Ga naar de inhoud
Home » Beat Bugs: Beatles muziek voor kids op Netflix

Beat Bugs: Beatles muziek voor kids op Netflix

Beat Bugs

Beat Bugs is een nieuwe kinderserie op Netflix waarbij elke aflevering uit twee verhaaltjes bestaat die geïnspireerd zijn op Beatles liedjes. Klassiekers zoals ‘Lucy In The Sky With Diamonds’, ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ en ‘Penny Lane’ passeren de revue en bekende artiesten werkten mee aan het eerste seizoen van Beat Bugs. Zo zingt Robbie Williams “Good Day Sunshine”, Sia “Blackbird” en Jennifer Hudson “I’ll Follow The Sun”.

Beatles liedjes en een levensles

De animatiereeks draait om vijf insecten (Jay, Kumi, Crick, Buzz en Walter) die allerlei avonturen beleven en uiteindelijk eindigt de aflevering (zoals veel kinderseries) met een levensles. Zo heb je bijvoorbeeld Jay die niet naar zijn vriendjes luistert en alles altijd maar alleen denkt te kunnen. Daardoor komt hij in de problemen: hij zit namelijk vast in een jampot. Wat nu? Nou ja, er zit dan natuurlijk niets anders op dan te zingen: “Help me if you can, I’m feeling down – And I do appreciate you being ’round – Help me get my feet back on the ground – Won’t you please, please help me”.

De meeste kleine kinderen zullen dit een hele leuke serie vinden. Beat Bugs is een soort van Dora meets Teletubbies meets The Beatles. Mijn kinderen zijn er nu te oud voor maar ik had ze dit zeker ‘voorgeschoteld’ toen ze kleiner waren. Ik zou zeggen dat Beat Bugs vooral leuk is voor kinderen tussen 4 en 8 jaar. Muziek is met kids net als eten, vind ik, je moet ze vanaf klein af aan kennis laten maken met verschillende ‘smaken’.

Muziek is net als eten

Mijn ex man is een enorme Beatles fan dus toen Dochterlief klein was hoorde ze hem regelmatig Beatles liedjes spelen op de gitaar en ik weet nog dat we een heel tof kinderboek voor haar hadden gevonden met tekeningen van John Lennon. Maar voordat ik weer eens afwijk…waar het om gaat…is dat het leuk is om kinderen kennis te laten maken met verschillende soorten muziek maar dat dat nou eenmaal wat makkelijker gaat als het op een speelse manier gebeurt.

Zo keken onze kinderen naar de Baby Einstein filmpjes toen ze klein waren waardoor ze al klein met klassieke muziek in aanraking kwamen (en Dochterlief houdt daar nu nog van). Ook hadden we veel Putumayo Kids cd’s – superleuk –  muziek uit alle delen van de wereld op een manier die kinderen aanspreekt.

Beat Bugs is dus leuk voor jonge kinderen én ​​voor Beatles-fans​ (kun je lekker meezingen). Het idee om bekende muziek van vroeger op deze manier bij kleine kinderen te introduceren vind ik dus echt helemaal top. Zo voorkom je dat bepaalde muzieklegendes uitsterven 🙂

2 reacties op “Beat Bugs: Beatles muziek voor kids op Netflix”

  1. Ik zag het er tussen staan en uur geleden. Ik dacht nog… oh, dat klinkt leuk. Mijn zoontje Is pas 20 maanden, maar hij houdt van ‘grote kinderen’ tekenfilms. En van muziek. Was van plan om dit morgen op te zetten voor hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »