Ga naar de inhoud
Home » Rocketman | op dvd

Rocketman | op dvd

rocketman recensie

Volgende week komt Rocketman, de film over Elton John, als sing-along editie uit op dvd en Blu-ray . Ik was erg nieuwsgierig naar deze film omdat ik opgegroeid ben met de muziek van Elton John. Nou is het ook weer zo dat iedereen wel met zijn muziek is opgegroeid want die man is al zo enorm lang bezig, echt een muziek-dino.

Ik houd van zijn muziek – afhankelijk van mijn leeftijd neig ik wel naar een iets ander repertoire, dat wel. Toch heb ik me niet eerder bezig gehouden met de man achter de muziek. Ik vond hem een beetje onsympathiek overkomen, wist dat hij in Nice woont en vond zijn brillen en maffe kostuums heel tof. Meer wist ik eigenlijk niet over hem. Des te leuker om Rocketman te kijken en iets meer over deze zanger te leren.

Lekker meeblèren

Rocketman is door Dexter Fletcher geregisseerd. Hij regisseerde ook Bohemian Rhapsody, tenminste…hij nam de regie over van regisseur Bryan Singer die ontslagen werd. Rocketman is een totaal ander soort film.

Het is een kleurrijke musical over de jeugd van Elton John en het begin van zijn muziekcarrière. Het tempo van de film is vlot – degenen die me al een tijd volgen weten dat ik niets erger vind dan slome films – de muziek is lekker én de kostuums zijn over the top. Met de sing-along versie kun je ook nog eens de hele film door meeblèren, wat wil je nog meer?! 😉

recensie rocketman
recensie dvd rocketman
mag ik deze schoenen, pleeeeease?!

Veel klootzakken

Elton John heeft heel wat klootzakken om zich heen gehad in zijn leven, waaronder zijn hele heeeeele nare vader – al is het lijkt mij behoorlijk aangedikt, maar hij heeft ook twee mensen gehad die vanaf het begin voor de volle 100% in hem geloofden. Meer heb je volgens mij niet nodig als je twee van zulke mensen in je leven hebt. Die er altijd voor je zijn en je onvoorwaardelijk steunen. Daar had hij dan mooi geluk mee.

Elton John heeft zich in interviews regelmatig uitgelaten over zijn vader en hoe afstandelijk hij was en hoe weinig hij om hem gaf. Dat is dan ook duidelijk zijn versie van het verhaal. De tweede vrouw van de pa, met wie hij 4 zoons had, heeft in interviews weer een hele andere versie laten horen. De waarheid zal ergens in het midden liggen en de vader kan zich nu toch niet verdedigen want hij stierf in 1991. Overigens wordt moeder Sheila (gespeeld door Bryce Dallas Howard) ook niet al te best geportretteerd.

Richard Madden zet de rol van John Reid, Elton’s eerste manager, geloofwaardig neer. Je krijgt echt zin om hem een klap voor zijn kop te verkopen!

Taron Egerton

Ik was dus echt onder de indruk van Taron Egerton. Hij zingt de nummers zelf. Echt knap, en hij was echt overtuigend als Elton. Hij zong al eerder een Elton John nummer namelijk I’m still standing toen hij de stem deed van de gorilla in de animatie Sing!

Oh en dit heeft dus nergens wat mee te maken maar toen Taron Egerton klein was en zijn ouders gingen scheiden, toen verhuisde hij met zijn moeder naar een stadje genaamd Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch.

Dat is toch geweldig? Stel je voor dat je daar geboren wordt, dat past toch niet eens op je paspoort als geboortestad. Ok, dat moest ik dus even kwijt haha maar los daarvan: Taron Egerton, je doet het top als Elton John!! (in het filmpje hieronder zie je Taron en Elton samen zingen)

Rocketman kijken: yay of nay

Yay, kijken én meezingen. Het is een mooie inspirerende film over een verlegen joch uit de kleine stad die een van de meest iconische figuren in de rock-‘n-roll wordt, met alle daarbij horende ups en downs. Goede cast, goede dansscènes, goede muziek, goed tempo. Vier keer goed dus.

Als ik toch een minpunt moet noemen, dan is het de zweverige scène waarbij Elton zijn huidige zelf moet verenigen met dat verlegen jochie dat hij ooit was. Nergens voor nodig en een beetje zeurderig stukje maar de rest is top gedaan (love me some zwembad-scène) dus dit semi-psychologisch intermezzo nemen we op de koop toe.

15 reacties op “Rocketman | op dvd”

  1. Jeetje dat hij alweer op dvd is, vind dat zo snel gaan tegenwoordig. Maar goed on topic, heb m nog niet gezien. Ben wel nieuwsgierig, zeker na het lezen van je review. Die gorilla kan ik me nog herinneren, vond dat zo mooi. Dus in die zin kan ik me voorstellen dat hij ook in deze film niet tegenvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »