Anne+ serie
|

Nieuwe serie op Netflix Anne+

Anne+ is een komische Nederlandse serie die sinds kort op Netflix te zien is. Ik keek al een tijdje uit naar de serie, en ik ben niet teleurgesteld.

Leuk en luchtig

Anne+ gaat over de jonge Anne die woont in Amsterdam en op een gegeven moment haar ex tegenkomt. Na deze ontmoeting denkt ze terug aan alle ervaringen die ze heeft gehad op liefdesgebied. In seizoen 1 zien we per aflevering één van die ervaringen, in seizoen 2 wordt het meer een samenhangend verhaal.

Nederlandse dramaserie op Netfix ANNE+

Anne is lesbisch, en vaak als tv-series een gay personage in de hoofdrol hebben is dat ook meteen datgene wat centraal staat in de serie. De verhalen zijn vaak zwaar en laten de moeilijke kanten van gay zijn zien, terwijl het bij Anne+ eigenlijk bijzaak is dat ze lesbisch is. We zien gewoon haar relaties, ze is gewoon lesbisch zonder stereotyperingen, en soms is het inderdaad moeilijk. Máár er zitten dus veel leuke en luchtige momenten in die laten zien dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn, en dat vind ik een goed element.

Seizoen 1 is erg simpel, suuuuper slice of lifey. Ikzelf houd daar wel van wanneer het goed uitgevoerd is, en dat is het bij Anne+ zeker. Wanneer Anne met haar vrienden uitgaat of nieuwe mensen ontmoet….dat zijn precies de momenten die we nu met corona zo erg missen. Er zitten een paar hele sterke scènes tussen waarin je de sfeer goed meekrijgt en voelt.

Beetje gehuild

In seizoen 2 zien we dus de vordering van Anne’s relaties met de mensen om haar heen. Er worden ook meer belangrijke onderwerpen besproken. Scheidingen, seksisme en natuurlijk homofobie. Op een gegeven moment zegt het personage Max “Het gaat hier over iemand liefhebben for fuck’s sake. Mijn gay zijn bedreigt niemand, dus waarom worden wij bedreigd?”

Toen heb ik natuurlijk wel een beetje gehuild, want zo simpel is het ook gewoon jongens. We horen vaak deze wijze woorden, maar we moeten er stil bij blijven staan. Deze woorden mogen niet zomaar een vaste prikkel worden die je hersens uiteindelijk negeren omdat jij er toch niet mee te maken krijgt. Het moet anders.

Homoseksuele personages Anne+

Vreemde Tijden

Alle personages zijn goed geschreven waardoor je in principe al met ze meeleeft, maar het goede acteerwerk helpt zeker mee. Hanna van Vliet vertolkt de sympathieke Anne vrijwel perfect. Er zit überhaupt geen slechte acteur bij. Iets wat, vond ik, ook echt iets toevoegt aan de serie zijn de foto’s in seizoen 2. Af en toe worden er tussendoor wat foto’s getoond van de personages, en die voelen heel echt. Ja, heel goed gedaan.

Een ander iets dat Anne+ ook interessant maakt is dat afleveringen tussen de 10 en 12 minuten zijn. Aan de ene kant is dat jammer omdat elke aflevering (te) snel voorbij is, aan de andere kant maakt dat wel dat het makkelijk weg te kijken is. Er zit altijd een wijs lesje in en de meeste afleveringen zijn vrolijk. Super fijn om zoiets lichts en korts te kijken tijdens deze oh zo vreemde tijden, dus.

Maar goed, je moet dus wel echt houden van realistische sfeertjes, er zit niet veel actie in of iets. Zulke realistische verhalen kunnen lastig zijn om goed uit te voeren en boeiend te houden, maar regisseur Valerie Bisscheroux en schrijfster Maud Wiemeijer is het zeker gelukt. Echt top top top.

Anne+: homoseksualiteit niet als probleem, maar als gegeven | de Lagarde

Anne+ is een aanrader

All in all ben ik eigenlijk dus super blij dat Anne+ op Netflix staat nu. Het is goed geregisseerd, goed geschreven, goed geacteerd, goede boodschap. Ik heb het meerdere mensen al aangeraden en jullie nu ook.

Er komt geen seizoen drie maar wél een speelfilm – in september, als het goed is. Ik ben er benieuwd naar en heb zin om meer van Hanna van Vliet en de andere acteurs te zien.

Laat me vooral weten wat jij vond van de Nederlandse serie, dat vind ik leuk om te horen.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Dankjewel voor de tip. Dit klinkt als een serie voor mij. Ik ga m op mijn lijst zetten!

  2. Ik heb hierover gelezen maar nog niet gekeken. Je maakt me nu helemaal nieuwsgierig, dus ik denk dat ik het maar eens ga proberen.

  3. Felice Veenman schreef:

    klinkt goed! ga ik proberen. Ik ben altijd blij met Netflix tips, want ik vind het echt lastig hier mijn weg te vinden

  4. Wat een fijne tip!! Ik word soms zoooo blij van Nederlandse series. Vooral om gewoon even lekker te kijken zonder veel na te hoeven denken. Dit klinkt als een pareltje! Ik zet ‘m dan ook direct op mijn ‘binnenkort kijken lijstje’.

  5. Screenshot gemaakt! Lijkt me lekker om deze te gaan kijken, ben ook een door al mijn stof heen haha, ik kijk nu uit verveling big brother uit een ander land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.