Ga naar de inhoud
Home » 3 leuke Arabische vakantiebestemmingen

3 leuke Arabische vakantiebestemmingen

egypte vakantie

Vandaag neemt Jasmina ons mee naar haar 3 mooiste Arabische vakantiebestemmingen. Op haar blog Sparkles Inside vind je heerlijke recepten en leuke artikelen over moederschap en nog veel meer. Op haar tweede blog Travelfoodie Inside kun je allerlei handige reistips vinden voor reizen met of zonder kinderen. Ze hoopt haar dochtertje namelijk nog veel van de wereld te mogen laten zien zodat ze kennis maakt met verschillende culturen.

Door Corona hebben we een tijd lang niet echt kunnen reizen, tenminste niet echt zoals we dat gewend zijn. Alles ging meteen een stuk minder ongedwongen. Inmiddels is reizen weer stukken makkelijker geworden. Heb jij je vakantie voor dit jaar al geboekt? Ik ben vorige maand naar Valencia geweest en stap binnenkort weer in het vliegtuig naar Turkije.  In deze blog wil ik je meenemen naar mijn 3 mooiste Arabische bestemmingen.

Dubai

Ik ben gek op Dubai, terwijl ik dat van te voren niet had verwacht. Ik kan wel zeggen dat ik mijn hart daar verloren ben. Voor een echte foodie als ik, is het de perfecte bestemming en misschien wel mijn favoriete Arabische bestemming. Je kunt namelijk heerlijk eten in Dubai. Niet zo gek hè, dat ik in 10 dagen 4,5 kilo was aangekomen. Je hebt er vooral veel Indiase tentjes en heerlijk Midden-Oosters eten maar ook internationale en Franse restaurants en de grote fastfoodketens zoals KFC, McDonald’s en Burger King zijn er veelvoudig vertegenwoordigd.

Is Dubai duur?” Vroegen mijn vriendinnen toen ik weer terug was. Ja en Nee. Je kunt elke vakantie zo duur maken als je zelf wilt. Kies je voor een lunch in de Burj Al Arab of in Atlantis de Palm, ja, dan zul je diep in de bundel moeten tasten. Maar ga je lunchen in een klein lokaal restaurantje, dan kun je vaak al onder de 10 euro met 2 personen heerlijk eten.

Dubai vakantie

Mijn tips voor Dubai

 • Boek je excursies op Groupon. Je betaalt vaak minder dan de helft voor je excursies en je ziet de mooiste plekken. Wij hebben zelf via Groupon een massage, een jeepsafari en een dhow cruise geboekt.
 • Shop till you drop! Dubai is echt een walhalla voor shopaholics. Je hebt er diverse grote malls. De Dubail mall heeft meer dan 1200 winkels en je vindt er bekende winkels zoals H&M maar ook designer winkels en de voor ons wat onbekende winkels.
 • Maak gebruik van de metro. In Dubai is het openbaar vervoer erg goed geregeld, je kan een ov-chipkaart kopen en overal in en uitchecken zoals in Nederland. Nou zijn taxi’s ook niet mega duur hoor, maar dit is een veel leukere manier van reizen. Let wel op dat je bepaalde stukken in de metro hebt die alleen voor vrouwen zijn. De metro’s en de metrostations zijn allemaal voorzien van airconditioning wat heel fijn is.
 • Koel af in een waterpark. Dubai heeft ontzettend veel waterparken. Een bezoekje aan het Laguna waterpark, Wild Wadi waterpark, Aquafun waterpark, Jungle Bay waterpark en het Legoland waterpark mogen niet ontbreken.
 • Voor de Burj Khalifa heb je de dansende fonteinen. Super leuk om te zien. Ze veranderen van kleur en er worden verschillende muziekjes afgedraaid. Elk uur heb je een show. Aanrader!

Egypte

Het land van de farao’s en piramides is ontzettend populair. Zelf ben ik twee keer naar Egypte geweest, 1 keer naar Hurghada en 1 keer naar Sharm-el-Sheikh. De twee badplaatsen zijn beiden erg toeristisch. Sharm-el-Sheikh vond ik zelf wel veel leuker dan Hurghada. Egyptenaren staan er om bekend dat ze toeristen geld willen aftroggelen maar mijn ervaring is dat het ook een beetje afhankelijk is van hoe je er zelf mee omgaat. Ook hangt het er vanaf waar je bent in Egypte, je zult het vaker op toeristische plekken maken dan als je bijvoorbeeld off the beaten path het Witte Woestijn in Egypte bezoekt. Vergeet niet dat mensen daar in heel andere omstandigheden leven en vaak ook een stuk minder te besteden hebben. Wees duidelijk en Nee is Nee.

Egypte vakantiebestemming

Mijn tips voor Egypte

 • Wil je piramides bezoeken, kijk dan online of je een goedkope vlucht naar Cairo kunt vinden. Wij hadden voor nog geen 50 euro per persoon een vlucht en waren binnen een uurtje in Cairo. Dit scheelde zoveel reistijd waardoor we langer van Cairo konden genieten.
 • Ben je van plan met de taxi te gaan? Spreek dan vooraf een prijs af. Anders kan dit best een duur ritje worden.
 • Laat je niet misleiden door zogenaamde ‘gidsen’. Ze zeggen dat ze je gratis rondleiden, maar alleen de zon gaat gratis op. Achteraf zul je toch moeten betalen.
 • Blijf niet in je all inclusive hotel zitten. Veel mensen komen niet van hun resort af omdat ze al betaald hebben voor het eten. Wij gingen gewoon op pad en lunchten ook wel eens buiten de deur. Eten in Egypte is niet duur en zo proef je ook nog eens iets anders.
 • Ding af. Er wordt vaak de jackpot gevraagd voor iets, maar het is een kunst om af te dingen. Begin op -50% en onderhandel totdat jij een prijs bereikt hebt die jij voor het product wilt geven.
 • Probeer zon, zee, strand te combineren met cultuur. Egypte kent ontzettend veel indrukwekkende culturele hoogtepunten en dan heb ik het niet alleen over de piramides. De tempel van Karnak is de grootste historische religieuze ter wereld en ook de Dodentempel van Hatsjepsoet mag niet ontbreken tijdens je trip.

Marokko

Ik ben niet alleen gek op Marokkaans eten maar ben ook gek op Marokko zelf. Helaas heb ik de helft van mijn vakantie in bed gelegen omdat ik ziek was, maar goed nu heb ik wel een reden om terug te gaan. Mijn moeder deed ooit een rondreis langs de grootste koningssteden en deze staat ook nog op mijn bucketlist.  Zelf bezocht ik Marrakech .

arabische vakantiebestemmingen

Mijn tips voor Marokko

 • Volg een kookworkshop bij een local. Ik wilde altijd een kookworkshop doen en na een zoektocht op Google kwam ik uit bij kookworkshops met locals. Super leuk! Mijn man en ik leerden tajine maken en harira, een Marokkaanse soep.  Vooraf deden we samen de boodschappen.
 • Laat je schrobben in de Hamam. Marokko heeft heel veel badhuizen en wat is het heerlijk ontspannend om je te laten boenen in de hamam en deze wellness ervaring af te sluiten met een heerlijke massage.
 • Laat je handen niet versieren met zwarte henna, google maar eens op brandwonden door henna.
 • Boek een rondreis langs de koningssteden, Fès, Marrakech, Mèknes en Rabat.
Rabat, Marokko

Ik hoop dat mijn blog jou geïnspireerd heeft. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie Arabische vakantiebestemmingen zoals Tunesië, Libanon en Jordanië dus er is nog heel veel te ontdekken. Ben jij al eens naar een Arabische bestemming geweest op vakantie?

8 reacties op “3 leuke Arabische vakantiebestemmingen”

 1. Sinds jongsaf heb ik iets met Egypte. Ik ben er dan ook al heel veel keer geweest.
  Ook heb ik er twee maanden gewoond toen ik nog jonger was.
  Ik heb dan een persoonlijk boek geschreven over Oud Egypte.
  Ik heb het nog steeds. Het was mijn manier om de fascinerende geschiedenis te ontdekken.

 2. Dubai… ik heb daar altijd het beeld bij van die enorme wolkenkrabber en dat je verder beter niet van je resort af kunt gaan, maar dat blijkt dus totaal niet zo te zijn. Egypte trekt mij wel, vanwege de pyramiden, dat lijkt mij echt heel bijzonder om te zien.

 3. Dubai staat nog niet op mijn lijst /En ik weet eigenlijk ook niet of ik daar zo heel graag naar toe wil.
  Egypte is een van de landen waar we al een aantal keer naar op vakantie zijn geweest. We willen graag nog eens een Nile cruise doen. En op die manier de oudheden bewonderen. Overigens is El Gouna een fantastische plaats voor de watersportliefhebber. Wij gaan er graag nog eens naar terug. Misschien heb ik dan wel het lef om een kitesurfles te boeken…

 4. Jaaaaa, leuk deze blog! Ik ben half Marokkaanse, dus dit spreekt me heel erg aan. Ik heb in Marokko een rondreis met de auto gemaakt langs de 5 koningssteden. Dat was zo tof en dat vergeet ik nooit meer. Vooral Fez vond ik heel erg mooi. Dubai is volgens mij te heet voor mij. Ik trek hitte heel erg slecht hahahaha! En Egypte, ik ben daar nog niet geweest, maar dat lijkt me ook zo mooi. En liefde voor tajine en harrira ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »