Ga naar de inhoud
Home » Boekentip: Lucy in de spotlights – Robin Palmer

Boekentip: Lucy in de spotlights – Robin Palmer

boeken

Ja, ik weet het, ik heb een tijdje niet geschreven. Het spijt me. Ik heb de Cito achter de rug (en deze week hoor ik of ik ben aangenomen op de school die ik heb gekozen! Superspannend!!) en ik heb heel veel huiswerk (en ik kreeg een 9,5 voor mijn werkstuk over Evita! Joehoe!! Te cool!). Maar nu ga ik er weer voor met Srsck hoor!

Recensie van Lucy in de spotlights - Lekker veel humor
Recensie van Lucy in de spotlights – Lekker veel humor

Kinderjury prijs 2014

Ik heb laatst een super leuk boek gelezen, Lucy in de spotlights, van Robin Palmer. Het boek doet ook mee voor de kinderjury prijs 2014, net als het ander super leuk boek waar ik jullie een tijd terug over vertelde: F-side story. Alle kinderboeken die verschenen zijn tussen januari en december 2013 doen mee. Er zijn twee categorieën, namelijk eentje voor de leeftijd 6-9 en eentje voor de leeftijd 9-12. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud mogen op maximaal drie boeken stemmen. Dat kan tot en met 14 mei. Ik heb al gestemd in een stemhokje in de bibliotheek. Het bewijs kun je zien op onze Srsck Instagram 😉 Jullie kunnen vast raden op welke boeken ik heb gestemd!

De Nederlandse Kinderjury 2014
De Nederlandse Kinderjury 2014

Het verhaal

Lucy in de spotlights gaat over Lucy Parker. Ze is 12 jaar oud en haar ouders zijn gescheiden. Haar moeder staat op het punt te trouwen met Alan, de vader van een superster! Die superster, Laurel, wordt dus haar stiefzusje. Laurel gaat in Los Angeles in een film spelen en Lucy mag mee! Lucy heeft er super veel zin in, want zij is fan van dr. Maude die op hetzelfde moment ook in Los Angeles zal zijn. Maar helaas is het daar niet zo leuk als ze had gehoopt want Laurel gedraagt zich als een diva en Lucy wordt buitengesloten. Bovendien denkt opeens iedereen, dankzij de roddelbladen, dat Lucy het vriendinnetje is van Connor Forrester, het broertje van de jongen die in dezelfde film speelt als Laurel! Hoe gaat Lucy die hele week doorkomen in Los Angeles???

Hier een kort stukje uit het boek: “Net als Austin was hij in het echt nog leuker. Ik bedoel, als je viel op jongens met karamelkleurige, golvende haren en kuiltjes in de wangen en hele lange wimpers, maar dat was bij mij niet zo. Toch? Aangezien ik nooit echt over jongens en verliefd zijn had nagedacht, wist ik eigenlijk helemaal niet waar ik op viel. ‘Ja, u bent het echt!’ riep hij. Ik voelde rare kriebels in mijn nek toen ik zijn stem hoorde en ik vroeg me af of ik soms nekkramp had, of zo.”

Wat ik vond 

Ik vond het echt een heel grappig boek! Het is heel leuk geschreven, er zit veel humor in. Ik wilde de hele tijd verder lezen! Lucy is zelf een heel leuk personage want ze is eigenlijk een heel gewoon meisje en ze weet niet zo goed wat ze moet doen met al die paparazzi  en al die camera’s om zich heen.  Ik kan Lucy in de spotlights echt aanraden!

Als je het leuk vindt om ook een paar boeken uit 2013 te lezen en te stemmen dan kun je op de Kinderjury 2014 website kijken. Daar staan boekentips op en wordt er uitgelegd hoe en waar je kunt stemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »