Tip: Taartrovers Film Festival voor kinderen

film festival taartrovers

Het Taartrovers Film Festival is een festival voor kinderen van ongeveer 2 tot 9 jaar oud. Het festival is kleinschaliger en heeft een andere insteek dan het jaarlijkse Cinekid dus dat vult elkaar lekker aan.Valt het je sowieso op dat er de laatste jaren veel meer festivals voor kids zijn dan ‘vroegâh’? Echt een hele positieve ontwikkeling. Mijn oudste is zeventien en toen zij klein was, waren er echt niet zoveel kinderfestivals.

Wat valt er te doen?

Je kunt er *trommelgeroffel* films zien 😉 Er zijn allerlei films te zien: lange en korte, spannende en zoete, ontroerende en grappige films – en hier en daar een experimentele film. Veel van de vertoonde films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

filmfestival voor kids
Te zien: Evi & Co

Daarnaast zijn er ook leuke dingen om te ontdekken en te maken. Zo kunnen de kids de hele dag ronddwalen in de Speeltuin van de Verbeelding. Wat doen geluiden met de beelden die ze zien? En wat doet licht met vorm en kleur? Hoe kan het dat beelden groter worden door projectie?

Daarna kunnen de kinderen lekker de mini-studio in. Daar zijn, net als in echte films, kostuums en grappige props en natuurlijk ook een (zelfgetekend) decor. Van alle leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger dus kunnen de kinderen een lekker taartje bakken in de filmfoyer.

 

Welke films kun je er zien?

Er zijn heel veel leuke films te zien, teveel om op te noemen. Hieronder zie je enkele voorbeelden, maar het beste kijk je even naar het programma (klik hier!):

  • Nimbus de Wolkenvanger (vanaf 3 jaar) is een korte animatiefilm over een dapper jongetje dat wolken vangt en graag met licht en sterren speelt. Het beste kijk je even op het programma (hier!).
  • Ki (vanaf 6 jaar) is een film met serieuze thema’s, die poëtisch en verbeeldend zijn verfilmd vanuit de beleving van een kind. Yuki van zeven moet verder leven terwijl haar grote zus Iwa dood is, en dat durft ze niet.
  • Twee ballonnen (vanaf 4 jaar) speelt zich af op grote hoogte, tussen de wolken en de sterren. Twee maki’s reizen in luchtschepen naar elkaar toe.
  • Vos & Haas brengt de mooie boeken van Sylvia Van den Heede en Thé Tjong Khing tot leven. Met veel humor geeft de film een beeld hoe alle dieren samen in het bos samenleven.

Waar is het Taartrovers Film Festival?

Het festival doet de volgende steden aan:

  • Groningen, Groninger Forum, 19 april t/m 22 april
  • Amsterdam, EYE Filmmuseum, 29 april t/m 5 mei
  • Eindhoven, Natlab Eindhoven, 14 oktober t/m 18 oktober

Kende jij het Taartrovers Film Festival al? Ga je vaak naar festivals met je kinderen?

9 gedachten over “Tip: Taartrovers Film Festival voor kinderen

  1. Wat ontzettend leuk zeg, ik ken het helemaal niet en de jongens zijn alweer te oud, maar wat grappig, ik ga eigenlijk te weinig naar dit soort activiteiten met de kinderen.

  2. Wat leuk! Had er zelf nog nooit van gehoord, maar het is zeker een aanrader om later dit jaar in de agenda te noteren. Hopelijk hebben we tijd als dit festival Eindhoven aandoet. Bedankt voor deze tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »