Ga naar de inhoud
Home » 10 Halloween kostuums voor kunstliefhebbers

10 Halloween kostuums voor kunstliefhebbers

warhol halloween

Ik deelde al inspiratie met jullie voor Halloween kostuums in Hollywood sferen omdat ik een filmliefhebber ben maar ik ben natuurlijk net zo hard een kunstnerd. Wie A zegt moet B zeggen dus ik heb ook 10 hele toffe artsy (diy) Halloween kostuums gevonden waarvan je de meesten vrij makkelijk kunt nabootsen.

Frida Kahlo

Met op 1, hoe kan het ook anders, mijn grote inspiratiebron Frida Kahlo. Dat ik niet de enige ben die Frida heel tof vind bewijst het feit dat ik online ontelbare Frida kostuums heb gevonden. Niet heel erg origineel dus maar wel alsnog heel tof.

Frida Kahlo halloween
(c) Parida_serendipity

Van Gogh en Frida heb ik meerdere keren samen gezien. Ik vind het echt een heel mooi stel zo, ik zou er bijna een vriendje voor nemen – je moet wat overhebben voor een goed Halloween kostuum 😉

kunst halloween outfit
(c) Cecilia_coletta
vincent van gogh halloween
(c) Qamelaaa

Voor wie nu denkt, hartstikke leuk hoor die Vincent maar Frida was toch met Diego? Ja, ja, dat kan dus ook – zie foto hieronder. Volg de link onder de foto voor meer details en foto’s van de Diego en Frida kostuums.

Met Diego
Via A Clover & A Bee

Je kunt voor de gewone Frida look gaan of voor de meer grimmige skelet-Frida zoals die in Coco voorkwam. Dat is dan gewoon een kwestie van make-up, zie filmpje hieronder.

Vincent van Gogh

Goed, Van Gogh zag je hierboven al even. Wat ik leuk vind bij Vincent Van Gogh is dat je hem ‘dankzij’ het oor best Halloween-waardig-creepy kunt maken. Wat dacht je van bebloed verband om je hoofd gewikkeld? En dan een plastic oor van de feestwinkel aan je outfit hangen.

kunstige kostuums
(c) _weird_wallflower_

Je als Van Gogh verkleden is verder ook vrij snel te fixen. Het belangrijkste is dat je oranje haren en een baardje hebt/verft, als je ook nog eens een grote zonnebloem bij je hebt is het al duidelijk wie je voorstelt.

Wil je het uitgebreider dan kun je het gezicht als een Van Gogh schilderij make-uppen (zie de video hierboven) of ook heel leuk, als je met zijn tweeën bent is dat de een als Van Gogh gaat en de andere als grote zonnebloem.

Roy Lichtenstein

artsy halloween kostuum

Zo, hoe gaaf is deze dan? Kijk voor meer foto’s van dit kunstwerk op de blog van Charmed. Je moet hier wel heel nauwkeurig voor werken én geduld hebben. Not my cup of tea.

popart halloween
(c) Charmed

Bij dit Halloween kostuum kun je praatballonnetjes maken van karton, dat voegt net een extraatje toe en staat leuk op de foto 😉 Ook leuk om een praatballon te maken met krijtverf en dat mensen hun boodschap op jouw praatballon kunnen schrijven (vergeet geen krijtje mee te nemen!).

Mona Lisa

Ik denk dat Da Vinci’s Mona Lisa wel het bekendste schilderij van de wereld is. Je loopt dus geen risico dat mensen zich afvragen wie je nou voorstelt. Het is ook nog eens een relatief makkelijk kostuum om even snel last minute te maken. Donkere kleding, een lijst (het liefst goud gespoten) en je bent er eigenlijk al. De foto hieronder heb ik op Pinterest gevonden dus helaas heb ik daar geen credits.

mona lisa

Een andere mogelijkheid is wat de dame op de foto hieronder heeft gemaakt. Voor een duidelijke tutorial kijk je op The House that Lars Built. Een mooie diy maar mij lijkt het niet zo handig omdat je continu dat schilderij omhoog moet houden. Daar moet even iets geniaals op gevonden worden dus 😉

mona lisa halloween

Banksy

halloween kostuum kunst
(c) Jon Bonk

Deze Halloween outfit vond ik zelf helemaal te gek. Ander werk van Banksy dat zich goed leent als kostuum, op dezelfde wijze uitgevoerd als de jongen hierboven, is het   het meisje met het hartjesballon. Ook erg herkenbaar.

moco museum
Banksy bij Moco museum

Meisje met de parel

Ik kan niet in Den Haag wonen en Vermeer’s meisje met de parel achterwege laten. Ik vind haar wel erg braaf dus zou ik in dit geval toch voor een zombie variant gaan 😉

Wat ook leuk is, is om je als een moderne variant te verkleden, bijvoorbeeld met een leren jas en spijkerbroek – als de kleuren maar kloppen. Met de sjaal in de goede kleuren en parel oorbellen kunnen ze je toch niet missen! Voor meer inspiratie kun je ook kijken op Instagram onder #mygirlwithapearl

meisje parel halloween

Andy Warhol

Warhol is een van de meest typerende kunstenaars qua uiterlijk. Je hebt voor je Warhol outfit in ieder geval nodig: een zwarte/donkere coltrui, grote bril en warrig wit haar. Eventueel ook een camera om je nek.

warhol outfit

De foto hierboven heb ik overigens van Pinterest en weer waren er geen credits te vinden 🙁

warhol halloween

Warhol doet het goed als je met zijn tweetjes bent omdat jullie als Warhol + blik soep kunnen gaan of de een verkleedt zich als Warhol en de andere als Warhol’s Marilyn – of nog leuker (maar minder sexy haha) als Warhol’s koningin van Engeland. Dat laatste bereik je voornamelijk door make-up en kleuren van je outfit en accessoires.

Rembrandt van Rijn

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat meer historisch kostuum en dan als Rembrandt of als Leonardo da Vinci gaan maar dat zijn wel kostuums die wat lastiger zijn om zelf te maken.

rembrandt kostuum

Ik vind zelf wel dat deze heren wat minder herkenbaar zijn, ik zou ze daarom een schilderspalet geven of een andere duidelijk accessoire. Of doe het goed en laat Leonardo zijn Mona Lisa meenemen. Op deze site kun je wat tips vinden voor een da Vinci outfit.

art kunst halloween

Dali

Als Dali verkleed gaan met Halloween is leuk én übermakkelijk want het is een kwestie van een donker pak aan te doen en een snor te plakken of te tekenen (of te laten groeien;)).

kunst halloween inspiratie

dali halloween kostuum
Detail van ‘The Persistence of Memory’

Ook hier geldt weer dat je als je met zijn tweetjes bent leuke dingen kunt bedenken zoals op de foto hieronder: Dali en zijn gesmolten klokken. Heel tof!

dali halloween costume
(c) A domestic disturbance

En last but not least, ik moest erg lachen om deze Bob Ross. Helaas, credits onbekend, geplukt van Pinterest.

bob ross haloween

Wat vind je van deze Halloween outfits? Zou je het dragen of vind je dat griezelig echt hoort bij Halloween?

24 reacties op “10 Halloween kostuums voor kunstliefhebbers”

  1. haha wat geweldig. Om zo naar een Halloweenfeest te gaan had ik nog niet eerder bedacht. Zitten originele kostuums en make-up tussen. Is ook weer eens iets anders dan spook of pompoen haha.

  2. Dat zijn inderdaad hele bijzondere outfits! Zelf heb ik niks met Halloween en ook verkleden is niet mijn ding maar vind dit in ieder geval wel een stuk origineler dan dat je bijvoorbeeld met carnaval voorbij ziet komen.

  3. Wat een leuke (en grappige) ideeën! Ik vind het zo jammer maar wij doen in het dorp waar ik woon niet aan Halloween. Zonde want anders waren dit super toffe outfit ideetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »