SRSCK

Top 15 Leukste kinderfeestjes in Den Haag

Vorige keer hebben we gekeken naar de leukste kinderfeestjes in Amsterdam. Deze keer zijn we op zoek gegaan naar stoere, spannende, artistieke en sportieve kinderfeestjes in Den Haag, onze adoptie woonplaats. Ook hier hebben we weer een erg leuk en veelzijdig aanbod aan verjaardagspartijtjes voor kinderen gevonden!

Het Film atelier, voor de nieuwsgierige filmliefhebber

Film Atelier Den Haag geeft in samenwerking met Filmhuis Den Haag de workshop Wat is film? aan kinderen vanaf 8 jaar. Het is echt een bijzonder workshop omdat de kinderen echt over het technisch aspect van (ouderwetse) films leren en beschadigde films repareren.

Alternatief: Een film kijken bij het Omniversum inclusief een kijkje achter de schermen

Museum de Gevangenpoort, voor de dappere dodo

kinderfeestjes in Den Haag

Dit griezelfeestje in Museum de Gevangenpoort zal ook de wat oudere kinderen (vanaf 8) tot 14 jaar aanspreken. Het museum van misdaad en straf is gelegen in een oude gevangenis. Brrrrr….

verjaardagsfeestje den haag

Alternatief: Iets verder want in Zoetermeer maar ook heel erg spannend, een feestje met reptielen bij Exotus Serpenti.

Rockid Party, voor de muzikale wonders

Jong of oud, in iedereen schuilt een ster. Bij Rockid Party kunnen kids samen met vriendjes of vriendinnetjes in twee uur een eigen CD opnemen! Zo kunnen kinderen, voor even voelen hoe het is om een beroemde ster te zijn. Uniek en hartstikke leuk!

Kijk op de site voor alle opties, met en zonder snack, met en zonder CD (mee naar huis), je kunt zelfs een videoclip opnemen!

Alternatief: Dansen bij The Dance Movement, van Zumba tot buikdans!

Skateboarden in het skatepark, voor de stoere kids

Skatepark Sweatshop is een groot indoor skateparadijs van 1000 m2. Ze bieden twee mogelijkheden voor kinderfeestjes, ofwel een feestje waarbij de kinderen skateboard les krijgen ofwel een graffiti workshop waarbij ze hun eigen kunstwerk maken en naar huis meenemen na afloop.

kinderfeestjes in Den Haag

Het voordeel van een feestje bij het skatepark is dat je er het hele jaar door kunt komen ongeacht het weer. De verjaardagsfeestjes duren 2 uur. De verschillende opties en details van de arrangementen zijn te bekijken op de site van Skatepark Sweatshop.

Alternatief: Arrow Tag bij de Uithof

GlowGolf, voor flitsende kindjes 

Bij GlowGolf spelen de kinderen het minigolf parcours (18 holes) in een donkere ruimte met glow in de dark details. Zeg tegen de kinderen dat ze witte kleding aantrekken want dan zie je het effect beter. Het thema van de GlowGolf is de zee/piraten e.d.

kinderfeestjes in Den Haag
Zeethema bij de Glowgolf van Scheveningen

Je kunt een potje GlowGolf ook prima combineren met het spiegeldoolhof op hetzelfde adres. Het is het grootste spiegeldoolhof van Europa (meer dan 100 spiegels) en je kunt er prima in verdwalen al was dochterlief er binnen een paar minuten doorheen maar die is dan ook wat ouder. Voor de kleine kinderen kan het juist best spannend zijn.

Alternatief: Bowlen bij Scheveningen Bowling. Het is eventueel mogelijk om een arrangement te boeken voor zowel het golfen als het bowlen.

De Kinderwerkplaats, voor de handige Harry

Lekker bouwen aan een dam of een raket ontwerpen, bij de kinderwerkplaats zijn er altijd spannende proefjes te doen en dingen te bouwen. De proeven wisselen regelmatig dus het blijft spannend. Er zijn ten alle tijde meer dan twintig proeven die verschillende beroepen illustreren, zowel oude ambachten als hedendaagse beroepen.

kinderfeestjes in Den Haag
Een aannemersfeestje, een bouwfeestje of een laboratoriumfeestje – het kan allemaal

De kinderen doen hun bouwhelmen op en gaan aan de slag. Het feestje duurt 2,5 uur. Een leerzame maar vooral leuke manier om je verjaardag te vieren.

Alternatief: Wordt een echte strandjutter bij de Jutterskeet

Spyctive Misdaadspellen, voor de echte spion

De feestjes van Spyctive hebben we ook onze top 10 kinderfeestjes in Amsterdam staan omdat de locatie eigenlijk niet uitmaakt! Bij Spyctive Misdaadspellen is het namelijk zo dat je van tevoren een map ontvangt met een missie/mysterie die de kinderen zullen moeten oplossen. In de map zitten meerdere enveloppen die je zelf op de gekozen locatie verstopt. Dat kan zowel in huis als op een buitenlocatie zoals in een park of in een grote tuin. In het pakket dat je ontvangt zitten ook spionnen paspoorten voor de kinderen die ze tijdens de missie zullen gebruiken en na het feestje als aandenken mee kunnen nemen.

Kinderfeestjes

Er zijn meerdere Spyctive misdaadspellen waar je uit kunt kiezen. De missies zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar t/m 13 jaar. Tijdens de daadwerkelijke missie, dus tijdens het feestje, zullen de kinderen in contact staan met “geheim agenten van het Nationaal Opsporingsinstituut, de Noi92″. Dit gebeurt zowel per mail als telefonisch. Dit vinden de kinderen extra spannend want wie zijn die mensen nou aan de lijn?!!

Alternatief: Skiën en/of snowboarden bij Ski Discovery

Circaso, voor de lenige acrobaat

Een feestje bij Circaso duurt anderhalf à twee uur en is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Aan het begin legt een medewerker kort uit hoe alle onderdelen werken en hoe je bijv moet jongleren. Daarna kunnen de kinderen zelf alle circus onderdelen uitproberen. Denk hierbij aan diabolo, acrobatiek, tissue klimmen, eenwielers, jongleren, lopen op een bal en/of op een koord, trapeze. Er zijn ook circuskostuums aanwezig voor als de kinderen het leuk vinden om zich te verkleden.

circus verjaardag

Let wel, het feestje vindt plaats in een gymzaal en ziet er (eh ja duh…) uit als een gymzaal dus er hangt niet echt een circus-sfeer zoals je dat zou hebben in een echt circus(tent) maar dat mag de pret niet drukken!

Alternatief: Ga los op de swings en beweeg je gek bij Fun Swing studio

Het kinderboekenmuseum, voor de creatieve schrijver

Bij het kinderboekenmuseum bieden ze drie verschillende soorten arrangementen aan op woensdagen en in het weekend. Twee met het Kikker thema voor kleintjes tussen de 4 en 6 jaar oud en twee met het Papiria thema voor 7 tot 12 jaar oud. Wij hebben al eerder over het kinderboekenmuseum geschreven, vooral over waarom wij het persoonlijk zo leuk vonden, dus verwijzen we je hier naar dat artikel door.

kinderfeestjes in Den Haag
Woorden zoeken (c) Kinderboekenmuseum

Alternatief: Lekker schilderen in het Mauritshuis. Er zijn feestjes mogelijk voor kinderen van 4 tot 6 en voor kinderen van 7 tot 12.

Hartbeach, voor de dappere waterrat

Lekker op het strand rondbanjeren is natuurlijk al een feestje an sich. Bij Hartbeach in Scheveningen hebben ze veel te bieden voor een kinderfeestje. Zo kun je er surfen of bijvoorbeeld skatelongboarden. Er zijn erg veel mogelijkheden en je kunt het ook combineren met een verjaardagsmaaltijd met pannenkoeken of kipnuggets.

kinderfeestje strand

Het hoeft echt geen midden zomer te zijn ook bij wat frisser weer is het erg lekker uitwaaien hier!

Alternatief: Lekker springen bij Planet Jump (op vrijdag en zaterdagavond kun je zelfs disco springen, leuk voor de wat oudere kids)

Kinderface-je, voor de beauty queen

make-up feestje

Ok, het ligt niet helemaal in Den Haag maar voor het kinderface-je concept maken we graag een uitzondering en bovendien…Leidschendam is vlakbij, toch? Bij Kinderface-je ontvangt schoonheidsspecialiste Danielle de Geus dames van 10 tot 16 in haar beautysalon en leert ze de meiden hoe ze zichzelf mooi kunnen opmaken en hoe ze goed voor hun huid kunnen zorgen. Een leuke maar ook leerzame workshop voor tienermeisjes! Een verjaardagsfeestje bij Kinderface-je duurt ongeveer 2 a 2,5 uur.

Alternatief: Een zeepketting maken bij Leukerhuis

Enorm veel keuze dus voor kinderfeestjes in Den Haag. Je kunt ook in diverse pretparken/themaparken je verjaardag vieren. Denk hierbij aan Duinrell, Sealife, Drievliet en Madurodam.

Er zijn tevens meerdere musea die speciale kinderverjaardagsarrangementen bieden zoals het Museon en het Museum Meermanno. Hiep hiep hoera!

N.B. Dit artikel is bijgewerkt in oktober 2019. Mocht jij nog een leuke tip hebben voor een kinderfeestje in Den Haag, laat het ons dan weten in de comments!

3 thoughts on “Top 15 Leukste kinderfeestjes in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.