Ga naar de inhoud
Home » 5 x favo films van M. Night Shyamalan

5 x favo films van M. Night Shyamalan

ilms van M. Night Shyamalan

Hieronder vertelt Mirjam Hart welke films van haar lievelingsregisseur M. Night Shyamalan we ab-so-luut niet mogen missen. Check ook vooral haar eigen blog, eengoedverhaal.nu waar ze inspiratie voor interieur, simpele DIY’s, uitstapjes in Nederland en grappige oneliners deelt.

Ken je deze Indiaans-Amerikaanse regisseur al? Het is een bekende in de filmwereld als schrijver, acteur en producer. Vooral de films die door hem zijn geregisseerd vind ik te gek. Ik ben dol op thrillers en horrorfilms en de meeste films die van zijn hand komen zijn zenuwslopend, niet al te bloederig en hebben vaak een bizarre plottwist. Dit zijn mijn 5 favoriete films van M Night Shyamalan.

films van M. Night Shyamalan

The Village

Een van mijn all time favorites is The Village. Vooral omdat het bizarre einde zo onverwachts is! Ik heb de film laatst weer gekeken met mijn vriend, omdat hij deze nog nooit gezien had. En ook al komt deze film uit 2004, de verhaallijn en het filmwerk zijn nog altijd spectaculair.

Deze film vertelt je over een klein dorpje in Pennsylvania, waar bewoners niet verder durven te gaan dan de rand van het bos, omdat ze anders worden aangevallen door enge monsters. Tot op een dag een jongen ernstig gewond raakt en toch echt medische hulp van buitenaf nodig heeft… Een van de acteurs is Joaquin Phoenix, dus je bent verzekerd van goed acteerwerk.

Split en Glass

Split

De film Split is alweer iets nieuwer dan bovenstaande M. Night Shyamalan film. Hij verscheen in 2016 en gaat over een jongen (James McAvoy) die kampt met een dissociatieve identiteitsstoornis. Hij heeft maar liefst 23 persoonlijkheden en die waarschuwen allemaal voor een 24e persoon die de boel wil overnemen en niets goeds in de zin heeft.

Aan zijn psychiater de taak om dit te voorkomen. Maar is ze wel op tijd, is de vraag…? Split is te zien op Netflix.

The Sixth Sense

Sixth Sence

“I see dead people”. Sixth Sense was in 1999 (het jaar dat deze film verscheen) een enorme hype. Ik weet nog wel dat iedereen hem gezien wilde hebben, of je nu van enge films hield of niet. In dit verhaal probeert een kinderpsycholoog, gespeeld door Bruce Willis, een jongetje te helpen dat zegt dat hij dode mensen ziet. Hij wordt gekweld en is ontzettend bang.

Er zitten behoorlijk wat schrikmomenten in deze film en nog steeds krijg ik de kriebels, maar blijf vooral tot het einde kijken want deze plot twist had je vast niet aan zien komen!

Signs M. Night Shyamalan

Signs

Toen deze film in 2002 uitkwam, was dat ook echt een sensatie. Het verhaal gaat over een vader (Mel Gibson) die zijn vrouw verliest tijdens een auto ongeluk. Hij voedt samen met zijn broer op een boerderij zijn kinderen op. Opeens verschijnen er allemaal mysterieuze graancirkels op zijn land, waar hij in het begin weinig aandacht aan besteedt omdat hij denkt dat dit het werk van grappenmakers is.

Maar dan hoort hij ook steeds vaker onverklaarbare geluiden en ziet hij dat over de hele wereld dezelfde graancirkels verschijnen. Je kunt vast wel raden waar dit naartoe gaat. Maar zonder teveel te verklappen (voor het geval je deze film nog niet hebt gezien), kan ik je wel vertellen dat ik altijd aan deze film moet denken als er ergens in huis nog een glas water rondslingert…

 Old in de bioscoop

Old

Vorige maand was het dan eindelijk zo ver: de film Old ging in première! Na het zien van de trailer kon ik echt niet wachten en ik was dan ook dolblij dat we eindelijk naar de bioscoop konden om deze nieuwste film van M. Night Shyamalan te bewonderen.

En was het het wachten waard? Ja en nee. De film was spannend en soms ook echt wel eng en een beetje gruwelijk. Maar ik had al vrij snel het plot door en dan bekijk je de film al met heel andere ogen. Ik ben bang dat ik inmiddels teveel films van de beste man heb gekeken, want ik begin zijn “trucjes” door te krijgen. Toch kan ik deze film zeker aanraden als je van een beetje horror houdt.

Psst… heb je The Visit al gespot op Netflix? Ook deze film is zeker een aanrader!

filmregisseurs Shyamalan

Mijn wensenlijst

Ik heb nog lang niet alle films van M. Night Shyamalan gekeken. En niet alle films van zijn hand vind ik even goed. Zo was ik niet echt omver geblazen door After Earth, terwijl hier een van mijn favoriete acteurs, namelijk Will Smith in speelt. En ook de klassieker Unbreakable staat niet in mijn favorietenlijstje.

Welke film ik nog wel wil zien is The happening. Deze film uit 2008 met Mark Wahlberg krijgt niet echt geweldige reviews, maar de verhaallijn spreekt mij wel heel erg aan. Het verhaal gaat namelijk over een jong gezin dat probeert te ontkomen aan een plaag waarbij mensen zichzelf om het leven brengen. Ik ben heel benieuwd welke verrassing ons aan het einde te wachten staat!

Heb jij één van de films van M Night Shyamalan al gezien?

3 reacties op “5 x favo films van M. Night Shyamalan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »