, van weet je nog, die slechte film. Untouchables is een prachtige film.

  3. Ik wilde eerst reageren met: “Ik heb totaal niks met Franstalige films..” Maar toen betrapte ik mij erop dat ik de helft van de films gezien heb en ze eigenlijk heel erg goed vindt! Dus ik kom erop terug. Leuk geschreven overigens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »