Ga naar de inhoud
Home » Netflix | Dead to Me

Netflix | Dead to Me

dead to me netflix

Dead to Me lijkt in eerste instantie een drama te zijn over de dood en het rouwproces. Al gaande ontwikkelt de serie zich tot een intelligente zwarte komedie. Heel lang kon ik Christina Applegate niet los zien van haar karakter als Kelly Bundy in Married with Children maar deze dame kan echt heel wat meer. Door de jaren heen heb ik haar in uiteenlopende rollen zien voorbijkomen en ze verrast me elke keer. Nu weer. Ze is overtuigend als driftige makelaar in Dead to me.

Het verhaal

De man van Jen Harding (Christina) wordt doodgereden en de verantwoordelijke rijdt door. Jen blijft alleen met haar twee zoons achter. Het verdriet maakt al snel plaats voor woede. Haar nieuwe levensdoel is om de moordenaar van haar man te vinden. Niet iedereen kan goed omgaan met de hele situatie en al helemaal niet met haar driftbuien. Ze staat er best alleen in voor. Maar dan ontmoet ze Judy Hale, een wat aparte dame. Haar optimisme is aanstekelijk en al snel worden Judy en Jen goede vriendinnen. Toch klopt er ergens iets niet. Wat is er aan de hand?

dead to me netflix serie

Zwarte humor

Ik heb genoten van de eerste twee seizoenen. Het cynisme spat van deze duistere komedie af. Ik vind het een mooie aanvulling op het aanbod van grappige series op Netflix. De afleveringen zijn daarnaast niet te lang, dat vind ik persoonlijk altijd wel fijn. Dan kijk je sneller even tussendoor een aflevering. De acteurs doen het goed en de plot twists zijn vermakelijk.

Het is niet de beste serie ooit maar het is een hele fijne serie om even af te leiden na een lange vermoeiende dag. Seizoen 3, wat tevens het laatste seizoen wordt, is al bevestigd maar de datum is nog niet bekend.

Heb je Dead to Me al gezien? Houd je van zwarte humor in films/series?

5 reacties op “Netflix | Dead to Me”

  1. Ik heb ‘m nog niet gezien. De trailer wel, maar ik vond het wat ‘veel’ zeg maar. Plus vind ik Christina Applegate geen fijne actrice. Maar wie weet verrast het me wel!

    1. Ik vind haar juist wel leuk dus dat scheelt want als je niets met haar hebt dan kan ik me voorstellen dat het minder leuk is meteen. Tenminste, dat heb ik met ‘mijn’ niet-zo-fijne-actrices. Ik kan geen Jennifer Lawrence of Kristen Stewart film kijken bijvoorbeeld.

  2. Oh leuk, ik had gisteren ook net een review van deze serie. Hij verraste me heel positief. In eerste instantie dacht ik dat het de zoveelste serie was over vrouwen en vriendschappen. Maar het is echt veel meer dan dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »